Curmale Uscate 250g Sanovita
Curmale Uscate 250g Sanovita
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.
Deshidratarea este, de fapt, o alta metoda de a usca fructele sau legumele, prin eliminarea apei din ele, iar curmalele, alaturi de struguri, mere, caise, prune, smochine, banane, ananas si papaia, sunt fructele la care acest procedeu se aplica in mod frecvent. Beneficiile curmalelor deshidratate sau uscate sunt aceleasi ca si cele ale curmalelor proaspete, numai ca trebuie acordata o atentie mai mare cantitatii: deshidratarea sporeste contintul de zaharuri, ceea ce duce la cresterea valorii energetice, in conditiile scaderii volumului, asadar consumul trebuie facut in mod moderat. 4-5 curmale pe zi sunt insa ideale pentru a profita de beneficiile extraordinare ale acestui fruct.
aproximativ 290 de calorii
2g proteine
0.4 lipide
74g carbohidrati
8,7g fibre alimentare
Rolul componentelor:
Curmalul este un palmier care creşte şi, mai ales, rodeşte în zonele calde, de la cele subtropicale şi până la cele ecuatoriale. Face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului şi ale Peninsulei Arabice.
Poate atinge înălţimea de 25 de metri. Este golaş până în vârf, unde are un mănunchi de frunze de doi-trei metri lungime fiecare. Tulpina are scoarţa arămie, cu multe crăpături.
Curmalele sunt produse de palmierii femele, fiind nişte fructe foarte hrănitoare.
De aici şi importanţa curmalelor în menţinerea sănătăţii oamenilor, care, neobosiţi, şiau pus la treabă fantezia şi în acest caz, realizând chiar şi un vin de curmale. Uscate şi prelucrate, curmalele sunt măcinate, rezultând o făină din care se face pâine.
Palmierul care face curmale este socotit un arbore legendar, o plantă magică, simbol al iubirii, al speranţei, al supravieţuirii.
Curmalele se consumă în primul rând ca atare, apoi în combinaţie cu lapte, ceai, cu alte băuturi, în care se înmoaie şi devin delicioase. Din curmale se prepară şi o infuzie.
Curmalele conţin săruri minerale (mai ales fier şi magneziu), cumarină, vitaminele A, D şi cele din complexul B, zaharuri (în cantitate mare) şi protide.
Curmalele au proprietăţi relaxante, reglează funcţionarea sistemului respirator şi au acţiune antiinfecţioasă, nutritive, antianemică, revitalizantă şi sunt cunoscute şi ca favorizante ale expectoraţiei, având efecte benefice în bolile de piept.
Curmalele sunt recomandate în convalescenţă, stări de denutriţie, astenie, în graviditate, în nevrite, polinevrite, în perioada de creştere şi dezvoltare, persoanelor cu deficienţă de calciu sau în vârstă, în anemii, în afecţiuni bronşice şi pulmonare.
Sâmburele de curmale poate fi folosit în tratamentul pietrelor la vezica biliară. Se pisează şi se fierbe, consumând 2 căni /zi din siropul obţinut.