- La reducere!
- -10%
CEAI "GRADINA INSORITA" 50GR - Niavis
CEAI "GRADINA INSORITA" 50GR - Niavis
NEMODIFICAT GENETIC, FARA ALERGENI.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
CEAI "GRADINA INSORITA" 50GR - Niavis
NEMODIFICAT GENETIC, FARA ALERGENI.
Compozitie:
Smochine (46%), bucatele de mar, bucati de ghimbir, coaja de portocala, piper roz, arome naturale.
Ingredientele acestui ceai ofera aroma de: smochine si piersica
Administrare:
Pentru fiecare cana de 250 ml se pun aproximativ 15-18g de mix in apa fierbinte si se lasa la infuzat 6-10 minute.
În România, smochinul creşte în zona Dobrogei, dar poate fi cultivat şi în alte zone. Este un arbust de mărime medie (maxim 10 m), cu scoarţa netedă şi gri, frunzele sunt foarte lobulate (între 3 şi 5 lobi pentru fiecare frunza), fructele au forma conică şi se numesc smochine.
Smochina are un miros dulceag, o aromă delicată şi pătrunzătoare. Fructul se topeşte în gură şi lasă o senzaţie de prospeţime, cu un parfum subtil, nedefinit. Smochinele sunt pline de seminţe.
Acest arbust produce un latex iritant, dar cu proprietăţi curative, iar în scop fitoterapeutic sunt utilizate îndesebi fructele şi frunzele.
Smochinul are în compoziţia chimică numeroase substanţe benefice precum: invertină, proteine, glucide, materii azotate, celuloză, acizi, pectină, vitamina A, B1, B2, C, PP, latex, lipodiastază (enzimă analogă sucului pancreatic), amilază, proteoză, enzime, minerale (fier, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, brom).
Smochinul are efecte emoliente, calmante, tonifiante, vitaminizante, laxative, hemostatice şi antiinflamatorii.
Fructele consumate ca atare (crude sau uscate), infuzia din fructe, fructe fierte în lapte, pasate cu mixerul şi consumată pasta rezultata sau decoctul de frunze sunt recomandate în tratarea urmptoarelor afecţiuni: tulburări circulatorii şi renale, amigdalită, angină, astenie fizica şi psihică, bronsşite cronice, ciclu menstrual neregulat, cistite, colite, constipaţii cronice, dureri, gastrită, guturai prelungit, inflamaţii pulmonare şi ale gâtului, insomnii, iritaţii gastrointestinale, nefrite, pneumonii, răceala, stadii febrile acute, stomatite, tuse, gingivite şi viermi intestinali.
În uz extern sunt folosite rămurelele tinere din care se extrage latexul, o substanţă care poate diminua petele de vitiligo. De asemenea, fructele fierte în lapte şi aplicate la nivel local pot grăbi vindecarea abceselor, plăgilor, bătăturilor, furunculelor şi negilor.
Smochinele sunt bogate în anumite săruri numite oxalaţi, care ne fură din depozitele de calciu şi fier, pierzându-le în scaun. Prin urmare, copiii mici, persoanele anemice şi gravidele nu trebuie să exagereze cu consumul de smochine.
În cosmetică, smochinele nu sunt atât de utilizate pe cât ar trebui. Smochinele sau laptele de smochine au început încet-încet să îşi facă apariţia în domeniul cosmeticii bio, datorită proprietăţilor benefice aduse pielii corpului şi tenului. Virtuţile smochinelor sunt multe la număr şi se datorează prezenţei vitaminelor şi a acizilor graşi esenţiali.
Iată câteva dintre beneficiile pe care le au aceste fructe asupra pielii: prezintă excelente proprietăţi antirid, încetinind vizibil procesul de îmbătrânire, recomandat pentru un ten cu riduri fine sau chiar mai adânci, revitalizează ţesutul conjunctiv prin producerea de colagen, util în îngrijirea tenului îmbătrânit şi a pielii mature, devitalizate, propriăţatile hrănitoare ajută la îngrijirea pielii uscate, deshidratate, laptele de smochine are efect regenerant şi este un reparator al pielii şi un restructurant cutanat.
Calităţile de fermizant şi tonic fac smochină să fie folosită ca ingredient în compoziţii destinate elasticizării pielii.
De asemenea, smochinele au o acţiune antiinflamatoare şi emolientă foarte puternică, făcând pielea catifelată.
Datorită conţinutului ridicat de apă, smochinele sunt ideale în produsele de demachiere şi de combatere a acneii.
În plus, smochinele realizează o exfoliere uşoară prin intermediul unei enzime active care ajută laeliminarea celulelor moarte.
Arbore fructifer din familia Rosaceae, domesticit şi pe larg cultivat, cu frunze peţiolate, alterne, simple, ovale cu vârful acut şi margini serate; florile, de obicei albe, adesea cu tentă rozacee, cu diametrul de cca. 2,5-3,5 cm, cu cinci petale, şi cu stamine de obicei roşii cu polen abundent; florile nu se autopolenizează, polenizarea de către insecte fiind esenţială pentru apariţia fructelor, iar albinele sunt considerate cele mai eficiente polenizatoare pentru măr.
Datorită substanţelor pe care le conţin, merele sunt fără doar şi poate un aliment sănătos. Chiar dacă ele nu vindecă nicio boală, consumul lor zilnic poate preveni multe probleme şi afecţiuni; conform unui proverb englezesc „Un măr pe zi, ţine doctorul departe”. Merele, de fapt, sunt mici comori de ingrediente cu impact pozitiv asupra organismului. Pe lângă cele enumerate mai sus, acestea conţin apă, carbohidraţi, fibre dietare, vitamine precum vitamina C, A, E, B1, B2, B6, şi aminoacizi. Datorită conţinutului important de carbohidraţi, în special fructoză şi glucoză, merele furnizează organismului energie prevenind astfel oboseala şi lipsa de concentrare. Mărul este, de asemenea, excelent pentru curăţarea dinţilor, acţiunea mecanică din timpul consumării unui fruct de măr servind atât la curăţarea dinţilor cât şi a gingiilor.
În mod cert, cu o producţie de 63 milioane tone/an, per global mărul este cel mai important fruct din zonele temperate.