- La reducere!
- -12%
ULEI DE SAMBURI DE CAISE 100ML Carmita
ULEI DE SAMBURI DE CAISE 100ML Carmita
Ulei pur de samburi de caise presat la rece din samburi de caise, netratati termic, atent selectionati.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
ULEI DE SAMBURI DE CAISE 100ML Carmita
Continut: 100% ulei pur de samburi de caise presat la rece din samburi de caise, netratati termic, atent selectionati, foarte bogat in:
- vitamine (A, E, C, B1, B2, B6, B17- acțiune antitumorală);
- acizi grasi: palmitic, palmitoleic, stearic, (Omega 9) 65%, (Omega 6) 28%, (Omega 3) 1%;
- fitosteroli - rol antiinflamator și antiimbătranire;
- triacilgliceride - importante pentru refacerea barierei hidrolipidice.
Istoric: din cele mai vechi timpuri uleiul de samburi de caise a fost folosit pentru ingrijirea tenului, acest ulei bland este usor absorbit, are un vizibil efect antirid, ajuntand pielea să-si recapete vitalitatea și reduce ridurile, ajută la cicatrizarea rănilor, arsurilor, protecție impotriva efectelor negative ale razelor UV.Se poate utiliza in locul demachiantului zilnic, in ingrijirea pielii din jurul ochilor precum si pentru zona delicată a gatului. Datorită continutului ridicat de vitamina A si B 17 este indicat in tratamentul impotriva cancerului. Este un calmant nervos eficient, se poate folosi ca somnifer inainte de culcare, ajută la buna functionare a tiroidei.
Mod de utilizare: se recomandă minim 3 linguri/zi, se foloseste si in cure sau in preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau prăjituri. Extern sub formă de compresă sau mască.
Prezentare:100 ml
Rolul componentelor:
Caisul este un pom fructifer care poate atinge 6 metri înălţime şi este originar din Asia. Frunzele sunt ovale, cu vârf ascuţit, iar coroana este densă şi voluminoasă. Florile au culoare albă sau roz deschis iar fructele sunt rotunde, de culoare portocalie, acoperite de peri.
În scop fitoterapeutic se utilizează fructele şi sâmburii.
Caisele sunt bogate în vitamina A, B1, B2, C,PP, proteine, acid nicotinic, săruri minerale de calciu, magneziu, brom, potasiu, sulf, cupru, fibre , zaharuri, glucoză, fructoză, acid ascorbic, oxalic, malic şi acid citric, precum şi tocoferoli şi acid pantotenic, riboflavină, betacaroten şi licopen.
Caisele au proprietăţi tonice, astringente, laxative, antioxidante, depurative, diuretice şi antihelmitice.
Fructele sunt recomandate în caz de anemie, edem, depresii, insomnii, astenie, inapetenţă (lipsapoftei de mîncare), constipaţie, litiază biliara, rahitism, detoxifiere, boli reumatice - consumate ca atare, sub formă de suc, compot sau dulceaţă, iar sâmburii sunt indicaţi în cazurile de parazitoze intestinale, afecţiuni respiratorii, astm bronşic, tuse, hipertensiune sau afecţiuni ale inimii - consumaţi ca atare, 6-7 smburi pe stomacul gol.
De asemenea, din caise poate fi extras uleiul cu rol aromatizant, folosit frecvent în tratamentele SPA antistres i de calmare a pielii iritate.
Sucul de caise amestecat cu miere este benefic în afecţiuni gripale, cu febră, având efect febrifuge (scade febra).
În uz extern, sucul de caise aplicat pe arsuri, eczeme sau plăgi calmează şi vindecă.
Fructele şi sucul de caise sunt contraindicate persoanelor care suferă de diabet, deoarece au o cantitate mare de zahăr.
Din sâmburii de caise se poate prepara o emulsie cu care se limpezeşte părul după spălare şi care are rolul unui balsam natural ce redă supleţea părului şi previne despicarea vîrfurilor, dă volum podoabei capilare şi îl face uşor de pieptănat.
Atât fructul, sâmburii cât şi floarea de cais sunt utilizate sub formă de uleiuri, creme şi loţiuni pentru pielea uscată, ridată.
De asemenea, sepot prepara măşti naturale cu efecte benefice asupra tenului acneic, cu tendinţă de îngrăşare şi cazurile de xeroză cutanată.
Producator uleiuri vegetale.