Gemoderivat din muguri de Brad alb Hofigal
Ingrediente: o monodoza contine 1,0 ml extract glicerinohidroalcoolic diluat 1 DH din muguri proaspeti de brad alb. Contine alcool etilic 45% vol. Actiune benefica asupra: -scheletului -tesutului limfatic -maduvei osoase -liniilor celulare (osteoblaste, eritroblaste).
Proprietati: - remineralizante -de stimulare a formarii tesutului osos si fixare a calciului in oase -de stimulare a eritropoiezei-antibacteriene -imunostimulatoare nespecifice. - produs natural cu valoare biologica complexa, dinamica si unitara care asigura necesarul de substante biologic active in completarea dietei pentru combaterea tulburarilor primare si secundare de crestere, facilitand cresterea tesutului osos la copii si adolescenti, prin intermediul reglarii metabolismului fosfo-calcic; - este activator biologic al tesutului osos, favorizand fixarea calciului in oase, stimularea eritropoiezei si cresterea in inaltime; - are efect benefic in demineralizari la copii si adolescenti, in carente minerale la adulti, tulburari functionale osteo-articulare, intarzieri si tulburari de crestere ale oaselor, decalcifieri osoase (diminuarea continutului in calciu din organism, in special din oase si dinti), tulburari neuro-musculare secundare carentei de calciu, - manifesta influenta pozitiva in tulburari functionale ale cailor respiratorii; - bun imunostimulator nespecific in cazul persoanelor cu tendinta la raceli frecvente.
Instructiuni de utilizare: Adulti: cate 1 monodoza de 1,0 ml de 1-3 ori pe zi, diluata in putina apa, cu 15 minute inainte de mesele principale; Copii: câte 1 monodoza de 1,0 ml de 2 ori pe zi, diluata in putina apa, cu 15 minute inainte de masa, dimineata si seara. Preparatul diluat se soarbe lent si se tine cat mai mult in gura pentru favorizarea absorbtiei prin mucoasa bucala.
Produsul este foarte bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate. In sarcina si perioada de alaptare este necesara recomandarea specialistului. La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau farmacistului.
Rolul componentelor: Bradul este o specie vegetală lemnoasă, foarte longevivă (trăieşte până la 700 de ani), care poate depăşi 50 m înălţime. În sol, dezvoltă o rădăcină puternică. Frunzele de brad sunt aciculare, cu o singură nervură, mai închis colorate pe faţă, dispuse liniar pe patru rânduri de-a lungul ramurii. Acele de brad au 2- 4 cm lungime, având vârful ştirbit. Frunzele de brad cad după 8-10 sau chiar 15 ani. Conurile bradului, sunt erecte, rămânând drepte şi la maturitate, cu o formă cilindrică şi sunt lungi de 10-20 cm, fiind verzi la început, apoi brun-roşietice. În scopuri terapeutice se folosesc mugurii de brad care se formează primăvara în vârful crenguțelor și au o culoare deosebită, diferită de culoarea obișnuită a bradului, de verde crud. S-a mai dovedit că bradul alb are acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra aparatului respirator. Efectele lui se simt în special la nivelul căilor aeriene superioare, de aceea se recomandă și în cazuri de rinofaringite recidivante, rinite și sinuzite. Mugurii de brad au un gust dulce-acrișor si sunt puternic aromați. Se pot administra zilnic, pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă, câte cinci, șase muguri pentru reglarea poftei de mâncare, dezinfectarea gurii și împrospătarea respirației. Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, activează circulația și redau strălucirea tenului. Legenda spune că demult, tare demult, când Dumnezeu lua chip de om și cobora printre muritori, mergând prin pădure, a fost prins de o ploaie strașnică și niciun copac n-a vrut să-l primească sub crengile sale ca să-l ferească de ploaie. Doar bradul a fost cel care i-a oferit adăpost. După ce a stat ploaia, Dumnezeu l-a binecuvantat pe brad și i-a menit ca iarna să ajungă în casele oamenilor, sa fie frumos împodobit la sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Christos.
|