CEAI VERMO-PLANT 150GR Dorel Plant
CEAI VERMO-PLANT 150GR Dorel Plant
Intestin sănătos, paraziți intestinali (giardia, oxiuri, viermișori).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 17 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 17 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,34 lei.
CEAI VERMO-PLANT 150GR Dorel Plant
Intestin sănătos, paraziți intestinali (giardia, oxiuri, viermișori).
Ingrediente: Leurdă (Alium ursinum); Feriguţă dulce (Polipodium Vulgare); Pelin (Artemisa Apsinthium); Coada șoricelului (Achillea Millefolium); Frunze Afin (Vaccinum Myrtillius)
Contribuie la: Elimină paraziţii intestinali, măreşte pofta de mâncare, tonifiază organismul, îndepărtează cearcănele.
Mod de preparare și administrare: Se face o infuzie dintr-o lingură de plante la 500 ml de apă, când apa dă în clocot, se pun plantele, se opreşte din fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă la răcit 15-20 de minute. Se beau 3 pahare de ceai neîndulcit pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Pentru un efect mai bun, la fiecare cană de ceai, puneţi o lingură tinctură de Leurdă.
Precauții și contraindicații: Nu sunt contraindicaţii.
Atenționări: Acest ceai trebuie consumat de către toţi membrii familiei, în cazul în care, unul dintre membrii este afectat.
Ambalaj: 150 g
Rolul componentelor:
Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o planta cu frunze oval-lanceolate si miros de usturoi. Apare la inceputul primaverii in zonele de deal si de munte, in luminisurile padurilor de fag, pin sau stejar. In medicina traditionala, leurda este considerata a fi cel mai puternic fluidifiant sangvin; de asemenea, purifica sangele, avand excelente proprietati depurative. Datorita rolului sau purificator, medicul si botanistul grec Dioscoride o considera unul din cele mai valoroase detoxifiante de primavara. Se utilizeaza ca adjuvant in: tromboflebita, tromboze, sechele dupa accident vascular, varice, hemoroizi, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, reumatism, infectii intestinale, urinare si respiratorii, guta, parazitoze intestinale si in geriatrie. Leurda este o plantă medicinală care creşte în zona alpină sau în câmpii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi şi lucioase, iar florile sunt grupate, de dimensiuni mici şi au culoare albă.
Planta seamănă cu usturoiul la gust şi se foloseşte şi sub formă de condiment în gastronomie.
În scop culinar şi terapeutic se folosesc frunzele, culese primăvara, proaspete, deoarece prin uscare proprietăţile plantei se pierd foarte uşor, şi bulbii, care se recoltează din luna august până în octombrie.
Leurda conţine sulfură de alil, vitamina A, vitamina C, carotenoizi, ulei eteric, uleiuri volatile, alicină, carotenoizi şi săruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu).
Leurda are efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian, rol imunomodulator, acţiune antihipertensivă, vasodilatatoare periferică, hipocolesterolemiant, antitrombotic, fluidifiant sanguin şi antiplachetar sanguin, acţiune bronhodilatatoare, expectorantă şi antitumorală.
Sub formă de infuzie sau decoct,leurdaeste indicată în hipertensiune, ateroscreloză, scade nivelul colesterolului, insuficienţa biliară, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, insomnie, ameţeală, depresie, gută, boli cardiace, boli gastrointestinale, dizenterie, paraziţi intestinal, afecţiuni ale plămânilor, gripă sa cefalee.
În uz extern, sub formă de cataplasme sau comprese, leurda ameliorează simptomele leziunilor cutanate cronice, scrufulozie, herpesului, furunculelor, eczememelor sau durerilor reumatice.
În perioada alăptării este contraindicat consumul de leurdă deoarece poate modifica gustul laptelui matern.
Persoanele cu stomac sau colon sensibil trebuie să o consume cu precauţie (deşi este mai bine tolerată decât usturoiul).