- La reducere!
- -10%
Ceai Pelin 50g StefMar
Harvey Wickes Felter, King’s American Dispensatory, 1898
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
Harvey Wickes Felter, King’s American Dispensatory, 1898
-Tonic amar;
-aperitiv, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), -colagog (stimuează eliminarea bilei),
-dezinfectant şi antiinflamator al tubului digestiv;
-antihelmintic,
-antipiretic,
-emenagog (favorizează declanşarea ciclului menstrual).
-intrebuinţari principale - anorexie, dispepsii; paraziţi intestinali.
-alte întrebuinţari - dischinezie biliară, febră.
partea superioară a plantei Artemisia absinthium L., fam. Asteraceae, care conţine ulei volatil în care predomină thujona; substanţe amare; flavone; fitosteroli; tanin; acizi organici.
Se beau 2 căni cu ceai pe zi, înainte de masă.
Durata curei: 2 săptămâni. Se poate repeta după o pauză de o lună.
A nu se depăşi doza şi perioada de administrare recomandată.
Nu este indicat în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, epilepsie şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.
De 1 mai se sărbătorește Ziua Pelinului, dedicată pelinului, plantă folosită frecvent în medicina naturistă. De ziua lui, pelinul se poartă la pălărie, în sân şi în buzunare, împodobeşte ferestrele şi icoanele, se pune în aşternutul patului, între case şi pe podeaua caselor. Oamenii credeau că îşi înnoiesc sângele şi că vor fi sănătoşi de-a lungul anului dacă în această zi vor bea vin amestecat cu pelin şi dacă mestecă în dinţi frunze de pelin. Pelinul recoltat în ziua de 1 mai este tămăduitor de boli şi se păstrează ca plantă de leac de-a lungul întregului an. Ca plantă medicinală, pelinul era recoltat de descântătoare, în funcţie de boala vindecată şi în anumite momente ale zilei, precum şi la anumite sărbători calendaristice (Măcinici, Armindeni, Strodu Rusaliilor, Rusalii, Marina), după un ritual consacrat, adesea dezbrăcându-se şi despletindu-se.
Recoltarea plantelor medicinale se face din zona montana unde nu este nici un fel de poluare, in perioada optima cand continutul de substanta activa este maxim, dupa care se aduc la depozit unde urmeaza a fi uscate natural sau artificial, in functie de particularitatile fiecareia. De exemplu radacinoasele si fructele se usuca obligatoriu in cuptoare speciale, unde se asigura o ventilatie de aer rece sau cald in functie de cerintele de uscare a fiecarei plante.