OptiFibre 125g Nestle
OptiFibre 125g Nestle
OptiFibre conține 100% fibre solubile, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. OptiFibre este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale, indicat pentru regimul dietetic al pacienților cu tulburări de tranzit intestinal.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 55 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 55 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,10 lei.
OptiFibre 125g Nestle
OptiFibre conține 100% fibre solubile, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. OptiFibre este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale, indicat pentru regimul dietetic al pacienților cu tulburări de tranzit intestinal.
Beneficii:
-Constipație, balonare, dureri abdominale.
-Nu poate fi folosită ca sursă unică de nutriție.
-OptiFibre® are o adresibilitate variată, putând fi consumat de către:
-Copii cu vârsta mai mare de 3 ani
-Femei însărcinate sau care alăptează
-Adulți, este indicat și persoanelor care suferă de diabet.
Compozitie:
100% origine vegetală, conține gumă guar parțial hidrolizată, 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural.
100% origine vegetală, conține gumă guar parțial hidrolizată, 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural.
* O măsura de OptiFibre conține 5g de pudră = 4,3g fibre ** Fără zahari adaugate, poate conține zahari în mod natural.
TABEL VALORI NUTRIȚIONALE
Valoarea energetică: 202Kcal/100g
Valoarea energetică: 816kJ/100g
Grăsimi: 0g/100g
Grăsimi din care acizi grași saturați: 0g/100g
Glucide: 6g/100g
Glucide din care zaharuri: 6g/100g
Fibre: 86g/100g
Proteine: mai putin de 1.5g/100g
Sare: mai putin de 0.5g/100g
Sodiu: mai putin de 200mg/100g
Potasiu: mai putin de 500mg/100g
Valoarea energetică: 816kJ/100g
Grăsimi: 0g/100g
Grăsimi din care acizi grași saturați: 0g/100g
Glucide: 6g/100g
Glucide din care zaharuri: 6g/100g
Fibre: 86g/100g
Proteine: mai putin de 1.5g/100g
Sare: mai putin de 0.5g/100g
Sodiu: mai putin de 200mg/100g
Potasiu: mai putin de 500mg/100g
Administrare:
Trecerea la o dietă bogată în fibre nu se poate face în mod brusc, ci într-o anumită perioadă de timp, treptat. De asemenea, rezultatele aportului de fibre se pot observa dupa 2-3 zile de consum.
Se recomandă administrarea de OptiFibre treptat, începând cu 1 măsura pe zi (sau ½ în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 11 ani). Dacă este necesar, crește consumul treptat, cu o măsură la fiecare 3 zile, fără a depăși doza maximă zilnică recomandată, de 5 măsuri pe zi.
Odată ce activitatea intestinală s-a reglat, nu mai creșteți numărul de măsuri pe zi. Se recomandă utilizarea timp de cel puțin 3 săptămâni. Produsul poate fi administrat pe termen lung fără efecte adverse.
OptiFibre® se dizolvă în întregime atât în lichide reci cât și calde (băuturi, supe, sosuri) sau în alimente moi (iaurt, piure de cartofi, piure de măr), fără a afecta consistența și gustul acestora.
Lichide: 1 măsura la ~ 200ml
Alimente moi: 1 măsura la ~ 150g
Amestecă și așteaptă ca pulberea să se dizolve complet. Băuturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului. A nu se administra pe cale parenterală. Nu este potrivit ca unica sursă de nutriție.
Alimente moi: 1 măsura la ~ 150g
Amestecă și așteaptă ca pulberea să se dizolve complet. Băuturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului. A nu se administra pe cale parenterală. Nu este potrivit ca unica sursă de nutriție.
Rolul componentelor:
Fibrele alimentare sunt polizaharide nedigerabile, acestea neputând fi digerate de enzimele din tubul digestiv al omului și ca urmare acestea nu sunt absorbite.
Fibrele alimentare sunt polizaharide nedigerabile, acestea neputând fi digerate de enzimele din tubul digestiv al omului și ca urmare acestea nu sunt absorbite.
Acestea se pot împarți în doua mari categorii, după felul în care se comporta în interacțiune cu apa- fibre solubile și insolubile.
Fibrele alimentare se găsesc exclusiv în vegetale. Fructele, legumele, leguminoasele, zarzavaturile și cerealele integrale sunt surse excelente de fibre.
Fibrele alimentare stimuleaza secretia salivara, contribuie la senzația de satietate, prelungesc digestia și absorbtia, fixeaza acizii biliari intestinali, favorizează dezvoltarea florei microbiene normale, accelereaza tranzitul intestinal, scad durata de contact a continutului intestinal cu mucoasa intestinala și cresc voulumul, greutatea și frecventa scaunelor.
Fibrele alimentare stimuleaza secretia salivara, contribuie la senzația de satietate, prelungesc digestia și absorbtia, fixeaza acizii biliari intestinali, favorizează dezvoltarea florei microbiene normale, accelereaza tranzitul intestinal, scad durata de contact a continutului intestinal cu mucoasa intestinala și cresc voulumul, greutatea și frecventa scaunelor.
Proprietatile fibrelor alimentare
- proprietati hipocolesterolemiante- fibrele solubile din diverse alimente de origine vegetala ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sânge;
- protectie fata de cancerul de colon- studiile făcute arata ca un regim bogat în fibre duce la scurtarea timpului de tranzit intestinal și astfel la o scurtare a timpului de contact dintre posibilii cancerigeni și mucoasa colonului și rectului, limitand efectele nefaste ale acestora. Cercetatorii considera ca fibrele alimentare modifica și echilibrul chimic al continutului intestinal prin influența pe care o au asupra florei microbiene de la acest nivel;
- proprietati favorabile în diabetul zaharat- unele fibre solubile au capacitatea de a reduce nivelul de glucoza din sânge. De asemenea, pe lângă reducerea glicemiei s-a observat ameliorarea tolerantei la glucide și diminuarea necesarului de insulina.
- fibrele și obezitatea- alimentele cu puține grăsimi și continut mare de fibre alimentare dau senzație de satietate la un aport caloric mai mic decât în cazul alimentelor mai grase și sarace în fibre. Aceasta face ca alimentele bogate în fibre să fie propice prevenirii ingrasarii și combaterii obezitatii
- fibrele și constipatia- aportul insuficient de fibre este principalul factor care favorizează instalarea constipatiei habituale. Exista numeroase studii care au arătat ca un aport crescut de fibre alimentare, în special de fibre insolubile, cum sunt cele din tarate , are efecte benefice atât în ceea ce privește prevenirea constipatiei cât și în ceea ce privește ameliorarea simptomelor constipatiei;
- fibrele și diverticuloza- prin creșterea volumului continutului intestinal, prin prevenirea constipatiei, fibrele alimentare ajuta la ameliorarea simptomelor diverticulozei;
- fibrele și hemoroizii- insuficienta de fibre alimentare poate agrava simptomele date de hemoroizi
Guma Guar este un tip de fibră extrasă din boabe de guar (o plantă care se găsește în principal în India și Pakistan). Folosit ca ingredient în anumite alimente, guma de guar este disponibilă și sub formă de supliment alimentar.
În medicina alternativă, gumă de guar este adesea folosită ca un laxativ. În plus, guma de guar este prezentată ca un remediu natural pentru următoarele condiții:
Constipație
Diabet
Diaree
Colesterol ridicat
Sindromul colonului iritabil
Guar gumă este, de asemenea, utilizata pentru a promova pierderea în greutate și pentru a preveni ateroscleroza.
Deși cercetările privind efectele asupra sănătății ale gumei guar sunt destul de limitate, există dovezi că guma guar poate oferi anumite beneficii. Iată o privire asupra unor constatări cheie din studiile disponibile:
Guma de guar parțial hidrolizată (o formă uzuală de gumă de guar) poate ajuta la tratarea constipației copilariei, potrivit unui studiu din 2010 al Jurnalului Turc al Gastroenterologiei . Pentru acest studiu, 61 de copii cu constipație au fost tratați cu gumă de guar parțial hidrolizată sau cu lactuloză (laxativă) timp de patru săptămâni. Rezultatele studiului au arătat că ambele tratamente au fost în mod similar eficiente în ameliorarea constipației și durerii abdominale asociate. Totuși, guma de guar parțial hidrolizată pare să producă mai puține efecte secundare decât lactuloza.
Un studiu publicat în Boli Digestive și Științe în 2005 indică faptul că guma guar poate fi benefică în tratamentul sindromului intestinului iritabil. Pentru acest studiu, 86 de pacienți cu sindrom de intestin iritabil au luat fie cinci sau 10 grame de gumă de guar parțial hidrolizată în fiecare zi timp de trei luni. Până la sfârșitul perioadei de tratament, ambele grupuri au prezentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor gastro-intestinale și a calității vieții.
Cercetările preliminare sugerează că guma de guar poate ajuta la protejarea împotriva diabetului. Într-un studiu publicat în revista iraniană Pharmacognosy din 2012, de exemplu, oamenii de știință au demonstrat că guma guar a fost mai eficace decât glibenclamida antidiabetică în scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge la șobolani diabetici. De asemenea, studiul a stabilit că guma guar a contribuit la reducerea greutății corporale și a aportului alimentar. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune dacă guma de guar poate avea un efect similar asupra sănătății umane.
În medicina alternativă, gumă de guar este adesea folosită ca un laxativ. În plus, guma de guar este prezentată ca un remediu natural pentru următoarele condiții:
Constipație
Diabet
Diaree
Colesterol ridicat
Sindromul colonului iritabil
Guar gumă este, de asemenea, utilizata pentru a promova pierderea în greutate și pentru a preveni ateroscleroza.
Deși cercetările privind efectele asupra sănătății ale gumei guar sunt destul de limitate, există dovezi că guma guar poate oferi anumite beneficii. Iată o privire asupra unor constatări cheie din studiile disponibile:
Guma de guar parțial hidrolizată (o formă uzuală de gumă de guar) poate ajuta la tratarea constipației copilariei, potrivit unui studiu din 2010 al Jurnalului Turc al Gastroenterologiei . Pentru acest studiu, 61 de copii cu constipație au fost tratați cu gumă de guar parțial hidrolizată sau cu lactuloză (laxativă) timp de patru săptămâni. Rezultatele studiului au arătat că ambele tratamente au fost în mod similar eficiente în ameliorarea constipației și durerii abdominale asociate. Totuși, guma de guar parțial hidrolizată pare să producă mai puține efecte secundare decât lactuloza.
Un studiu publicat în Boli Digestive și Științe în 2005 indică faptul că guma guar poate fi benefică în tratamentul sindromului intestinului iritabil. Pentru acest studiu, 86 de pacienți cu sindrom de intestin iritabil au luat fie cinci sau 10 grame de gumă de guar parțial hidrolizată în fiecare zi timp de trei luni. Până la sfârșitul perioadei de tratament, ambele grupuri au prezentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor gastro-intestinale și a calității vieții.
Cercetările preliminare sugerează că guma de guar poate ajuta la protejarea împotriva diabetului. Într-un studiu publicat în revista iraniană Pharmacognosy din 2012, de exemplu, oamenii de știință au demonstrat că guma guar a fost mai eficace decât glibenclamida antidiabetică în scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge la șobolani diabetici. De asemenea, studiul a stabilit că guma guar a contribuit la reducerea greutății corporale și a aportului alimentar. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune dacă guma de guar poate avea un efect similar asupra sănătății umane.
In anul 2000 a achizitionat marca JOE, care a devenit una dintre cele mai apreciate marci din portofoliul lor. In prezent, in Romania, Nestlé are aproximativ 900 de angajati in sediile din Bucuresti si Timisoara. Esteunul dintre cei mai importanti jucatori ai industriei de Food & Beverage din Romania atat prin cota de piata cat si prin succesul marcilor - majoritatea fiind in fruntea categoriei lor.
Nicio recenzie