- La reducere!
- -10%
Ulei Esential de Lavanda 10ml NIAVIS
Ulei Esential de Lavanda 10ml NIAVIS
Originara din tarile care se invecineaza cu Marea Mediterana, Orientul Mijlociu și India, lavanda are o istorie ce dateaza de acum 2.500 de ani. Apreciate pentru parfumul si estetica lor, plantele de lavanda erau cultivate pentru a improspăta hainele si parul, de asemenea, sunt recunoscute pentru aportul pe care il au asupra somnului, faptul ca il imbunatateste si reduce starile de anxietate si depresie.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
Ulei Esential de Lavanda 10ml NIAVIS
Cunoscute pentru proprietatile terapeutice, uleiurile esentiale sunt utilizate frecvent in aromaterapie si nu numai. Folosirea uleiurilor esentiale dateaza inca din anii 3000 – 2500 î.Hr., existand dovezi care atesta intrebuințarea acestora in diverse culturi. Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile și esențele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.
Astazi, uleiurile esentiale sunt din nou utilizate ca remedii naturale datorita numeroaselor beneficii asupra organismului.
Originara din tarile care se invecineaza cu Marea Mediterana, Orientul Mijlociu și India, lavanda are o istorie ce dateaza de acum 2.500 de ani. Apreciate pentru parfumul si estetica lor, plantele de lavanda erau cultivate pentru a improspăta hainele si parul, de asemenea, sunt recunoscute pentru aportul pe care il au asupra somnului, faptul ca il imbunatateste si reduce starile de anxietate si depresie.
Pentru uz extern
Ingrediente (INCI): ulei esential din flori de lavanda(Lavandula Angustifolia Flower Oil)
Compozitie: linalool, limonene, benzyl benzoate <0.1, coumarin <0.3, eugenol <0.1, geraniol <0.4, benzaldehyde <0.1, 1-octen-3-yl acetate <0.3, trans-2-hexenal <0.1, 7-methoxycoumarin from naturals <0.1
Metoda de obtinere: ulei esential obtinut prin distilare cu abur a mixului de uleiuri din flori de lavanda(Lavandula Angustifolia Flower Oil) si alte specii de lavanda
Produs vegan
Nemodificat chimic
Fara parabeni
Caracter aromatic: floral, note dulci
Culoare: galben pal - galben
Proprietati terapeutice:
- cicatrizant
- antidepresiv
- calmant
- antiseptic
Beneficii si utilizari:
Aromaterapie:
se utilizeaza un suport cu lumanare sau difuzor cu apa, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential sau dupa preferinta.
poate fi combinat cu ulei esential de lamaie, ulei esential de bergamota, ulei esential de lemn de santal, ulei esential de cuisoare
Utilizari terapeutice:
elibereaza caile respiratorii, prin inhalatii, adaugati 3-6 picături de ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte. Inhalati vaporii timp de cateva minute.
benefic pentru sistemul nervos, pentru un somn linistit, induce stare de calm, combate insomniile, starile de anxietate si depresie – adaugați 5 – 6 picaturi de ulei esential in difuzorul de aromaterapie sau in suportul cu lumanare
poate fi combinat cu ulei esential de busuioc
Uz cosmetic:
corp – ajuta la regenerarea pielii, cicatricilor, calmarea iritatiilor si mancarimile, intepaturi de insecte, – se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema
masaj aromaterapie, relaxare, diminuarea presiunii asupra muschilor - se poate utiliza impreuna cu lotiuni, uleiuri de baza pentru masaj, poate fi adaugat in apa din cada pentru bai calde.
poate fi combinat cu ulei esential de portocala, ulei esential de ylang ylang, ulei esential de tea tree
ten – pentru calmarea iritatiilor, acnee, urme post-acnee, ofera prospetime - se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema, lotiune sau apa florala-toner.
poate fi combinat cu ulei esential de portocala
par – benefic pentru scalp, ajuta la calmarea inflamatiilor, catifeleaza si ofera stralucire firului de par – se aplica cateva picaturi in samponul de uz zilnic sau ca masca de par diluat intr-un ulei de baza precum ulei de cocos sau ulei vegetal.
poate fi combinat cu ulei esential de eucalipt
uz casnic: improspatarea aerului cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie, improspateaza hainele si tine departe moliile
poate fi combinat cu ulei esential de menta
Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu ochii. Inainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel putin 24 de ore înainte de aplicare.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina soarelui.
Tara de origine: Franta
Recomandari: insomnie;depresie;anxietate.
Rolul componentelor:
Încă din cele mai vechi timpuri, femeile (în special) s-au bucurat de generozitatea naturii, care a avut întotdeauna grijă de frumuseţea lor. Lavanda este cea mai cunoscutã dintre ierburile mirositoare şi a fost iubitã şi cautatã de secole. Romanii şi nord africanii o foloseau la parfumarea apei din bãile publice.
Levănţica sau lavanda este un semiarbust peren cu flori care au un miros plăcut și sunt de culoare albastru-violet. Înflorește în iunie-august și are o longevitate de 20-30 ani. În scopuri medicinale se recoltează numai florile detașate de pe axul inflorescenței, sau toată inflorescența, când corola nu este complet deschisă.
Florile de lavandă prezintă acțiune tonic generală și cardiotonică, colagog-carminativă și determină o creștere a debitului biliar și renal. Uleiul volatil îi imprimă plantei și un efect detoxifiant, prin creșterea eliminării toxinelor prin piele. Totodată este tonic stimulent, acesta reglează excitabilitatea unor receptori interni și crește pragul de excitabilitate al inimii.
Prezintă un efect relaxant asupra tractului digestiv, calmează spasmele și colicele asociate diverselor patologii (tensiune nervoasă, indigestie), relaxând musculatura.
Totuşi lavanda trebuie folosită cu precauţie de persoanele alergice deoarece poate provoca iritaţii sau inflamaţii ale pielii. Anumite specii de lavandă foarte puternice sunt contraindicate în primele 3 luni de sarcină. Efectul calmant al lavandei poate interacţiona cu anumite medicamente de sinteză a căror acţiune este similară.