COLOSTRUL – HRANA MINUNE PENTRU SANATATE

Nivelurile de anticorpi din colostrul bovin pot fi de 100 de ori mai mari decât cele din laptele de vacă obișnuit.
Colostrul este o sursă importantă de nutrienți care stimuleaza creșterea și combate bolile la sugari și puii de animale, dar poate fi consumat și în alte faze ale vieții - de obicei sub formă de supliment.
Chiar dacă toate mamiferele produc colostru, suplimentele sunt făcute de obicei din colostrul colectat de la vaci. Acest supliment este cunoscut sub numele de colostru bovin.
Colostrul bovin este similar cu colostrul uman - bogat în vitamine, minerale, grăsimi, carbohidrați, anticorpi, hormoni de creștere și enzime digestive
Suplimentele de colostru bovin sunt cautate deoarece pot stimula imunitatea, pot combate infecțiile și pot îmbunătăți sănătatea intestinala
Pentru aceste suplimente colostrul bovin este pasteurizat și uscat, iar apoi este incapsulat sau pus in recipiente sub forma de pulbere, care poate fi amestecatA cu lichide.
Colostrul bovin are de obicei o culoare galben deschis și un gust și un miros subtil care seamănă cu cel de unt
Colostrul bovin este extrem de hrănitor și conține mai mulți nutrienți decât laptele obișnuit..
Este mai bogat în proteine, grăsimi, carbohidrați, magneziu, vitamine B și vitaminele A, C și E decât laptele de propriu zis.

In timp ce colostrul este bogat în macronutrienți, vitamine și minerale, beneficiile sale pentru sănătate sunt preponderent legate de compuși proteici specifici, care includ:
Lactoferina
Lactoferina este o proteină implicată în răspunsul imun al organismului, la infecții, virale si bacteriene
Factorii de creștere
Factorii de creștere sunt hormoni care stimulează creșterea. Colostrul bovin este deosebit de bogat în doi hormoni pe bază de proteine, factorii de creștere 1 și 2 asemănători insulinei sau IGF-1 și IGF-2
Anticorpi
Anticorpii sunt proteine, cunoscute și sub denumirea de imunoglobuline, folosite de sistemul dumneavoastră imunitar pentru a lupta împotriva bacteriilor și a virusurilor. Colostrul bovin este bogat în anticorpii IgA, IgG și IgM.
Întrucât colostrul bovin este încărcat cu nutrienți care combat bolile și promovează creșterea, acesta poate fi capabil să stimuleze imunitatea, să trateze infecțiile și să- i ofere mai multe beneficii conexe omului de-a lungul vieții.
Consumul de colostru bovin ofera numeroase beneficii pentru sănătate
Vă poate întări sistemul imunitar
Suplimentele de colostru pot fi deosebit de eficiente in stimularea imunitatii.
Colostrul bovin poate să va consolideze sistemul imunitar și să va ajute corpul să lupte cu agenții care provoacă boli.
Efectele care stimulează imunitatea colostrului se datorează în mare parte concentrației sale mari de anticorpi IgA și IgG.
Poate preveni și trata diareea
Compușii din colostrul bovin - în special varietatea de anticorpi și lactoferina pot ajuta la prevenirea diareei asociate cu infecții bacteriene și virale
Ba mai mult, vacilor li se pot administra imunizări împotriva tulpinilor specifice de bacterii pentru a produce colostru cu conținut ridicat de anticorpi care pot lupta împotriva infecțiilor specifice
Aceste tipuri de colostru bovin sunt considerate hiperimune și ar putea fi un mod eficient de a trata anumite infecții la om, cum ar fi cele cauzate de bacteriile Escherichia coli (E. coli) și Shigella dysenteriae
De exemplu, studiile arată că colostrul hiperimun poate preveni un tip de diaree cunoscută sub numele de diarea calatorului, care este de obicei cauzată de bacteriile E. coli.

Poate mentine si reda sănătatea intestinelor
Colostrul bovin vă poate consolida intestinul și poate lupta împotriva infecțiilor din tractul digestiv.
Atât studiile efectuate pe animale, cât și pe cele umane arată că colostrul bovin poate stimula creșterea celulelor intestinale, poate consolida peretele intestinal și poate preveni permeabilitatea intestinală, o condiție care face ca particulele din intestinul tău să se scurgă în restul corpului tău.
Aceste efecte benefice se datorează lactoferinei și factorilor de creștere pe care le conține
Alte studii efectuate pe animale, au observat că clismele cu colostru pot fi de ajutor în tratarea colitei, o afecțiune caracterizată prin inflamația mucoasei interne a colonului. Administrarea acestor clisme concomitetnt cu medicatia a dus la un raspuns mult mai bun la tratament.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare