Curmale Uscate 250g Sanovita, REMEDII NATURISTE
Curmale Uscate 250g Sanovita, REMEDII NATURISTE
Curmale Uscate 250g Sanovita, REMEDII NATURISTE
Curmale Uscate 250g Sanovita, REMEDII NATURISTE

Curmale Uscate 250g Sanovita

Curmale Uscate 250g Sanovita

Curmalele sunt fructe cu importante beneficii pentru organism datorita numeroaselor minerale pe care le contin: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu.
2980
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
11,09 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.


 
Curmale Uscate 250g Sanovita
Curmalele sunt fructe cu importante beneficii pentru organism datorita numeroaselor minerale pe care le contin: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu.
Curmalele nu au grasimi, ceea ce le recomanda persoanelor cu un colesterol ridicat. Au un continut ridicat in proteine si fibre. Contin Vitamina A, Vitamina B, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K. Pot fi consumate crude sau uscate, simple ori in numeroase retete. Le mai putem intalni si sub forma de sirop, otet sau vin de curmale.
Administrare:
Curmalele se pot consuma in diferite modalitati, de la fructele in stare proaspata si pana la cele uscate, sub forma de sirop sau vin. In forma uscata se mananca pe post de gustare sau, taiate marunt, se vor adauga in dulciuri (de la biscuiti, briose, budinci sau torturi) sau in preparate sarate, gen cuscus sau orez.
In mod normal ceea ce regasim pe piata sub denumirea de curmale uscate reprezinta de fapt curmale deshidratate, dar ambii temeni se folosesc frecvent pentru ca duc la obtinerea aceluiasi tip de consistenta, deci rezultatul final al procedeului este identic. Daca discutam din punct de vedere strict stiintific, termenul de uscare este mai degraba specific pentru fructele cu continut mic de apa, dar mare de grasimi, gen nuci, alune de padure, seminte, migdale.
Deshidratarea este, de fapt, o alta metoda de a usca fructele sau legumele, prin eliminarea apei din ele, iar curmalele, alaturi de struguri, mere, caise, prune, smochine, banane, ananas si papaia, sunt fructele la care acest procedeu se aplica in mod frecvent. Beneficiile curmalelor deshidratate sau uscate sunt aceleasi ca si cele ale curmalelor proaspete, numai ca trebuie acordata o atentie mai mare cantitatii: deshidratarea sporeste contintul de zaharuri, ceea ce duce la cresterea valorii energetice, in conditiile scaderii volumului, asadar consumul trebuie facut in mod moderat. 4-5 curmale pe zi sunt insa ideale pentru a profita de beneficiile extraordinare ale acestui fruct.
100g de curmale uscate contin:
aproximativ 290 de calorii
2g proteine
0.4 lipide
74g carbohidrati
8,7g fibre alimentare

Rolul componentelor:
Curmalul este un palmier care creşte şi, mai ales, rodeşte în zonele calde, de la cele subtropicale şi până la cele ecuatoriale. Face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului şi ale Peninsulei Arabice.
Poate atinge înălţimea de 25 de metri. Este golaş până în vârf, unde are un mănunchi de frunze de doi-trei metri lungime fiecare. Tulpina are scoarţa arămie, cu multe crăpături.
Curmalele sunt produse de palmierii femele, fiind nişte fructe foarte hrănitoare.
De aici şi importanţa curmalelor în menţinerea sănătăţii oamenilor, care, neobosiţi, şiau pus la treabă fantezia şi în acest caz, realizând chiar şi un vin de curmale. Uscate şi prelucrate, curmalele sunt măcinate, rezultând o făină din care se face pâine.
Palmierul care face curmale este socotit un arbore legendar, o plantă magică, simbol al iubirii, al speranţei, al supravieţuirii.
Curmalele se consumă în primul rând ca atare, apoi în combinaţie cu lapte, ceai, cu alte băuturi, în care se înmoaie şi devin delicioase. Din curmale se prepară şi o infuzie.
Curmalele conţin săruri minerale (mai ales fier şi magneziu), cumarină, vitaminele A, D şi cele din complexul B, zaharuri (în cantitate mare) şi protide.
Curmalele au proprietăţi relaxante, reglează funcţionarea sistemului respirator şi au acţiune antiinfecţioasă, nutritive,  antianemică, revitalizantă şi sunt cunoscute şi ca favorizante ale expectoraţiei, având efecte benefice în bolile de piept.
Curmalele sunt recomandate în convalescenţă, stări de denutriţie, astenie, în graviditate, în nevrite, polinevrite, în perioada de creştere şi dezvoltare, persoanelor cu deficienţă de calciu sau în vârstă, în anemii, în afecţiuni bronşice şi pulmonare.
Sâmburele de curmale poate fi folosit în tratamentul pietrelor la vezica biliară.  Se pisează şi se fierbe, consumând 2 căni /zi din siropul obţinut.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
250 g
Forma de prezentare
Punga
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare