ARTRITA  - REMEDII NATURISTE

Curcuma (Turmericul)
Turmericul este un condiment și totodata o planta medicinala care își are originea în India. Pulpa portocalie din interiorul tulpinii conține curcumina, un compus vegetal puternic, cu multiple efecte benefice asupra organismului, cel mai cunoscut dintre ele fiind efectul antiinflamator al curcuminei.
Studiile efectuate au constatat ca, curcumina poate reduce inflamatia cronica din artrita reumatoida
Cu toate acestea, organismul nu poate absorbi cantități mari de curcumină, ceea ce poate limita aplicarea terapeutică a acestuia. Astfel, un compus numit piperină - care este prezent în piperul negru – îmbunătățește absorbtia curcuminei și reduce inflamatia.

Metilsulfonilmetanul (MSM)
MSM este un compus organic al sulfului. MSM se regaseste in toate vertebrele si in unele alimente, carne, legume si produse lactate.
Importanta clinica a sulfului ca si adjuvant in cadrul dietei zilnice devine din ce in ce mai recunoscuta ca fiind un instrument important in mentinerea sanatatii.
MSM, pe langa multiplele beneficii pe care le aduce organismului prin aportul de sulf, este una dintre cele mai cunoscute substante care mentin sanatatea articulatiilor.
MSM este folosit cu succes in ameliorarea simptomelor de artrita, osteoartrita si artrita reumatoida. MSM imbunatat este flexibilitata articulatiilor, reduce durerea si rigiditatea si imbunataeste circulatia.
Uleiul de Borago
Semințele plantei Borago officinalis, sau limba mielului, conțin cantități mari de acid gras omega-6, numit acid gamma-linolenic (GLA), si acid linolenic (CLA), precursorul GLA.
Când organismul îl metabolizează, GLA se transformă într-un precursor al prostaglandinei, o eicosanoidă (sau o moleculă de semnalizare) care ajută la reglarea răspunsurilor imune din organism.
Cercetările efectuate în domeniu au găsit dovezi conform carora uleiurile care conțin GLA, cum ar fi uleiul de semințe de coacăz negru, uleiul de primula și uleiul de borago, pot ameliora durerea și pot îmbunătăți funcția locomotoare la persoanele care au artrită reumatoidă.
Atenție, nu depasiti dozele recomandate și nici nu faceți exces de Omega 6 – acesta în cantitati prea mari poate avea efect toxic asupra celulelor și sustine procesul inflamator în organism
Boswellia sau Extractul de Tamaie
Boswellia serrata, sau extractul de tamaie, este rășina din scoarța copacului Boswellia. Această rășină are o calitate aromatică puternică, ceea ce o face un ingredient popular în parfumuri, și uleiuri esențiale.
Compușii activi din Boswellia au proprietăți antiinflamatorii care ajuta la ameliorarea simptomelor artritei și reduc inflamatia cronica.
Gheara diavolului (Harpagophytum)
Gheara diavolului este o plantă cu denumirea stiintifica de Harpagophytum. Această plantă își ia numele de la forma fructului său, care este acoperit cu „gheare” menite să se atașeze de animale pentru a-si răspândi semințele.
Rădăcinile plantei sunt cele folosite in obtinerea de suplimente nutritive..
Gheara Diavolului are in compozitie substanțe care scad inflamația, tumefierea și durerea. 
Poate fi folosita atat sub forma de capsule/comprimate cat si sub forma de creme, pentru aplicare direct pe locul dureros.
Gheara pisicii (Cat’s claw)
Uncaria tomentosa (U. tomentosa) sau „gheara pisicii”, originară din America de Sud și Centrală.
Gheara pisicii imbunatateste funcția imună și reduce inflamația.
Studiile clinice care au urmărit efectele antiinflamatorii ale ghearei pisicii la persoane cu artrita reumatoida au raportat o reducere de 53,2% a durerii articulare în rândul participanților care au luat extract de U. tomentosa timp de 24 de săptămâni.
De asemenea, s-a descoperit că gheara pisicii influențează activitatea enzimelor asociate cu artrita.
Aloe vera
Aloe vera este una dintre cele mai cunoscute plante pentru beneficiile sale pentru sănătate.
Compușii din aloe vera ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, la fel ca antioxidanții. Aceste funcții antioxidante ajută, de asemenea, la reducerea inflamației prin prevenirea producerii de enzime inflamatorii.
Conform unor studii, compușii din aloe vera produc efecte antiinflamatorii similare cu cele ale medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene.
Ardeiul de Cayenne sau ardeiul iute
Cunoscut pentru gustul său picant, chiar foarte iute,ardeiul de cayenne este un compus excelent adaugat in cremele recomandate pentru ameliorarea durerilor articulare.
Aplicarea cremelor pe baza de ardei iute pe zona afectată provoacă o iritare ușoară, si are efect de incalzire, reducand durerea. Aplicațiile topice repetate de ardei cayenne pot reduce semnificativ durerile de artrită.
Uleiul de eucalipt
Uleiul esential din frunzele de eucalipt are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. Flavonoidele și taninurile din frunzele de eucalipt au proprietăți antioxidante care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
Se recomanda aplicarea pe locul dureros.
Sfaturile echipei Plantilia, pentru a reduce durerile articulare.
Faceti mișcare
Exercitiile fizice usoare sunt foarte importante pentru ameliorarea durerii articulare și reducerea rigiditatii. Antrenamentul ușor poate, de asemenea, să întărească mușchii din jurul articulației afectate, oferindu-i astfel mai mult sprijin.
O altă formă excelentă de exerciții fizice pentru a ameliora durerea articulațiilor și rigiditatea sunt exercitiile fizice practicate in apa. Acest antrenament fără impact asupra articulatiilor vă permite să vă miscati usor ajutati si de efectul pe care il are apa asupra corpului dvs.
Consumati alimente antiinflamatoare
Există o serie de alimente care pot reduce inflamația și tumefierea- din acestea deriva o mare parte a durerii asociate cu osteoartrita. Alimentele precum nuci, alune, seminte, peștele gras,  sunt încărcate cu Omega-3 si 6, care va vor ajuta la combaterea inflamației.
De asemnea alimentele cu efect antioxidant au un rol foarte important in mentinerea sanatatii articulatiilor.

Comments (1)

    • Catalin
    • 2023-06-07 13:19:14
    Minunat! Am avut o fractura cu pierdere de colagen și fac multă mișcare și iau msm. Nu am dureri și ma simt minunat.

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare