• -5%
Turmeric 70g Solaris, REMEDII NATURISTE
Turmeric 70g Solaris, REMEDII NATURISTE

Turmeric 70g Solaris

Turmeric 70g Solaris

Originar din sud-estul Asiei este inrudit cu ghimbirul, insa are o aroma bine definita. Turmericul contine curcumna, substanta folosita frecvent pentru numeroasele sale proprietati terapeutice.

61
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
6,98 lei 7,35 lei -5%

Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.


 

Turmeric 70g Solaris

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI
Turmeric - Curcuma Longa

Originar din sud-estul Asiei este inrudit cu ghimbirul, insa are o aroma bine definita. Turmericul contine curcumna, substanta folosita frecvent pentru numeroasele sale proprietati terapeutice.
Mod de utilizare:
Se adauga in supe, tocanite, orez, la preparatele din legume, sosuri, marinate si salate.
Poate fi folosit ca inlocuitor mai ieftin al sofranului.

Tara de origine: India.
A se pastra la loc uscat si racoros.

DESPRE TURMERIC- CURCUMA LONGA
Utilizarea curcumei sub forma de condiment pudra denumita si sofran indian s-a limitat numai la arta culinara mult timp. Pe langa rolul sau gastronomic, curcuma detine un rol farmaceutic foarte important. In afara de exploatarea proprietatilor culinare ale acestei plante, inepuizabilele calitati terapeutice ale curcumei (turmeric) au fost descoperite si de medicina traditionala din tarile orientale.

Ce este curcuma?
Curcuma este o planta rizomatoasa, avand multe asemanari cu ghimbirul. Este cultivata de 2000 de ani in sudul Indiei si Malaezia pentru productia masiva de condiment. Radacinile sale sunt rizomi de culoare galbena care prezinta multiple noduri. Rizomul contine diferite substante precum esentele volatile, rasina si in principal curcumina care este substanta activa a curcumei.

Productia de pudra de curcuma trece prin diverse stadii, iar la final se obtine o pudra fina, usoara, de culoare galben-portocaliu, aromata, cu un gust picant, usor amarui (curcuma face parte din toate pudrele de curry).
Curcuma, un medicament cu larga actiune
Proprietatile terapeutice multiple si neasteptate ale curcumei au fost descoperite de foarte multa vreme in medicina traditionala chineza si indiana. Curcuma s-a dovedit in nenumarate cazuri un antalgic puternic in tratarea durerilor cauzate de artrita, reumatism, tendinita sau menstruatie.
Curcuma trateaza inflamatiile dermice si oftalmologice datorita curcuminei – un anti-inflamator remarcabil. Efectul sau antibacterian permite ingrijirea ranilor, prin simpla presarare a pudrei de curcuma pe rana. Curcuma are o actiune tonifianta asupra tubului digestiv si stimuleaza apetitul. Actioneaza ca un protector al mucoasei gastrice, previne si trateaza astfel tulburarile gastrice si vindeca ulcerele de stomac.
Mai mult decat atat, curcuma regularizeaza functia bilei si protejeaza organismul impotriva colesterolului „rau”, jucand un rol important in diminuarea colesterolului din sange. Prin acest mod, se evita astfel aparitia bolilor degenerative ale arterelor.

Curcuma reprezinta un adevarat purificator al sangelui, contribuind astfel la fluidificarea sangelui si la stimularea producerii de globule rosii, prevenind astfel accidentele cardio-vasculare.
De asemenea, substantele antioxidante din curcuma (indeosebi curcumina) au o actiune anti-canceroasa care impiedica evolutia cancerului de sange si formarea tumorilor maligne, in special cancerul de prostata. Curcuma este benefica mai ales persoanelor de varsta a treia deoarece stimuleaza sistemul imunitar si protejeaza impotriva maladiei Alzheimer.
Cum se foloseste curcumina ca tratament medical
Pentru a optimiza actiunea curativa a curcumei, trebuie sa stii ca aceasta este solubila in materiile grase, de aceea este recomandat sa amesteci acest condiment cu ulei alimentar, in prepararea mancarurilor.
Mai mult decat atat, asocierea cu piperina din piper creste extraordinar de mult absorbtia intestinala a curcuminei.
Astfel, se pot asezona preparatele culinare zilnice cu o lingurita de curcuma si trei varfuri de cutit de sare.
Curcuma reprezinta un ajutor eficient in caz de raceala sau iritatii ale gatului. Se amesteca jumatate de lingurita cu pudra de curcumina cu 30 ml de lapte cald. Acest amestec se consuma o data sau de doua ori pe zi.
Impotriva cancerului de colon si rect, este indicat sa se admninistreze in fiecare zi 4 g de curcuma. Pentru a lupta impotriva maladiei Alzheimer, recomandarea consta in administrarea unei capsule de curcumina cu un pahar cu apa, de trei ori pe zi.
In ceea ce priveste tratamentul anti-inflamator, doza zilnica este de un sfert de lingurita de curcuma amestecata cu un pahar cu apa. Se poate folosi cu succes in cosmetica, in diverse masti pentru tenul gras, datorita actiunii sale purificatoare. Atentie insa la cantitatea folosita si la timpul de mentinere pe piele, deoarece poate lasa in urma pete galbene, greu de indepartat.

Rolul componentelor:
Curcuma longa L. - Plantă perenă originară din Asia, cu rizom ovat-cilindric, voluminos, de culoare portocalie intensă la interior.
Turmericul, alături de alte specii ale genului Curcuma, creşte spontan în pădurile Asiei de Sud în India, Indonezia, Indochina şi unele insule din Pacific. În toate aceste zone planta este tradiţional utilizată atât în domeniul culinar cât şi în cel medical, din timpuri străvechi. A fost folosită în ceremoniile religioase, semnificând viaţa, puritatea şi prosperitatea.
În sistemul de medicină indiană tradiţională ayurveda, turmericul este cunoscut pentru îmbunătăţirea digestiei, a florei intestinale, pentru eliminarea viermilor intestinali şi reducerea balonării, pentru detoxifierea ficatului şi susţinerea funcţionării acestuia şi a vezicii biliare, normalizarea menstruaţiei, pentru reducerea inflamaţiilor şi a disconfortului cauzat de artrite, ca şi purificator al sângelui, în tuse şi astm, şi de asemenea în aplicaţii locale pentru arsuri, luxaţii, tăieturi, contuzii, muşcături de insecte, ca antibacterian şi antifungic acolo unde este cazul.
Locuitorii băştinaşi din insulele Hawaii, demult, îl utilizau în cazul infecţiilor sinusale, infecţiilor în ureche, şi ulcerelor gastrointestinale.
Turmericul este extensiv utilizat în medicina tradiţională chineză, este oficial în Farmacopeea Republicii Populare Chineze şi de asemenea şi în Codexul Fito-Medical Japonez, având mai multe indicaţii terapeutice printre care balonare abdominală, dureri renale, amenoree.
Grecii antici cunoşteau turmericul, dar utilizarea sa era sporadică, şi în special pentru prepararea de coloranţi galben-portocalii. În 1870 chimiştii au descoperit faptul că pulberea galben-portocalie din rădăcinile de turmeric virează în maron-roşietic atunci când este expusă în mediul alcalin, această descoperire ducând la dezvoltarea hârtiei de turmeric utilizată pentru testul de alcalinitate.
Cărţile europene medicale vechi aduc puţine menţiuni privind turmericul. Marco Polo face referire la turmeric ca fiind un şofran indian folosit pentru colorarea hainelor. Medicii eclectici îl foloseau în preparatele medicinale mai mult pentru a le conferi culoare acestora. Există menţiuni care susţin că era considerat tratament pentru icter, dar pe lângă aceste utilizări a fost aproape ignorat în Europa, până târziu, în secolul XX. Cercetările serioase asupra rizomului de turmeric au început în 1920 în Germania, sescviterpenele din acesta au fost prima dată izolate în 1926, cărora le-a şi fost atribuită activitatea terapeutică, iar mai târziu, în 1936, au fost comparate materialul vegetal, cu extractul total, ca şi cu constituenţii izolaţi. Rezultatele experimentelor efectuate au arătat că turmericul, prin compuşii săi, stimulează fluxul biliar, în parte prin stimularea contracţiilor  vezicii biliare, în parte prin creşterea secreţiei de bilă. Independent, cercetările din Asia au validat aceleaşi proprietăţi ale turmericului, dar interesul s-a extins aici şi în aria efectului hepatoprotector, aducând descoperiri importante în această privinţă.
Până acum, în privinţa turmericului s-au demonstrat în special activitatea antihepatotoxică, efectul de a preveni fluctuaţii mari ale colesterolului după mese, potenţialul antiinflamator realizat printr-un mecanism adrenal.
Rizomii de turmeric conţin carbohidraţi, curcuminoide, polipeptide, proteine, ulei esenţial şi ulei gras, cărora li se atribuie în prezent proprietăţi digestive, coleretic-colagoge, antiinflamatoare cu potenţial benefic în cazul artritelor, hepatoprotectoare, antibiotice, antiaterosclerotice, antidiabetice, antistres, de vindecare a rănilor.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
70g
Forma de prezentare
Punga
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare