IMPORTANTA PROTECTIEI SOLARE

În plus, pielea îmbătrânită produce mai puțina transpiratie, ceea ce face mai dificilă răcirea corpului. Ca urmare, apare un risc mai mare pentru supraîncălzire și insolatie
Soarele provoaca foarte repede leziuni ale pielii, utilizați produsele de protecția solara oricând ieșiți din casa și alegeti o protecție solară cu spectru larg, care oferă protecție împotriva radiațiilor UVA și UVB.
Cremele de protecție solară sunt produse care combină mai multe ingrediente care ajută la protecția pielii fata de radiației ultraviolete (UV).
Toate produsele de protecție solară sunt etichetate cu un "factor de protecție solară" (SPF). Acest număr descrie cât de eficienta este protecția produsului împotriva leziunilor provocate de razele UVB.
Dacă în mod normal începeți să va ardeți după 10 minute de expunere la soare, o protecție solară cu un SPF de 15 vă va oferi de 15 ori această protecție - așa că veți începe să va ardeți după 150 de minute la soare cu ajutorul agentului de protecție solară.
Cu toate acestea, nu este atat de simplu, deoarece mulți factori joacă un rol important în cât de bine este pielea dumneavoastră protejată de soare. De ex, dacă transpirati, protecția va fi eficiența mult mai puțin de 150 de minute.
Cu cât SPF este mai mare, cu atât este mai mare protecția împotriva radiației UVB ... până la un punct. Un SPF 15 de protecție solară filtrează aproximativ 93% din radiațiile UVB, SPF 30 aproximativ 97% și SPF 50 aproximativ 98%. Nci un produs nu ofera protecția de 100%.
Multe creme de fata au deja o protecție solară (de obicei SPF 15 sau mai mare) și  este suficienta pentru activitățile de zi cu zi, cu expuneri scurte la soare . Cu toate acestea, dacă lucrați afara sau petreceți mult timp în aer liber, aveți nevoie de protecție solară mai puternică, rezistentă la apă, de tipul celor pentru plajă.
Lotiunile de protectie "rezistente la apă" și "foarte rezistente la apă" sunt foarte eficiente la plaja, când innotati, deoarece rămân pe corp. Sunt de asemenea foarte eficiente dacă transpirati abundent.

Radiațiile ultarviolete
Expunerea la radiații ultraviolete (UV) este principala cauză a cancerului de piele. Există două tipuri de radiații UV:
Ultraviolete A (UVA).
Radiația UVA poate trece prin sticlă iar conform cercetarilor cauzeaza îmbătrânirea prematură și ridarea pielii
Joacă un rol în provocarea carcinomului bazocelular, a carcinomului cu celule scuamoase și a melanomului
Ultravioletele B (UVB):
Radiatia UVB nu trece prin geamurile autoturismelor sau alte tipuri de sticlă.
Este mai strâns legată de dezvoltarea cancerului de piele și a melanomului
Cauzeaza arsuri solare

Sfaturi pentru utilizarea eficientă a protecției solare:
Alegeți un agent de protecție solară cu spectru larg care protejează împotriva radiației UVA și UVB. Asigurați-vă că este rezistent la apă și are un factor de protecție solară (SPF) de 30 sau mai mare. Alte tipuri de protecție solară pot ajuta la prevenirea arsurilor solare, dar nu vor proteja împotriva cancerului de piele.
Utilizați un balsam de buze sau un ruj care conține crema de protecție solară cu un SPF de cel puțin 30
Aplicați generos protecția solară, începând cu 15 până la 30 de minute înainte de a ieși la soare.
Reaplicați protecția solară la fiecare două ore. Reaplicați mai des dacă înnotați sau transpirați.
Nu uitați să aplicați protecție solară si în zone adesea uitate, cum ar fi vârfurile urechilor și scalpul – în cazul persoanelor cu chelie.
Beți multă apă pentru a evita deshidratarea
Amintiți-vă că soarele poate deteriora și ochii. Purtați ochelari de soare pentru protecție.
Limitați expunerea la soare. Razele soarelui sunt cele mai intense între orele 10:00 și 16:00. Practicați regula de umbră: dacă umbra ta este mai scurtă decât tine, ar trebui să nu mai stați în soare.
Acordați atenție indexului UV. Această scală numerotată măsoară modul în care expunerea la soare va fi dăunătoare într-o anumită zi.  Când indicele este de 10 sau mai mare, oamenii ar trebui să încerce să rămână în interior.
Aveți grijă în jurul suprafețelor reflectorizante. Apa, zăpada și nisipul reflectă razele soarelui și cresc riscul de arsuri solare.
Fiți conștienți de efectele secundare ale medicamentelor. Unele medicamente vă pot face mai sensibili la soare. Acestea includ tipuri specifice de antibiotice, antiinflamatoare, antifungice, medicamente pentru tensiunea arterială și unele tipuri de medicamente pentru chimioterapie.
Copiii sub vârsta de șase luni nu trebuie expuși la soare.
Expunerea la soare are multiple beneficii pentru sănătate! Țineți cont de sfaturile pentru o expunere sănătoasă la soare și...
Bucurați-vă de soare !

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare