- La reducere!
- -7%
Imunitate cu 7 Ciuperci Fares
Imunitate cu 7 Ciuperci F163 63 cps Fares
Opreşte dezvoltarea microorganismelor potenţial patogene şi reduce numărul acestora, protejând organismul de acţiunea lor.
Creşte rezistenţa organismului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 45 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 45 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,90 lei.
Imunitate cu 7 Ciuperci F163 63 cps Fares
Opreşte dezvoltarea microorganismelor potenţial patogene şi reduce numărul acestora, protejând organismul de acţiunea lor.
Creşte rezistenţa organismului.
Beneficii:
-conferă o bună imunitate, prin modularea răspunsului imun la agenţii externi
-opreşte dezvoltarea microorganismelor potenţial patogene şi reduce numărul acestora, protejând organismul de acţiunea lor
-stimulează producerea de interferon în organism
-adaptogen, tonic general, susţine adaptarea organismului la stres, suprasolicitare fizică şi psihică
-ajutor în stări de oboseală persistentă, convalescenţă
-protector hepatic şi renal
-protejează faţă de radiaţii
-reduce efectele negative ale chimioterapiei
-antioxidant.
Compozitie:
-extract uscat de Reishi (Ganoderma lucidum) standardizat în min. 30% polizaharide 82 mg
-extract uscat de Shiitake (Lentinus edodes) standardizat în min. 30% polizaharide
-extract uscat de Maitake (Grifola frondosa) standardizat în min. 30% polizaharide
-Cordyceps sinensis
-ciuperca de mesteacăn (Inonotus obliquus)
-extract uscat de Coriolus versicolor standardizat în min. 30% polizaharide
-miceliu de iască (Fomes fomentarius).
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
Copii 10-14 ani: 2 capsule pe zi, la o oră după masă.
Copii peste 14 ani şi adulţi: 1 capsulă de 3 ori pe zi, la o oră după masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic se pot administra până la 6 capsule pe zi.
Durata curei este de 3-6 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Ultima administare să nu fie mai târziu de ora 18.
Rolul componentelor:
Ciupercile medicinale sunt folosite tradiţional în China pentru proprietăţile lor imunomodulatoare, adaptogene şi antioxidante.
Reishi (Ganoderma lucidum), conţine aproximativ 400 de compuşi bioactivi diferiţi, care îi conferă numeroase efecte: imunomodulator, protector faţă de radiaţii, protector hepatic şi renal, antioxidant, adaptogen.
Shiitake (Lentinus edodes) este un excelent aliment folosit pe scară largă în Japonia, dar şi o ciupercă utilă pentru sănătate, prin stimularea sistemului imunitar şi tonifierea organismului.
Maitake este cunoscută mai ales pentru proprietăţile sale imunostimulatoare şi antioxidante conferite de nivelul ridicat de Beta-glucani din în această ciupercă.
Cordyceps a devenit foarte popular datorită capacităţii sale de a spori rezistenţa fizică fiind utilizat de către sportivii olimpici. Are o gamă largă de utilizări, inclusiv pentru stimularea sistemului imunitar şi reducerea nivelului de colesterol.
Ciuperca de mesteacăn, Coriolus versicolor şi iasca au o activitate puternic antioxidantă şi imunomodulatoare.
Pălăria are formă concentrică şi este foarte colorată, însă inelele diferă în colorit în funcţie de zona de unde provine; poate fi maronie, diferite nuanţe de verde, portocalie şi chiar neagră. Pălăria are grosimea de 1-3 mm.
Coriolus versicolor (Yun Zhi) este una dintre cele mai studiate ciuperci din lume, efectuându-se peste 300 de studii clinice din 1970 până în prezent.
Din Coriolus Versicolor s-au extras polizaharidele Krestin – PSK, în Japonia, în anul 1965 şi polizaharide - peptide (PSP) în anul 1984, în China, cu proprietăţi imunostimulatoare excepţionale.
În anul 1977 autorităţile japoneze au inclus ciuperca Coriolus versicolor în lista oficială de produse pentru tratamentul tumorilor maligne.
Ciuperca Coriulus are efect antitumoral, imunostimulator puternic, antiinflamator, protector pulmonar, hepatic, renal, antiviral şi antibacterian.
Terapia cu ciuperci Coriolus este indicată în: cancer colorectal, gastric, peritoneal, mamar, cervical, pulmonar, esofagian, limfatic, nazofaringian, hepatic, bucal, cerebral, osos şi de prostată.
În plus, ciupercile Coriolus normalizează funcţiile splinei, ameliorează tusea şi dispneea, detoxifică plămânii fumătorilor, induce producerea de interferon endogen, reglează nivelul transaminazelor în hepatita virala B, C, ciroze, stimulează regenerarea celulară, tratează nefritele şi combate infectiile urinare, respiratorii, digestive (Helicobacter pylori), HIV, Epstein-Barr, Human Papilloma Virus, Herpes simplex, Sarcom Kaposi - reglează numărul de Cd4 şi reduce replicarea virală).
