- La reducere!
- -7%
Merisor 100g Sanovita
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Merisor Confiat 100g Sanovita
-Datorita compozitiei bogate in proantocianide, merisoarele impiedica bacteriile patogene (cum este bacteria EColi, de exemplu) sa se fixeze pe peretii vezicii urinare sprijinid astfel o mai buna functionare a sistemului urinar in general si tratamentul cistitei in mod special.
-Merisoare intaresc sistemul imunitar, pentru ca lupta impotriva infectiilor. Este posibil altfel sa inlocuim consumul ocazional de antibiotice (in cazul anumitor afectiuni) printr-un consum regulat de merisoare. Un aspect foarte interesant si demn de retinut este ca efectul acestora in organism dureaza in jur de 10 ore, deci ar fi bine sa consumam mai multe portii in aceeasi zi, la mese diferite, ca sa extindem ca interval orar cat mai mult aceasta actiune.
-Aceeasi actiune a proantocianidelor mentionate mai devreme se manifesta si la nivelul cavitatii bucale. Merisoarele ajuta la reducerea cariilor si a depunerii tartrului. In plus, datorita datorita continutului bogat in calciu, vorbim despre niste fructe care se constituie ca un aliat important in mentinerea unei danturi sanatoase.
-Flavonoidele din compozitia merisoarelor sprijina sistemul circulator si ne mentin inima sanatoasa, pentru ca au capacitatea extraordinara de a reduce nivelului colesterolului rau si a-l creste pe cel al colesterolului bun.
-Fibrele din compozitia merisoarelor favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand in acest fel digestia, de aceea afinele rosii sunt recomandate personelor care incearca si doresc sa elimine surplusul de kilograme. Mai mult chiar, acizii organici continuti de aceste fructe su proprietatea de a distruge depozitele de grăsime.
-Ajuta la reducerea nivelului de stres, confera energie, tocmai de aceea este indicat sa fie consumate in prima parte a zilei.
-O veste foarte buna pentru doamne si domnisoare: extractul de merisor din frunzele arbustului de merisor reduce hemoragia datorita actiunii astringente a taninurilor prezente in compozitie, motiv pentru care este consumat de femeile aflate in perioada ciclului menstrual, putand combate senzatia de balonare, greata si chiar scurta semnificativ durata sangerarii.
-Merisoarele pot opri evolutia tumorilor si previn aparitia cancerului, in special al cancerului de san, datorita prezentei proantocianidinei, antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.
-Merisoarele stimuleaza memoria.
-Reduc anemia, gratie continutului de fier.
-Gratie compozitiei bogate in calciu, merisoarele previn osteoporoza.
-merisor,
-zahar din trestie.
Poti include merisoarele, proaspete sau deshidratate, in dieta ta zilnica in multe modalitati: amestecate cu fulgi de cereale, la micul dejun, pe post de gustare, le poti adauga in diverse preparate pe baza de carne la cuptor sau in prajituri de casa: biscuiti, briose, fursecuri. In special doamnele prepara din merisor si consuma deseori ceaiuri pentru rinichi si infectii urinare.
Rolul componentelor:
Merişoarele (afinele roşii) sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar. Merișorul a fost descoperit în America de Nord, de către primii locuitori, și era folosit pentru mâncare, îndeosebi pentru pastramă. Impactul benefic asupra sănătății a fost confirmat în zilele noastre prin studii specializate.
Timp de secole, merișorul a fost folosit profilactic în regiunile nordice, în țări precum Suedia, Finlanda sau în Rusia de Nord, unde clima aspra nu permitea creșterea și, implicit, consumul altor prea multe fructe. Și-a dovedit în timp eficiența în tratarea infecțiilor renale, intestinale și gastrice.
Este un arbust mic, tufos cu frunzele eliptice, cu vârful rotunjit și rigide. Florile sunt albe-roz iar fructele sunt bace sferice, roșii lucitoare, acrișoare și comestibile. În scop medicinal se folosesc fructele și frunzele. Frunzele de merișor conțin arbutozidă, taninuri, flavone, vitamine C și substanțe cu acțiune antibiotică. Fructele conțin acizi organici, antociani și vitamine (A,B,C), substanțe minerale. Semințele fructelor sunt bogate în acizi grași de tip omega-3.
În medicina tradițională, merișorul a fost folosit ca aperitiv, antihemoragic, diuretic și tonic pentru sistemul nervos. În medicina tradițională austriacă, fructele de merișor au fost administrate intern sub forma unui jeleu sau sirop pentru tratarea problemelor gastrointestinale, rinichilor și tractului urinar. Principiile active ale plantei au acțiune antiinflamatoare, antiseptică, diuretică, astringentă, antidiareică, sudorifică. Frunzele au acțiune astringentă, datorată conținutului în taninuri și antiseptică la nivel renal. Datorită conținutului mare de flavone are și acțiune diuretică. Antocianii din merișor s-au dovedit a avea efecte pozitive asupra Staphylococcus aureus, bacterie ce cauzează diverse infecții. Merișorul este contraindicat în sarcină.
Fructele de merișor puse într-un borcan cu apă, la temperatura de 10-18 grade Celsius, se păstrează vreme de un an, fără vreo altă intervenție, deoarece conțin substanțe numite benzoați, care sunt varianta naturală și netoxică a periculosului aditiv E 211 (benzoat de sodiu), cu efect puternic conservant.