Sollievo Advanced 45cpr Aboca
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 49 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 49 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,98 lei.
Beneficii:
-Sollievo Advanced tablete este util în favorizarea tranzitului intestinal fiziologic datorită prezenței Sennei şi acţionează respectând intestinul datorită acţiunii sale polifuncţionale, ca urmare a sinergiei dintre:
-Fenicul, care favorizează eliminarea gazelor și, împreună cu Chimenul, ajută în cazul prezenței spasmelor abdominale;
-Păpădie, având acțiune prebiotică, și împreună cu Chimionul, stimulează funcția fiziologică digestivă de susținere a tranzitului intestinal;
-Cicoare, susține sănătatea hepatică.
-Datorită caracteristicilor acţiunii sale, se recomandă utilizarea la nevoie a produsului.
-Sollievo Advanced este produs exclusiv cu substanţe funcţionale, fără utilizarea de excipienţi de sinteză.
-Senna (Cassia angustifolia) extract uscat din frunze*,
-Cicoare (Cichorium intybus) pulbere din rădăcină*,
-Senna (Cassia angustifolia) pulbere din frunze*,
-Chimen (Carum carvi) pulbere din fructe*,
-Păpădie (Taraxacum officinale) extract liofilizat din rădăcină*, -Fenicul (Foeniculum vulgare) pulbere din fructe*,
-Fenicul (Foeniculum vulgare) extract liofilizat din fructe*,
-Chimion (Cuminum cyminum) pulbere din fructe*.
*Ingrediente conținute în Laxosennin
Se recomandă consumarea a 1 până la 4 tablete seara, la nevoie.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Nu administrați sub vârsta de 12 ani.
Consultați medicul în caz de sarcină sau alăptare. Nu se recomandă folosirea pentru perioade prelungite fără consultarea medicului.
Senna sau siminichia este o planta erbacee, apartinand familiei Fabaceae, ce cuprinde aproximativ 250 de specii. Originara din regiunile tropicale, unele specii sunt prezente in toate regiunile temperate.
In scop terapeutic se recolteaza fructele si frunzele.
In ceea ce priveste compozitia chimica, senna contine compusi antrachinonici (senozide A si B), flavonoide, zaharide, derivati naftalenici, fitosteroli, uleiuri esentiale, ceruri, taninuri, saruri minerale, rezine, mucilagii, care ii confera proprietatile detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative si purgative.
Indicatia principala este in caz de constipatie (acuta sau cronica), unde actioneaza prin stimularea directa a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale si diminuarea consistentei scaunelor (prin scaderea absorbtiei apei si electrolitilor si stimularea eliminarii sodiului si apei in lumenul intestinal). De obicei, intra in compozitia ceaiurilor laxative (singura sau in combinatie cu alte plante). Alte indicatii sunt in curele de slabire, pentru detoxifierea organismului, stimularea vezicii biliare, in caz de parazitoze intestinale.
Rădăcina de cicoare abundă în vitamina A, B, C, E și K, dar și de potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc și magneziu. Are și inulină, o polizaharidă care scade riscul apariției cancerului de colon și menține oasele sănătoase. Este indicată și pentru cei care vor să aibă un nivel mai scăzut al colesterolului, stimulând și sistemul imunitar și reduce bacteriile dăunătoare datorită faptului că restabilește flora normală la nivelul intestinului. Are și efect detoxifiant, tonic și decongestionant al organelor interne datorită principiilor amare din compoziție. Rădăcina de cicoare are proprietăţi hipoglicemiante datorită taninurilor, deoarece acestea determină o reducere a absorbţiei glucozei.
Rădăcina de cicoare este un bun înlocuitor de cafea. Coaptă şi mărunţită, rădăcina se fierbe 2-3 minute cu o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat sub capac după care se strecoară și se poat e îndulci cu puțină miere.
ntr-o frumoasă legendă transilvăneană, cicoarea este asociată cu zâna florilor care se spală cu roua înainte de răsăritul soarelui pentru a nu fi văzută de cineva. Fiind zărită într-o dimineață de Soare, acesta s-a îndrăgostit de ea și a trimis doi luceferi s-o pețească. Zâna pamânteana îi refuză. Supărat, astrul zilei o transformă în floare de Cicoare. De atunci se spune că cicoarea stă tot timpul cu ochii după Soare până toamna târziu, iar florile ei se strâng seara, la apus, și se desfac dimineața, la răsărit.
Foarte utilizat încă din antichitate de arabi, menţionat în scrierile vechi de Dioscorides şi de Plinius. Denumirea derivă din latinescul carui, arabicul al-karāwiyā, şi probabil din grecescul karon.
Prescris de Dioscorides pentru fetele „palide la faţă”, chimenul are o lungă istorie de utilizate ca şi carminativ, recomandarea sa pentru probleme digestive apărând în consemnările antice egiptene, iar în Europa cel târziu din Evul Mediu, când a devenit foarte popular.
Conform vechilor superstiţii, chimenul ferea de furt orice obiect îl conţinea, iar la unele popoare se folosea în poţiuni de dragoste, pentru a reţine pe iubitul nestatornic.
Pe lângă binecunoscuta lui utilizare ca şi condiment şi aromatizant în domeniul culinar, chimenul este util ca digestiv, în caz de balonare şi pentru stimularea apetitului, având efect stomahic, carminativ, colagog; mai are efect emenagog şi expectorant; se administrează alături de laxative/purgative pentru a preveni colicile. Uleiul este de asemenea util în sindromul colonului iritabil.
Uleiul volatil a arătat activitate fungicidă.
În medicina populară mai este folosit ca galactogog, iar uleiul esenţial se utilizează în produse pentru spălături de gură şi gargară, frecţii pentru piele.
Uleiul extras din fructe se foloseşte ca ingredient în lichioruri, brânzeturi, pâine.
Responsabil pentru efectele chimenului este ulei volatil (3-7%) conţinând carvonă, limonen şi alte termene; fructele mai conţin ulei gras, proteine şi flavonoide.
Îndelunga sa utilizare în afecţiuni digestive i-a dovedit eficienţa, iar numeroase studii ştiinţifice au arătat utilitatea chimenului în combinaţii cu alte plante în dispepsie.
Aboca a fost infiintata in primavara anului 1978 de catre Valentino Mercati cu intentia de a sprijini piata produselor naturiste si pentru sanatate cu un brand cu adevarat inspirat de natura. Aboca a pornit de la o ferma in Toscana dedicata agriculturii organice si s-a dezvoltat pana la punctul in care astazi este un brand de incredere, distribuit la nivel international.
Produsele Aboca disponibile in catalogul Plantilia sunt rezultatul a decenii de experienta, inovatie, atitudine pozitiva, determinare, pasiune si dedicatie pentru obtinerea unor produse de cea mai inalta calitate. Intreaga selectie de produse Aboca pe care v-o punem la dispozitie este fabricata sub cel mai strict control al calitatii pentru industria farmaceutica. Aboca inseamna respect pentru oameni si natura.