Când Cordycepsul există sub formă de plantă, vara, în perioada formării de spori, sporul plantei este împrăştiat de vânt şi parazitează larva unui fluture, trecând din ciclul vegetal în cel animal. Larva infectată se îngroapă în pământ în formă de gogoaşă.
În corpul ciupercii Cordyceps se găsesc peste 80 de fermenţi, aminoacizi, beta-caroten, vitamine E şi C şi seleniu.
Ciupercile Cordyceps au efect imunoregulator, antibiotic, antiinflamator, antidepresiv, hipoglicemiant, antioxidant şi anticancerigen.
Cordyceps acţionează ca protector pulmonar, fiind un adjuvant eficient în terapiile complementare ale gripei - prin ameliorarea tusei, reducerea secreţiilor mucoaselor şi a transpiraţiilor nocturne-, ale bronşitei, pneumoniei, emfizemului pulmonar şi astmului bronşic.
Numeroasele legende ce înconjoară această ciupercă sunt atestate de o înregistrare istorică ce se întinde de-a lungul a 2000 de ani şi se consideră că începuturile utilizării sale se duc în urmă cu 4000 de ani. A fost foloosită tradiţional în China de către călugării Taoişti pentru a-şi menţine o stare de calm şi linişte pentru a-şi îmbunătăţi practicile meditative şi pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Familia imperială chineză, căutând longevitatea, a păstrat această ciupercă la loc de cinste, imortalizând-o în cultura chineză prin intermediul picturilor, statuetelor, tapiseriilor de mătase şi a modelelor de pe robele împăraţilor. Cunoscută în diferite moduri, ca „ciuperca importalităţii”, „ciuperca-100-de-ani” şi „ciuperca puterii spirituale”, Ganoderma lucidum a fost utilizată timp de multe secole în medicina tradiţională a Chinei şi Japoniei pentru proprietăţile sale imunomodulatoare şi adaptogenice. În cultura japoneză era considerată cea mai importantă din clasa acestor ciuperci medicinale (din grupul Polyporelor).
În cea mai cuprinzătoare carte materia medica din China, ‘Ben Cao Gang Mu’, publicată în 1578AD, reishi a fost specificată ca fiind cea mai respectată plantă din 120 „plante superioare” (shang pin). Plantele superioare erau clasificate ca fiind cea mai înaltă categorie de plante medicinale având în vedere că ele prelungeau viaţa, preveneau îmbătrânirea, sporeau energia (qi), şi făceau corpul mai uşor şi mai flexibil.
Ganoderma mai are de asemenea o tradiţie îndelungată de utilizare în medicina chineză pentru tratamentul bronşitelor cronice, iar un studiu a arătat o acţiune a ciupercii de reducere semnificativă a activităţii colinesterazei serice sugerând o reducere în excitabilitatea nervilor parasimpatici, la bolnavii de bronşită.
Cercetările moderne au arătat că Ganoderma prezintă proprietăţi antialergice, antioxidante, antitumorale, antivirale, cardiotonice şi hepatoprotectoare.
Efectele acestei ciuperci au la bază în primul rând prezenţa unor polizaharide cu masă moleculară ridicată şi a antioxidanţilor; ganoderma mai conţine elemente precum potasiu, magneziu, calciu şi germaniu. Este mult utilizată acum în China şi Japonia în tratamentul cancerului şi pentru stimularea sistemului imunitar după radio- şi chimioterapie. Este utilizată de asemenea în tratamentul miasteniei gravis şi a lupusului eritematos sistemic, ambele boli autoimune. Tot în Japonia şi China este utilizată de asemenea pentru tratarea simptomelor infecţiilor virale precum răcelile, gripa, aftele şi hepatita. Cercetările ştiinţifice au evaluat şi dovedit multe din efectele cunoscute ale ciupercii, pe lângă acestea evidenţiind şi un efect de reducere a glicemiei şi un un efect de interferenţă cu procesul de agregare plachetară, care poate fi luat în considerare ca un efect împotriva accidentelor vasculare cerebrale şi a aterosclerozei.
De multă vreme deja, ganoderma a pătruns în domeniul Health and Wellness din viaţa modernă a popoarelor europene.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Acest produs nu se asociază cu anticoagulantele.
Acest produs nu se administrează timp de o lună după vaccinare.
Pentru avea o imunitate optimă recomandăm un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte), cereale integrale, ciuperci, seminţe şi oleaginoase neprăjite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt şi chefir (conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii), produse apicole (polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă).Reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere, sau zahăr brun), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcoolul, tutun, cafeaua.Pentru o imunitate bună a organismului menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.