- La reducere!
- -10%
Ceai Coada Soricelului 50 g Fares
Ceai Coada Soricelului D115 50 g Fares
Susţine digestia, contribuind la uşurarea acesteia şi la confortul digestiv.
Ajută la reducerea disconfortului feminin în perioada menstruaţiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
Ceai Coada Soricelului D115 50 g Fares
Susţine digestia, contribuind la uşurarea acesteia şi la confortul digestiv.
Ajută la reducerea disconfortului feminin în perioada menstruaţiei.
Beneficii:
-susţine funcţia excretoare a rinichilor
-ajută la irigarea şi curăţarea tractului urinar, şi la evitarea acumulării depunerilor de săruri minerale în tractul urinar
-ajută la drenarea apei din ţesuturi, la eliminarea acidului uric, fosforului anorganic şi a altor substanţe reziduale din organism prin excreţie
-contribuie la creşterea rezistenţei la suprasolicitări a ţesutului conjunctiv
-contribuie la menţinerea mobilităţii şi flexibilităţii articulaţiilor, ajută la eliminarea disconfortului articular şi a celui cauzat de acumularea acidului uric în organism şi la mineralizarea oaselor
-favorizează reepitelizarea
-extern ajută la reducerea disconfortului din zona perianală.
Compozitie:
-partea superioară a plantei Achillea millefolium L., fam. Asteraceae, care conţine ulei volatil, principii amare, flavonoide, alcaloizi, steroli, tanin.
Administrare:
Peste o lingurita planta se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Rolul componentelor:
Plantă ierboasă perenă, înaltă de 20-80 cm, cu tulpina ramificată spre vârf, frunze de 2-3 ori sectate cu lacinii înguste, inflorescenţele cu flori albe, sau mai rar roz, grupate în vârful tulpinilor.
Coada şoricelului este o plantă medicinală foarte veche şi chiar Dioscoride vorbeşte despre întrebuinţarea ei.
După Pliniu, numele latin achillea derivă din grecescul achilleía şi se referă la Ahile, eroul războiului Troian. Ahile a fost învăţat în arta vindecării de către centaurul Chiron, şi se spune că a folosit coada şoricelului pentru a vindeca rănile soldaţilor săi.
Coada şoricelului posedă proprietăţi uşor astringente, este tonică, alterativă şi diuretică. Este utilizată în boli cronice ale aparatului urinar. Manifestă o influenţă tonică asupra sistemului venos, ca şi asupra membranelor mucoase. S-a dovedit eficace în durerile de gât, hemoptizii, hematurie şi alte forme de hemoragii cu pierderi mai reduse de sânge, incontinenţă urinară, diabet, hemoroizi cu scurgeri sangvinolente sau mucoide, şi dizenterie; de asemenea în amenoree, flatulenţă şi probleme spasmodice. În doze de jumătate de drachme de tinctură saturată, sau 20 picături a fost considerată unul din cei mai buni agenţi în reducerea menoragiilor.
Compoziţia chimică pentru coada şoricelului este bine documentată. Uneliul volatil conţine proazulene, β-pinen, α-pinen şi cariofilen, lactone sescviterpenice şi flavonoide.
Unul din principiile active, achilleina, a fost utilizat în Franţa şi alte părţi din Sudul Europei, ca substituent pentru chinină în tratamentul febrei intermitente. A fost folosită de asemenea de medicii francezi pentru a restabili menstruaţiile.
Principiile amare (guaianolide) prezintă efect colagog, în timp ce flavonoidele sunt spasmolitice. Interacţiunea dintre diferitele componente (camazulene şi flavonoide) dau plantei proprietăţi antiedematoase, antiinflamatoare şi antibacteriene.
Unele din acţiunile farmacologice ale plantei (acţiunea antiinflamatoare, efectele antioxidant, gastro- şi hepatoprotector, coleretic, activitatea estrogenică, antimicrobiană, hemostiptică şi antispasmodică) au fost demonstrate in vitro sau în studii pe animale, susţinând astfel multe din utilizările medicinale cunoscute.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.