Quinoa Alba 500g Sanovita, REMEDII NATURISTE
Quinoa Alba 500g Sanovita, REMEDII NATURISTE

Quinoa Alba 500g Sanovita

Quinoa Alba 500g Sanovita

Quinoa este un tip de cereală bogată în proteine și aminoacizi care poate înlocui cu ușurință orice tip de cereală. Este bogată în proteine, fier, calciu, potasiu, cupru și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, migrenelor și calculilor biliari. Ingredient unic: quinoa albă. Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.

52
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
21,74 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.


 

Quinoa Alba 500g Sanovita


Quinoa este un tip de cereală bogată în proteine și aminoacizi care poate înlocui cu ușurință orice tip de cereală. Este bogată în proteine, fier, calciu, potasiu, cupru și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, migrenelor și calculilor biliari. Ingredient unic: quinoa albă. Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Quinoa este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre.
Desi nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau al depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta forma de proteina vegetala nu produce colesterol sau o rigidizare a arterelor.
Mai mult, quinoa reduce cantitatea de grasimi din sange si previne formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.
Consumul frecvent de quinoa, in special sub forma de germeni, scade riscul problemelor cardiace.
Pe langa proteine sale unice, quinoa contine, de asemenea, amidon, zaharuri, ulei (continut ridicat în acid linoleic esenţial), fibre, minerale, si vitamine.
Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sant o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc.
Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Specialistii in nutritie recomanda mamelor sa inlocuiasca budinca de ovaz pe care o dau copiilor cu budinca de quinoa.
Aceasta cereala intareste rinichii. Forta rinichilor copilului ii influenteaza cresterea, dezvoltarea si capacitatea de a invata.
Boabele de quinoa incoltite sunt recomandate pentru tratarea tulburarilor cauzate de ficatul lenes: oboseala, alergii, balonare, indigestie cronica, puls slab.
Cum se prepara quinoa?
Quinoa este gustoasa şi uşor de digerat. Nu este lipicioasa la fel ca majoritatea celorlalte cereale, şi are o aroma delicioasa proprie.
Se prepara intr-un mod asemanator orezului, dar timpul de preparare se reduce aproape la jumatate.
Quinoa este un aliment care poate fi servit in multe feluri: ca atare, budinca, cereale adaugate in salate, in supe sau sosuri.
Quinoa are o textura pufoasa atunci când este gătită, şi aroma uşoară de nuca o face o alternativă la orez alb sau cuşcuş.
Quinoa poate fi germinata în forma sa brută pentru a spori valoarea nutritivă.
Germinarea activeaza enzimele sale naturale şi multiplică conţinutul său de vitamine.
Quinoa are o perioadă de germinare în special scurtă: doar 2-4 ore de odihnă într-un pahar de apă curată este de ajuns pentru a incolti si a elibera gazele.
Acest proces înmoaie boabele, facandu-le potrivite pentru a fi adăugate în salate şi alte alimente reci.
Quinoa expandata se poate servi la micul dejun amestecata cu miere, migdale, sau fructe de padure.
Quinoa făină poate fi folosita în panificaţie fie amestecata cu faina de grau, fie singura daca se doreste un produs fără gluten.

Rolul componentelor:
Quinoa este o planta din familia Chenopidacee, considerata in mod eronat o cereala datorita aspectului si modului de preparare. In realitate se inrudeste cu spanacul insa aduce organismului toate beneficiile cerealelor integrale si inca altele in plus.
Cultura de quinoa provine din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador, Columbia), unde a constituit timp de o lunga perioada una dintre cele mai importante sursa de hrana a populatiei indigene.
Desi din aceasta planta se pot consuma si frunzele (gatite, ele au un gust asemanator cu al spanacului, ruda sa indepartata), de o mai larga raspandire in gastronomie se bucura semintele de quinoa, care nu au doar un gust foarte placut, ci si o valoare nutritiva ridicata.
Semintele de quinoa sunt mici, si tari atunci cand sunt crude, dar infloresc prin fierbere asemanator grului sau orezului.
Quinoa are un strat natural, numit saponină, care poate avea gust de săpun. Din fericire, este uşor să scăpăm de acest aspect prin clătirea cu apă. Quinoa cumpărată din magazine este, de cele mai multe ori, deja clătită, dar nu strică să mai repetăm şi procesul acasă. Unele cărţi de gătit recomandă chiar lăsarea quinoa la înmuiat.
Exista in lume peste 120 de tipuri principale de quinoa, dar cele mai cunoscute si comercializate sunt quinoa alba, neagra si rosie.
Quinoa face parte din categoria asa numitelor alimente veggies si este consumata cu mare placere de catre vegetarieni. Dincolo de placerea consumului, data de consistenta sa pufoasa si de gustul special, care aduce intrucatva cu nuca (sau susanul, dupa unele pareri), vegetarienii au ocazia de a-si asigura, prin consumarea semintelor de quinoa, doza zilnica necesara de proteine, proteine pe care persoanele cu o alimentatie clasica si le iau din carne.
Quinoa poate fi integrata in alimentatia copiilor mici si bebelusilor de la varsta de 8 luni. Experienta mamelor a aratat faptul ca este bine tolerata de organismul micutului chiar si inainte de aceasta varsta, mai ales datorita absentei glutenului, dar, pentru ca fiecare copil este special, cel mai bine ar fi sa te consulti cu medicul pediatru inainte de a o pregati pentru copilul tau. In ceea ce priveste gatitul, nu este neaparat necesar sa cauti retete cu quinoa speciale pentru bebe, ci pur si simplu sa pregatesti o reteta obisnuita cu orez, numai ca in locul acestuia, vei pune quinoa.
Semintele de quinoa nu au foarte multe contraindicatii, in situatia in care sunt consumate in cantitati normale si clatite bine inainte de preparare, pentru inlaturarea completa a saponinei care nu doar are un gust amar, dar, in unele cazuri irita stomacul mai sensibil.
O atentie suplimentara este necesara in cazul consumului regulat de quinoa in cazul persoanelor care urmeaza un tratament cu medicamente pentru scaderea trigliceridelor, intrucat semintele acestea au, la randul lor, capacitatea de scadere triglicemica.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
500g
Forma de prezentare
Ambalaj plastic
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare