- La reducere!
Parasites 30 cpr CosmoPharm
Parasites 30 cpr CosmoPharm
Complex unic de ingrediente naturale cu efect antiparazitar, Parasites® contine extracte naturale din plante benefice in eliminarea parazitilor si viermilor intestinali.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,82 lei.
Parasites 30 cpr CosmoPharm
Complex unic de ingrediente naturale cu efect antiparazitar, Parasites® contine extracte naturale din plante benefice in eliminarea parazitilor si viermilor intestinali.
Beneficii:
-Elimina parazitii, oxiuri si viermii intestinali, in toate stadiile de dezvoltare si ouale acestora,
-Inhibă dezvoltarea paraziților intestinali și paralizează centrii nervoși ai viermilor, favorizand eliminarea lor.
-Elimina posibilitatea de inmultire a parazitilor
-Efect puternic antibacterian asupra multor tipuri de germeni patogeni
-Ameliorează senzațiile neplăcute cauzate de prezența paraziților (balonare, greata, eruptii cutanate)
-Ajută la refacerea organismului după eliminarea paraziților.
-Are efect puternic antiviral si spasmolitic
-Reface flora intestinală și îmbunătățește producția de anticorpi
-Proprietati antibacteriene și carminative
-Detoxifica puternic organismul,
-Sustine digestiea normala (mentine fluxul biliar normal)
-Mentine tranzitul intestinal normal
-Sustine un apetit normal
-Total Cleanse Parasites® este recomandat in infestari cu paraziti (parazitoze) ca limbrici, oxiuri (Enterobius vermicularis), giardia lamblia, viermii cilindrici, prevenirea aparitiei simptomelor datorate infestarii cu paraziti: inflamaţii de la nivelul mucoaselor şi a pielii, prurit, alergii digestive, inapetenta, anemie, oboseala cronica, constipatie/diaree, meteorism abdominal, afectiuni cardiovasculare.
-Complex unic de ingrediente naturale cu efect antiparazitar, Parasites® contine extracte naturale din plante benefice in eliminarea parazitilor si viermilor intestinali.
-Extractul din muguri de Nuc (Juglans regia) are efect antiparazitar, antiseptic, antibacterian si antifungic, adjuvant in distrugerea bacteriilor din intestin, fara a afecta microflora instestinala. -Cuisoarele, originare din Indonezia, folosite in medicina naturista de sute de ani, contin un ulei esential cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. Cuisoarele au efecte anthelmintic, uleiul continut de acestea are ca si compus principal eugenolul, cu rol de imbunatatire a secretiei de acid clorhidric care distruge viermii intestinali.
-Oregano contine carvacol, care are efect puternic antiparazitar si antiviral, fiind adjuvant in eliminarea viermilor intestinali. Pelinul detine proprietati vermifuge si dezinfectante distrugand parazitii intestinali care epuizeaza organismul uman de fier, ducand astfel la anemie. Este adjuvant in balonarea cauzata de parazitii intestinali. -Usturoiul este utilizat din cele mai vechi timpuri ca vermifug. Alicina continuta de catre acesta, cu efect antiparazitar, stimuleaza peretii intestinelor si stomacului sa secrete enzime digestive ce ajuta in refacerea organismului, dupa eliminarea parazitilor. -Extractul de grapefruit contine antioxidanti si fitonutrienti cu efect puternic de eliminare al parazitiilor si in reglarea florei intestinale.
-Cimbrul-de-cultura este bogat in ulei esential cu efect puternic antibacterian si antihelmintic (oxiuri, ankilostome, tricocefali). Indeparteaza colicile abdominale ce insotesc parazitozele intestinale. -Semintele de dovleac sunt eficiente contra giardiei, teniei si oxiurilor, datorita unui aminoacid, cucurbitina, care „paralizeaza” viermii intestinali.
-Extractul de Coriandru, de asemenea, are proprietati bactericide si fungicide, ajutand in combaterea viermilor intestinali.
-Menta contine flavonoizi cu actiune antihelmintica, care stimuleaza secretia de bila si a taninului ce produce anestezie mucoasei gastrice si care ajuta la uciderea parazitilor.
Compozitie:
Ingrediente active/cpr (1000 mg/cpr)
-Nuc(Juglans regia) – extract hidroetanolic 4:1 din muguri 200 mg
-Cuisoare (Eugenia caryophyllus) – extract hidroetanolic 4:1 din flori 150 mg
-Oregano (Sovarv) (Origanum vulgare) – extract hidroetanolic 4:1 din frunze 100 mg
-Pelin (Artemisia absinthium) – extract hidroetanolic 4:1 din parti aeriene 50 mg
-Usturoi (Allium sativum) standardizat la min. 1% alicina – extract hidroetanolic din bulbi 50 mg
-Grapefruit (Citrus paradisi) standardizat la min. 40% bioflavonoide – extract hidroetanolic din seminte 50 mg
-Cimbru-de-cultura (Thymus vulgaris) – extract hidroetanolic 4:1 din frunze 50 mg
-Dovleac (Cucurbita pepo) – extract hidroetanolic 4:1 din seminte 50 mg
-Coriandru (Coriandru sativum) – extract hidroetanolic 4:1 din parti aeriene 20 mg
-Menta (Mentha longifolia) – extract hidroetanolic 4:1 din parti aeriene 20 mg.
Administrare:
Adulti si copii de peste 12 ani: 1 comprimat dimineata si 1 comprimat seara, cu 15 minute inainte de masa, cu un pahar cu apa, timp de 10 zile consecutiv. Se face pauza 10 zile, apoi se repeta tratamentul in aceleasi conditii.
Atentionari:
Se administreaza femeilor gravide sau care alapteaza si copiilor sub 12 ani numai la recomandarea medicului.
Nerecomandat persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Rolul componentelor:
-Cuişoarele sunt utilizate în medicina naturistă datorită proprietăţilor anti-parazitare. Uleiul conţinut de cuişoare are ca şi compus principal eugenolul, o substanţă anestezică şi antiseptică ce ajută la combaterea infecţiilor şi inflamaţiilor şi ajută la restaurarea florei intestinale.
-Cimbrul are proprietăţi antibacteriene şi carminative, inhibând dezvoltarea paraziţilor intestinali şi paralizează centrii nervoşi ai viermilor, eliminându-i.
-Seminţele de dovleac şi-au dovedit eficienţa în cazul infestării cu giardia, oxiuri şi tenie. Acest efect este conferit de prezenţa unui aminoacid, cucurbitina, care „paralizează” viermii intestinali, eliminându-i.
-Extractul de grapefruit menţine flora intestinală ajutând la reglarea acesteia, fiind foarte bine tolerat de corpul uman, fiind un puternic inhibitor împotriva paraziţilor.
-Pelinul are o acţiune gastro-intestinală complexă, favorizează eliminarea paraziţilor intestinali, datorită uleiului eteric din compoziţie ce are proprietăţi dezinfectante, laxative, depurative şi stomahice.
-Usturoiului este un puternic vermifug, datorită alicinei, cel mai puternic compus din compoziţia acestuia.
-Menta datorită compuşilor flavonoizi ce stimulează secreţia de bilă şi actaninurilor ce au proprietăţi spasmolitice şi produc o uşoară anestezie a mucoasei gastrice ajutând la uciderea paraziţilor.
-Feniculul conţine nutrienţi anti-inflamatori, antioxidanţi şi antispastici, ajutând la calmarea tractului digestiv, ameliorând simptomele cauzate de infestările cu paraziţi şi facilitând eliminarea rapidă a acestora.
-Piperul negru, stimulează papilele gustative transmiţând semnale stomacului pentru creşterea cantităţii de acid clorhidric secretate, îmbunătăţind, astfel, digestia şi totodată omorând viermii intestinali.
