COLOSTRUL – HRANA MINUNE PENTRU SANATATE
Colostrul este un lichid mamar produs de oameni și alte mamifere, înainte de eliberarea laptelui propriu zis.Acesta este produs in primele ore dupa nastere si se mentine pana la 2 -3 zileEste foarte hrănitor și conține niveluri ridicate de anticorpi, care combat infecțiile și ajuta organismul sa lupte cu virusurile si bacteriile.
Read moreARTRITA - REMEDII NATURISTE
Artrita este termenul general care descrie o gama de afecțiuni medicale caracterizate prin inflamație articulară, durere și rigiditate. Tratamentele medicale, exercițiile fizice regulate și alimentația adecvată pot ajuta la ameliorarea simptomelore de artrită. Remediile naturale, plantele și suplimentele, pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare și sunt opțiuni de tratament, sigure și eficiente, fără efecte adverse.
Read moreBENEFICIILE CONSUMULUI DE ZAHAR DE COCOS
Acest zahăr este obținut din palmierul de nucă de cocos și mai este cunoscut sub numele de zahar de palmier de nuca de cocos. Zaharul de cocos este mai nutritiv – contine minerale si antioxidanti , are un indice glicemic mai scăzut si un continut de fructoza mai mic decât zahărul alb.
Read moreIMPORTANTA PROTECTIEI SOLARE
Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire și fragilă. Ani de expunere repetata la soare se adaugă la aceste efecte naturale de îmbătrânire, ducând la piele mai sensibila la razele soarelui și mai puțin capabilă să repare daunele care apar în urma expunerii.
Read moreAntioxidantii, Inamicii Radicalilor Liberi
Antioxidanții sunt substanțe care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Aceștia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din corpul nostru, lucru care aduce numai beneficii sănătății noastre și ajuta la preventia multor afectiuni dar și ajuta în tratamentul unora.
Read moreBENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE BETA – CAROTENULUI
Beneficiile primare ale beta-carotenului pot fi atribuite faptului că este implicat în formarea vitaminei A, care este vitală pentru menținerea membranelor și a pielii sănătoase. Însă, pe lângă aceasta beta-carotenul are multe ale beneficii pentru sanatatea noastră.
Read more11 MOTIVE PENTRU CARE ULEIUL DE CUISOARE NU AR TREBUI SA VA LIPSEASCA DIN CASA
Cuisoarele sunt unele dintre cele mai folosite condimente, foarte puternic, care trebuie utilizat in cantitati reduse pentru a da un plus de gust preparatelor culinare.Insa, cuisoarele fac mult mai mult decat sa aromatizeze mancarea, uleiul de cuisoare amelioreaza problemele gastro-intestinale si ajuta digestia. Acțiunea sa anestezică îl face un remediu favorit pe bază de plante pentru toate tipurile de dureri, uleiul fiind folosit cu succes in stomatologie.
Read moreASTENIA – INAMICUL PRIMAVERII
Oricat de mult iubim primăvara și schimbarile climatice plăcute pe care aceasta le aduce, un lucru pe care nu-l putem evita întotdeauna este "astenia de primavara". Astenia este o afecțiune care apare, de obicei, o data cu schimbările sezoniere și este tranzitorie. Astenia se caracterizează prin senzația de oboseală fizică și psihica, lipsă de interes, lipsa de vitalitate și slăbiciune constantă.
Read moreGLUCIDELE – PRINCIPALA SURSA DE ENERGIE A ORGANISMULUI UMAN
Glucidele sunt substanțe alcătuite din carbon, hidrogen și oxigen și constituie principala sursa alimentara energetica. Mai poarta denumirea și de hidrați de carbon (carbohidrati), deoarece hidrogenul și oxigenul se găsesc în molecula lor într-o proporție asemănătoare cu aceea a apei.Cele mai importante glucide sunt: glucoza, fructoza, zaharoza(zaharul), galactoza (glucidul din lapte), amidonul (glucidul din legume și cereale), celuloza și hemicelulozele (existente în vegetale) și glicogenul (din mușchi sau ficat).
Read moreENZIMELE DIGESTIVE – PRIETENII TUBULUI DIGESTIV
Enzimele sunt substante care indeplinesc multiple roluri în organism. De la digestie și pana la producerea de energie, sinteza de proteine și eliminarea toxinelor, majoritatea proceselor metabolice sunt catalizate sau controlate de enzime.
Read more