- La reducere!
- -5%
Calciu din Corali + Siliciu + D3, 30cp - Parapharm
Calciu din Corali+Siliciu+D3, 30cp - Parapharm
Acest supliment alimentar contine siliciu suplimentar cu o biodisponibilitate maxima.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
Calciu din Corali+Siliciu+D3, 30cp - Parapharm
Acest supliment alimentar contine siliciu suplimentar cu o biodisponibilitate maxima.
Beneficii:
-Se recomanda, ca o sursa de calciu si siliciu pentru contracararea carentelor si in special pentru revitalizarea parului si a unghiilor degradate, exfoliate, fara luciu natural.
-Vitamina D3 favorizeaza fixarea in organism a celor doua minerale.
Compozitie:
Pulbere obtinuta din corali naturali 696,00 mg
Acid ortosilicic stabilizat 80,00 mg
Vitamina D3 24,00 mg û 2400 UI
Administrare:
Se recomanda consumul zilnic de 1-2 capsule / zi, cu un pahar de lichid (apa minerala), de preferinta pe stomacul gol. Se recomanda cure de cate 3 luni, de doua ori pe an.
Rolul componentelor:
Desi calciul este unul dintre cel mai frecvent intalnite minerale din organism, multi oameni au deficit de calciu. Acest lucru se intampla, intrucat multi oameni consuma doar jumatate din cat au nevoie (aproximativ 500-700 mg pe zi).
In cazul unui aport prea scazut de calciu, organismul apeleaza la rezervele de calciu din oase, rezultand osteoporoza sau osteopenia.
Ar trebui sa luati suplimente de calciu sau sa asimilati calciul din mancare? Suplimentele sunt recomandate, atat timp cat sunt de calitate. In acest sens, trebuie sa stiti cat de mult calciu elementar (calciul cel mai bine absorbit de organism) exista in supliment. Oricum, cel mai important este sa furnizati organismului aproximativ 1200 mg de calciu pe zi.
Calciul este esential pentru multe dintre functiile corpului, inclusiv pentru:
-reglementarea batailor inimii
-transmiterea impulsurilor nervoase
-stimularea secretiilor hormonale
-coagularea sangelui
-construirea si mentinerea sanatatii oaselor.
Calciul este un mineral care se gaseste in compozitia mai multor alimente. Este important sa i se ofere organismului cantitati suficiente din acest mineral, intrucat organismul uman nu-l poate fabrica.
Expertii recomanda ca adultii sa asimileze 1000-1200 mg de calciu in fiecare zi. Desi hrana este cea mai buna sursa de calciu, majoritatea oamenilor nu reusesc sa acumuleze suficient calciu din aceasta. Ca atare, deficitul poate fi echilibrat prin intermediul administrarii de suplimente de calciu sau alimente fortificate cu calciu.
Calciul din oasele noastre actioneaza ca o rezerva a organismului, la care acesta apeleaza cand valorile calciului sunt reduse. Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca acest mineral este important pentru constructia dintilor si oaselor puternice - 99% din calciul din corpul nostru se regaseste in oase si dinti. Restul de 1% se gaseste in sange si alte tesuturi si este util pentru:
-coagularea sangelui
-controlul tensiunii arteriale
-producerea de enzime si hormoni care echilibreaza digestia, nivelul de energie si metabolismul grasimilor
-controlul celulelor si al tesuturilor conjunctive
-contribuie la reglarea procesului de transfer al nutrientilor, prin peretii celulelor
-prevenirea bolilor gingivale
-mentinerea normalitatii functiei nervoase
-contractarea muschilor.
Fara calciu muschii nu se misca. Daca nu aveti cantitati normale de calciu, pot sa apara crampe musculare sau muschii se vor afla in imposibilitatea de a trasmite impusurile nervoase necesare pentru contractarea muschilor. Atunci cand nivelul de calciu din sange este prea mic, va fi utilizat calciul din oase pentru a se ajunge la cantitatea de care organismul are nevoie in sange. Cand nu este funizat suficient calciu prin dieta, in timp, poate sa apara osteoporoza.
Stresul zilnic şi alimentaţia nesănătoasă nu mai reprezintă ceva ieşit din comun pentru cei mai mulţi dintre noi care ajung să se confrunte cu diverse boli cauzate de carenţele nutriţionale. Ştiaţi însă că un simplu supliment alimentar ne poate schimba aproape total viaţa, asigurându-ne necesarul de energie şi un sistem imunitar mai puternic?
Siliciul este unul dintre elementele de bază în construirea corpului nostru, fiind însă adesea deficitar. Toate țesuturile elastice care intră în compoziția oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sânge sunt constituite dintr-o adevarată matrice de siliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente. Odată ce un os a fost rupt, o porțiune de piele a fost tăiată sau arsă ori pereții unui vas de sânge au fost lezați, siliciul este unul dintre factorii esențiali în reconstrucția acestora. Apoi, tinerețea pielii, vigoarea firelor de păr și a unghiilor, sănătatea smalțului dinților este determinată tot de prezența siliciului.
Siliciul are, de asemenea, un rol esențial în funcționarea sistemului imunitar. La persoanele cu un stil de viață nesănătos, concentrația de siliciu din organism scade cu o viteză foarte mare, iar odată cu pierderea siliciului, organismul se degradează cu o viteză direct proporțională.
Organismul uman are capacitatea de asimila DOAR siliciul aflat în formă biologică. Siliciul biologic este tot mai greu de găsit în hrana chimizată și rafinată a omului modern.
Doar siliciul biologic poate fi asimilat de către organismul uman, având efecte benefice.
Oamenii de știință, cum ar fi cercetătorul francez Loic Le Ribault, au studiat zeci de ani pentru a afla cum se transformă siliciul mineral în siliciul biologic. Ei au aflat că doar foarte puține bacterii, câteva alge și câteva plante inferioare sunt capabile să asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din păcate, alimentația contemporană, conține foarte puțin siliciu organic.
Privarea de siliciu organic duce, în timp, la apariția unor tulburări și afecțiuni extrem de diverse, primul simptom fiind incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul și magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscată și îmbătrânește prematur, pierzându-și elasticitatea și fiind expusă la riscuri ridicate de a fi afectată de boli cum ar fi psoriazisul, acneea sau eczema alergică. Rând pe rând, părul, unghiile, oasele și articulațiile sunt slăbite și devin vulnerabile la boli datorită lipsei de siliciu. În ultimă instanță apar bolile cardiovasculare și cele ale aparatului respirator (bronșită, astm).
Distribuitor al brandurilor Parapharm si Transvital