- La reducere!
- -12%
ULEI DE NUCA NEAGRA 100ML Carmita
ULEI DE NUCA NEAGRA 100ML Carmita
Ulei pur de nucă neagră presat la rece, din miez de nucă neagră uscat natural.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
ULEI DE NUCA NEAGRA 100ML Carmita
Conţinut: 100% ulei pur de nucă neagră presat la rece, din miez de nucă neagră uscat natural, foarte bogat în:
- vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, E, C, D, F, K;
- minerale: seleniu, cupru, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu, fier, mangan şi melatonină;
- acizi graşi (Omega 3) 8%, (Omega 6)74%, (Omega 9)8%.
Istoric: din cele mai vechi timpuri, uleiul de nucă neagră a fost cunoscut ca tratament împotriva infecțiilor parazitare, infectii bacteriene intestinale, fungice și helmintice(viermi), infecţii cronice sau recurente, infecţii cauzate de Candida albicans(candidoză), infecții vaginale, colon iritabil, afte.
Ajută la întărirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, scăderea colesterolului, boli cardiovasculare, tulburări ale sistemului nervos/ hipofizei/ ciclu menstrual/ menopauză. Combate cancerul mamar, anemia, diabetul, întârzierile de creştere, ulcerul, pancreatita, bolile sistemului de reproducere.
Pentru uz extern se foloseşte în tratamentul arsurilor, căderii părului, eczemelor, întărirea unghiilor.
Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).
Producator uleiuri vegetale.