- La reducere!
- -8%
Ceai Urzica Moarta Alba 50g Fares
Ceai Urzica Moarta Alba 50g Fares
Contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului genital feminin.
Susţine buna funcţionare a tractului urinar.
Contribuie la menţinerea sănătăţii prostatei.
Contribuie la funcţionarea normală a bronhiilor şi plămânilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,16 lei.
Ceai Urzica Moarta Alba 50g Fares
Contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului genital feminin.
Susţine buna funcţionare a tractului urinar.
Contribuie la menţinerea sănătăţii prostatei.
Contribuie la funcţionarea normală a bronhiilor şi plămânilor.
Beneficii:
-ajută la menţinerea sănătăţii şi a dimensiunii normale a prostatei
-susţine sănătatea aparatului uro-genital
-susţine irigarea căilor urinare, eliminarea microorganismelor potenţial patogene, protejează epiteliile tractului urinar
-contribuie la reducerea pierderilor menstruale şi contribuie la menţinerea igienei la nivel genital, ajută la menţinerea confortului femeilor în perioada menopauzei
-favorizează eliminarea secreţiilor bronşice de la nivel pulmonar
-sprijină menţinerea tonusului venelor de la nivelul membrelor inferioare
-susţine epitelizarea (procesul de refacere a pielii).
Compozitie:
-partea aeriană a plantei Lamium album L., fam. Lamiaceae, conţine iridoide, mucilagii, flavonoide, saponine, acizi polifenolcarboxilici, tanin, amine biogene, glicozide, vitaminele C şi K, carotenoide, săruri minerale.
Administrare:
Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Urzica moartă albă (Lamium album) este o plantă cunoscută în medicina populară pentru calitățile ei terapeutice. Asemănătoare cu urzica, dar fără să aibă perișorii urticanți ce conțin substanța pișcătoare. Planta a fost numită Arhangheli, deaorece se credea ca înflorește de ziua Arhanghelului Mihail, în 8 mai după calendarul iulian (28 aprilie acum). Laimos este un cuvânt vechi grecesc care înseamnă gât, și se referă la forma florilor.
Este o plantă erbacee perenă, de 20 – 75 cm. înălțime, cu frunze opuse, dințate, triunghiular-ovate. Florile sunt alb-labiate dispuse sub formă de guler la subsuoara frunzelor. Planta înflorește din mai până în octombrie, iar în zonele muntoase chiar mai târziu. De la urzica moartă se recoltează florile (Lamii alba flos) şi planta fără rădăcini (Lamii alba herba).
Produsul vegetal se utilizează mai ales în medicina populară, ca expectorant mucolitic în catarul căilor respiratorii superioare, acțiune datorată mucilagiilor și saponinelor din compoziție. Acestea din urmă fiind responsabile și de efectul antiinflamator, efect stabilit prin investigații farmacologice de specialitate. Urzica moartă se folosește și ca depurativ, iar majoritatea specialistilor medicinei naturiste recomandă folosirea urzicii moarte în tratarea și vindecarea bolilor aparatului genito-urinar, anexitei, inflamațiilor uterului, spasmelor uterine, prostatei, hipertrofiei de prostată, tulburărilor și durerilor menstruale, stărilor de nervozitate datorită instalării menopauzei, bolilor renale grave, usturimilor la urinat, retenției urinare.
Taninurile din flori, sunt responsabile pentru acţiunea astringentă datorită faptului că coagulează proteinele care au efect retractant. Datorită acţiunii astringente planta înflorită este utilizată în tratamentul diareei iar în uzul extern pentru hemoroizi şi varice. Urizica moartă albă are acţiune antiseptică renală, fiind utilizată în tratamentul hematuriei. De asemenea favorizează schimburile metabolice ale organismului şi combate insomnia.
Extern, urzica moartă se folosește sub formă de comprese în ulcerații cutanate, varice, arsuri, eczeme, sub formă de gargară pentru stomatite.
Studii recente au fost făcute în direcţia unei acţiuni anticanceroase a urzicii albe precum şi către acţiunea cicatrizantă,se pare prin stimularea creşterii de fibroblaste la nivelul ţesutului cutanat.