Oregano creşte prin fâneţele din regiunile de deal şi de munte. Este o plantă semilemnoasă perenă, un arbust ce poate atinge 60cm înălţime. În pământ are un rizom lignificat gros de 2-3 cm din care iau naştere atât tulpini sterile, cât şi florifere, patru unghiulare, drepte şi ramifcate în partea superioară, dar şi numeroase rădăcini filiforme.Frunzele sunt opuse, de 1-4cm lungime, de formă ovală, aproape glabre, cu marginea întreagă sau uşor dinţată. Vara face flori de culoare liliachie, adunate în bucheţele.În scopuri medicinale de la oregano se folosesc frunzele, florile şi seminţele.Conţine ulei volatil (timol, carvacrol), acizi cafeic şi rozmarinic, tanin şi serpilină.Oregano are numeroase beneficii, dar este cel mai cunoscut pentru proprietăţile sale digestive, expectorante, antivirale, antibacteriene, antifungice, antiparazitare, antioxidante şi antiinflamatorii. În plus, oregano este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante puternice, ca antimutagen şi anticancerigen.Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, tratează Giardia, o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia şi protejează celulele de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Uleiul de oregano poate provoca reacţii adverse la persoanele alergice la plantele aromatice (familia Lamiaceae). De asemenea, uleiul de oregano este interzis femeilor gravide sau bolnavilor de anemie feriprivă, acesta putând reduce absorbţia de fier în organism.
Cuişoarele sunt mugurii florali (bobocii) uscaţi ai arborelui aromatic Eugenia caryophyllata, originar din insulele Moluce şi Celebe şi pe larg cultivat în zonele tropicale.
Florile sunt recoltate de două ori pe an, în iunie şi decembrie, în momentul când ele trec de la culoarea verde la culoarea roz, apoi se usucă la soare până ce lumina şi aerul fac ca ţesutul mugurilor să se impregneze cu esenţa pe care o conţin, căpătând o culoare brună.
Condiment şi remediu natural, cuişoarele au fost folosite de sute de ani, schimburile comerciale cu acestea între „insulele cuişoarelor” Ternate şi China, datând de 2500 de ani.
Datarea istorică a cuişoarelor ca şi condiment, s-a găsit mult timp în urmă în relatările referitoare la vasele comerciale din 1721 ÎH. Referinţe bibliografice timpurii susţin că apropiaţii împăratului Chinei trebuia să ţină cuişoare în gură, pentru a le împrospăta respiraţia. Ca multe alte condimente, cuişoarele au fost o marfă mult apreciată şi de către de romani.
Alături de nucşoară, cuişoarele au fost unul din cele mai preţioase condimente din secolele XVI şi XVII, una din navele lui Magelan întorcându-se în 1522 încărcată cu nucşoară şi cuişoare, spre deliciul spaniolilor. Desigur, mulţi râvneau preţioasa marfă, cuişoarele la vremea aceea valorând mai mult decât greutatea lor în aur.
În 1605 olandezii au găsit drumul spre Moluccas şi au început comerţul cu cuişoare, şi extinzând cultivarea plantei, au menţinut un monopol efectiv asupra comerţului, ajungând chiar, în 1816, să dea foc unor plantaţii pentru a-i creşte preţul.
În jurul anilor 1800, planta a fost introdusă în India prin Mauritius.
În medicina tradiţională chineză, cuişoarele au fost îndelung utilizate pentru a trata indigestia, diarea, hernia, şi viermii intestinali, precum şi diferite infecţii fungice precum cele de la nivelul picioarelor la atleţi. În folclorul asiatic se spune că ţinând în gură două cuişoare fără a le mesteca sau înghiţi, putem să renunţăm la dorinţa pentru alcool.
Vindecătorii tradiţionali ayurvedici au utilizat cuişoarele din vremuri antice pentru tratamentul bolilor respiratorii şi digestive.
Naturaliştii medievali germani utilizau cuişoarele ca parte din mixturile anti-gutoase. Medicii eclectici americani timpurii le-au folosit ca tratament pentru problemele digestive, adăugându-le de asemenea medicamentelor amare, făcându-le astfel ai plăcute la gust. Ei au fost primii care au extras uleiul esenţial şi l-au aplicat pe gingii pentru uşurarea durerilor de dinţi. Câteva picături de ulei în apă erau antivomitive, iar infuzia reducea senzaţia de greaţă.
Astăzi este folosită ca plantă medicinală în special datorită efectelor sale stimulent-aromatice, având efecte pozitive şi în ulcerele stomacale, vomă, flatulenţă.
Infuzia de cuişoare, la fel apa distilată de cuişoare, pudra sau tinctura stimulează apetitul şi digestia. Uleiul esenţial este antiseptic şi analgezic, proprietăţi datorită cărora, mai ales în trecut, se folosea mult în stomatologie. Şi astăzi se foloseşte în produsele naturiste pentru cunoscutele sale calităţi bactericide împotriva bacteriilor de tip streptococ, stafilococ şi pneumococ.
Uleiul esenţial este bogat în eugenol, substanţă cu proprietăţi antiseptice şi antitermice, utilizată în medicina românească încă din secolul XIX, în afecţiuni pulmonare, sau ca analgezic local. Uleiul mai conţine acetat de eugenol, acid oleanolic, şi caryophyllen. Cercetătorii japonezi, au mai descoperit în compoziţia cuişoarelor substanţe cu efect antioxidant.
Există mai multe tipuri de paraziţi intestinali contra cărora se poate acţiona cu ajutorul Parasites .
Iată care sunt aceşti paraziţi, care este provenienţa lor şi care sunt principalele simptome care indică prezenţa acestora în organismul nostru.
Limbricii
Sunt cei mai răspândiți şi cunoscuţi paraziți. Aceştia ajung în corpul uman prin intermediul legumelor și fructelor nespălate, se dezvoltă în mare parte în intestinul subțire, migrând ulterior în restul corpului. Principalele simptome care semnalează infestarea cu limbrici sunt febra, durerile abdominale, diareea, voma și accesele de tuse puternică. Netratați, limbricii pot produce boli precum apendicită, icter mecanic, pancreatită acută, deficit de creștere la copii, deficit de vitamina A și D.
Oxiurii
Copii sunt cel mai des infestaţi cu oxiuri (în grădinițe și școli), contaminarea având loc prin înghițirea ouălor de parazit. Simptomele cele mai des sunt mâncărimile perianale, pruritul anal și un somn neliniștit. Există posibilitatea ca acest parazit să migreze în corp. Dacă parazitul migrează, poate duce la boli ca infecții ale tractului urinar: cistită sau pielonefrită, infecții peritoneale: vaginită sau endometrioză; scăderea drastică în greutate; abcese perianale dureroase; ulcerații ale intestinelor.
Tenia
Este unul dintre cei mai periculoși paraziți, ajungând în corpul uman prin ingerarea de carne infestată. Netratată, tenia poate ajunge în timp la o dimensiune de 10m și rezistă în corp până la 20 ani. Cele mai întâlnite simptome care indică infestarea cu temie, sunt durerile abdominale severe, stări de vomă și greață, oboseală însoțită de amețeli și dificultăți de somn și chiar convulsii. Cele mai periculoase cunt larvele de tenie care, netratate migrează spre creier sau alte organe unde formează ghemuri ce pot duce la crize de epilepsie, meningită și chiar demență.
Toxocara
Adesea aceştia sunt contracaraţi de la animalele gazdă: câini sau pisici. Simptomele cele mai des întâlnite în cazul infestării cu Toxocara sunt: febră, anorexie și scădere ponderală. Netratat, parazitul poate ajunge la organe, atacând și necrozând ficatul, ducând la convulsii și encefalite în atacul la creier și chiar tumori oculare.
Trichina
Este parazitul cu rata de mortalitate cea mai ridicată. Aceasta ajunge în corpul uman din carnea infestată şi gătită necorespunzător. Primele simptome sunt durerile de stomac, colică, diaree, greaţă, vomitat şi febră, ulterior, după ce larvele migrează din tractul intestinal în fluxul sanguin şi ajung în muşchi, bolnavul simte friguri, dureri de cap, umflarea feţei sau a membrelor, conjunctivită și hipotensiune arterială, ajungând chiar la afecțiuni ale sistemului cardiovascular și nervos: hemipareze, tahicardie, infarct miocardic, convulsii și chiar deces.
Giardia
Este una dintre cele mai răspândite infecții parazitare asociată cu condiții de igienă deficitare și o calitate foarte slabă a apei de băut. Boala se poate manifesta prin diferite simptome: dominanță de diaree, crampe abdominale, eliminarea de materii fecale și gaze urât mirositoare, vomă intermitentă, disconfort epigastric, oboseală excesivă, anorexie. În cazul în care infecția nu e tratată, boala poate evolua spre diaree cronică, sindromul colonului iritabil, disfuncții biliare, manifestări dermatologice (prurit, urticarie) sau chiar artrită reactivă ori afecțiuni oculare.
Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.