- La reducere!
- -10%
Ceai Coada Soricelului 50 g AdNatura
Ceai Coada Soricelului 50 g AdNatura
Susţine digestia, contribuind la uşurarea acesteia şi la confortul digestiv.
Ajută la reducerea disconfortului feminin în perioada menstruaţiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
Ceai Coada Soricelului 50 g AdNatura
Susţine digestia, contribuind la uşurarea acesteia şi la confortul digestiv.
Ajută la reducerea disconfortului feminin în perioada menstruaţiei.
Beneficii:
-Principii active -Coada şoricelului conţine ulei eteric, acizii achileic, formic, auteic, aconitic, ascorbic, probionic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, linoleic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic metilic, flavone, maltoză, zaharoză, glucoză, arabinoză, galactoză, dextine, aminoacizi, proteine, taninuri, substanţe anorganice cu elementele chimice: fier, mangan, zinc, cupru, cadmiu, nichel, siliciu şi calciu.
-Acţiune terapeutică -Stomahic, hemostatic, antiinflamator, coleretic-colagog, indicat în anorexie, dispepsii, colici gastrice, gastrite, enterocolite, dischinezie biliară, colică hepatică, insuficienţă hepatică, cistite, dismenoree.
-Intern: gastrită, anorexie, dischinezie biliară, anexită, colită, constipaţii, infecţii ale căilor urinare, dereglări ale ciclului menstrual, probleme circulatorii, hemoragii, contra digestiei proaste, reduce tensiunea arterială, ameliorează circulaţia venoasă şi atenueaza varicele.
-Extern: în tratamentul diferitelor plăgi, arsuri, abcese, furuncule, etc
Compozitie:
-Flori de coada şoricelului - Achillea millefolium.
Administrare:
Intern: infuzie dintr-o linguriţă de produs vegetal la 250 ml de apă clocotită; se beau 2-3 căni/zi.
Extern: infuzie concentrată (2-3 linguriţe la o cana de apă). Se pun comprese sau se fac spălături locale.
Rolul componentelor:
Plantă ierboasă perenă, înaltă de 20-80 cm, cu tulpina ramificată spre vârf, frunze de 2-3 ori sectate cu lacinii înguste, inflorescenţele cu flori albe, sau mai rar roz, grupate în vârful tulpinilor.
Coada şoricelului este o plantă medicinală foarte veche şi chiar Dioscoride vorbeşte despre întrebuinţarea ei.
După Pliniu, numele latin achillea derivă din grecescul achilleía şi se referă la Ahile, eroul războiului Troian. Ahile a fost învăţat în arta vindecării de către centaurul Chiron, şi se spune că a folosit coada şoricelului pentru a vindeca rănile soldaţilor săi.
Coada şoricelului posedă proprietăţi uşor astringente, este tonică, alterativă şi diuretică. Este utilizată în boli cronice ale aparatului urinar. Manifestă o influenţă tonică asupra sistemului venos, ca şi asupra membranelor mucoase. S-a dovedit eficace în durerile de gât, hemoptizii, hematurie şi alte forme de hemoragii cu pierderi mai reduse de sânge, incontinenţă urinară, diabet, hemoroizi cu scurgeri sangvinolente sau mucoide, şi dizenterie; de asemenea în amenoree, flatulenţă şi probleme spasmodice. În doze de jumătate de drachme de tinctură saturată, sau 20 picături a fost considerată unul din cei mai buni agenţi în reducerea menoragiilor.
Compoziţia chimică pentru coada şoricelului este bine documentată. Uneliul volatil conţine proazulene, β-pinen, α-pinen şi cariofilen, lactone sescviterpenice şi flavonoide.
Unul din principiile active, achilleina, a fost utilizat în Franţa şi alte părţi din Sudul Europei, ca substituent pentru chinină în tratamentul febrei intermitente. A fost folosită de asemenea de medicii francezi pentru a restabili menstruaţiile.
Principiile amare (guaianolide) prezintă efect colagog, în timp ce flavonoidele sunt spasmolitice. Interacţiunea dintre diferitele componente (camazulene şi flavonoide) dau plantei proprietăţi antiedematoase, antiinflamatoare şi antibacteriene.
Unele din acţiunile farmacologice ale plantei (acţiunea antiinflamatoare, efectele antioxidant, gastro- şi hepatoprotector, coleretic, activitatea estrogenică, antimicrobiană, hemostiptică şi antispasmodică) au fost demonstrate in vitro sau în studii pe animale, susţinând astfel multe din utilizările medicinale cunoscute.
Atentionari:
Contraindicatii pentru persoanele cu alergie cunoscută la plantele din familia Compositae: echinaceea, muşetel.
Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.