- La reducere!
- -5%
Extract din Muguri de Coacaz Negru 50 ml Plant Extrakt
Extract din Muguri de Coacaz Negru 50 ml Plant Extrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Coacăz negru (Ribes nigrum), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 38 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 38 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,76 lei.
Extract din Muguri de Coacaz Negru 50 ml Plant Extrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Coacăz negru (Ribes nigrum), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
Beneficii:
Cultură ecologică.
Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
Nivele de acţiune: -glande suprarenale, -mucoase, -aparat respirator, -aparat osteoarticular, -căi genito-urinar.
Ajută la scăderea incidenţei şi ameliorarea sindroamelor alergice.
Ajută la ameliorarea sindroamelor inflamatorii de la nivel local şi general, în special cele de la nivelul articulaţiilor.
Ajută la ameliorarea simptomelor din infecţii gripale şi din infecţiile respiratorii în general (stări febrile, rinite).
Administrare:
Adulţi şi copii peste 7 ani: în general, câte 2 ml, în puţină apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese.
În caz de asociere cu alte gemopreparate, în general, 3 ml, în puţină apă, dimineaţa, înainte de masă.
La copii între 2 şi 7 ani: în general, câte 1 ml, în puţină apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese.
La copii între 1 şi 2 ani: în general, 10 picături, în puţină apă, dimineaţa, înainte de masă.
Prezentare:flacon de 50 ml cu dop picurător şi capac dozator în ml.
Rolul componentelor:
Coacăzul negru crește sub formă de tufe de 1 – 2 m înălțime. Florile sunt păroase, de culoare verde-roșcat iar frunzele de culoare verde închis pe fața superoară și verde deschis pe fața inferioară. Fructele acestei plante, de tip bacă, sunt grupate în ciorchini și sunt boabe zemoase sferice cu gust acrișor, de culoare închisă, care au un diametru de 6 – 11 mm, fiecare fruct conținând mai multe semințe. Frunzele, se recoltează în luna iulie, după recoltarea fructelor sau concomitent cu recoltarea fructelor, totul se usucă la umbră în strat subțire.
Pentru uzul medicinal se folosesc frunzele (Ribi nigri folium), fructele (Ribi nigri fructus) și mugurii (Ribi nigri gemini). Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier, fiind bogate în taninuri, antoacini proteine și săruri minerale (Ca, Mg, Fe, P) Conțin o cantitate de 3-4 ori mai mare de vitamina C decât portocalele și lămâile. Se utilizează și în afecțiunile gastrointestinale, hepatobiliare și cardiovasculare. Fitocomplexul taninuri-antociani-vitamine are efect în tratamentul unor afecțiuni ale mucoasei bucale. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, datorită flavonoidelor din compoziție, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută dar sunt contraindicate în tratamentul edemelor cauzate de insuficiența cardiacă sau renală. Medicinal, coacăzul negru se utilizează sub formă de infuzie, decoct, macerat glicerinat, tinctură sau pulbere.
Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-lea. Înafară de uzul medicinal, fructele lui, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Siropul de coacăze negre este, după părerea părintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare. Un vechi proverb german spune despre sucul de coacăze negre că este sănătos ca sângele de urs. În parfumerie, se folosește un extract din florile de coacăz negru.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.