Faina de Quinoa 300g Solaris
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,48 lei.
Faina de Quinoa 300g Solaris
Quinoa face parte din categoria superalimentelor, avand o valoare nutritiva deosebit de ridicata.
Quinoa este o pseudo-cereala, o planta inrudita cu spanacul, sfecla, amaranthul. Origineaza din zona Muntilor Anzi (Chile, Peru, Bolivia, Ecuador, Columbia), fiind introdusa in meniul localnicilor de acum 3000-4000 de ani.
Compozitie:
Quinoa macinata cu grija pe moara cu pietre. Contine toti aminoacizii esentiali care se regasesc si in carne (izoleucina, lizina, metionina, tiozina, valina s.a.) – excelent inlocuitor pentru carne; vitamine A, B, C si E; omega 3; mangan, fier, cupru, magneziu, fosfor, calciu; fibre solubile si insolubile.
Are un continut complet de proteine, furnizeaza organismului energie. Contine grasimi monosaturate, benefice sistemului vascular. Lizina este un aminoacid care ajuta la dezvoltarea si repararea tesuturilor din organism. Are structura bogata in fibre care contribuie la sanatatea sistemului digestiv si care previn aparitia autointoxicarii.
Administrare:
Are o granulatie medie, un gust fin, similar nucilor si poate fi utilizata cu succes la prepararea de painici, clatite, briose. Este savuroasa in budinci cu lapte vegetal, in combinatie cu mirodenii precum scorțisoara, coriandrul, cardamomul sau alaturi de fructe de sezon.
Rolul componentelor:
Quinoa este o planta din familia Chenopidacee, considerata in mod eronat o cereala datorita aspectului si modului de preparare. In realitate se inrudeste cu spanacul insa aduce organismului toate beneficiile cerealelor integrale si inca altele in plus.
Cultura de quinoa provine din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador, Columbia), unde a constituit timp de o lunga perioada una dintre cele mai importante sursa de hrana a populatiei indigene.
Desi din aceasta planta se pot consuma si frunzele (gatite, ele au un gust asemanator cu al spanacului, ruda sa indepartata), de o mai larga raspandire in gastronomie se bucura semintele de quinoa, care nu au doar un gust foarte placut, ci si o valoare nutritiva ridicata.
Semintele de quinoa sunt mici, si tari atunci cand sunt crude, dar infloresc prin fierbere asemanator grului sau orezului.
Quinoa are un strat natural, numit saponină, care poate avea gust de săpun. Din fericire, este uşor să scăpăm de acest aspect prin clătirea cu apă. Quinoa cumpărată din magazine este, de cele mai multe ori, deja clătită, dar nu strică să mai repetăm şi procesul acasă. Unele cărţi de gătit recomandă chiar lăsarea quinoa la înmuiat.
Exista in lume peste 120 de tipuri principale de quinoa, dar cele mai cunoscute si comercializate sunt quinoa alba, neagra si rosie.
Quinoa face parte din categoria asa numitelor alimente veggies si este consumata cu mare placere de catre vegetarieni. Dincolo de placerea consumului, data de consistenta sa pufoasa si de gustul special, care aduce intrucatva cu nuca (sau susanul, dupa unele pareri), vegetarienii au ocazia de a-si asigura, prin consumarea semintelor de quinoa, doza zilnica necesara de proteine, proteine pe care persoanele cu o alimentatie clasica si le iau din carne.
Quinoa poate fi integrata in alimentatia copiilor mici si bebelusilor de la varsta de 8 luni. Experienta mamelor a aratat faptul ca este bine tolerata de organismul micutului chiar si inainte de aceasta varsta, mai ales datorita absentei glutenului, dar, pentru ca fiecare copil este special, cel mai bine ar fi sa te consulti cu medicul pediatru inainte de a o pregati pentru copilul tau. In ceea ce priveste gatitul, nu este neaparat necesar sa cauti retete cu quinoa speciale pentru bebe, ci pur si simplu sa pregatesti o reteta obisnuita cu orez, numai ca in locul acestuia, vei pune quinoa.
Semintele de quinoa nu au foarte multe contraindicatii, in situatia in care sunt consumate in cantitati normale si clatite bine inainte de preparare, pentru inlaturarea completa a saponinei care nu doar are un gust amar, dar, in unele cazuri irita stomacul mai sensibil.
O atentie suplimentara este necesara in cazul consumului regulat de quinoa in cazul persoanelor care urmeaza un tratament cu medicamente pentru scaderea trigliceridelor, intrucat semintele acestea au, la randul lor, capacitatea de scadere triglicemica.