Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
Turmeric Pudra 110g Spring Markt
Turmeric Pudra 110g Spring Markt
Principalul component al turmericului este curcumina. Curcumina este un polifenol cu proprietati puternice antioxidante, este capabila sa neutralizeze radicalii liberi si substantele chimice din corp.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 14 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 14 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,28 lei.
Turmeric Pudra 110g Spring Markt
Principalul component al turmericului este curcumina. Curcumina este un polifenol cu proprietati puternice antioxidante, este capabila sa neutralizeze radicalii liberi si substantele chimice din corp.
Beneficii:
-Curcumina intareste sistemul imunitar si are capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare.
-Stimuland ficatul si vezica biliara, curcumina imbunatateste in mod considerabil digestia.
-Mai mult decat atat, curcuma regularizeaza functia bilei si protejeaza organismul impotriva colesterolului „rau”, jucand un rol important in diminuarea colesterolului din sange.
-Prin acest mod, se evita astfel aparitia bolilor degenerative ale arterelor.
-Curcuma reprezinta un adevarat purificator al sangelui, contribuind astfel la fluidificarea sangelui si la stimularea producerii de globule rosii, prevenind astfel accidentele cardio-vasculare.
-Curcumina intareste sistemul imunitar si are capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare.
-Stimuland ficatul si vezica biliara, curcumina imbunatateste in mod considerabil digestia.
-Mai mult decat atat, curcuma regularizeaza functia bilei si protejeaza organismul impotriva colesterolului „rau”, jucand un rol important in diminuarea colesterolului din sange.
-Prin acest mod, se evita astfel aparitia bolilor degenerative ale arterelor.
-Curcuma reprezinta un adevarat purificator al sangelui, contribuind astfel la fluidificarea sangelui si la stimularea producerii de globule rosii, prevenind astfel accidentele cardio-vasculare.
Compozitie:
Pudra Turmeric 70g
Pudra Turmeric 70g
Administrare:
Se adaugă în supe, tocănițe,orez, la preparatele din legume, sosuri și salate. Poate fi folosit ca înlocuitor mai ieftin al șofranului.
Turmericul poate fi utilizat si in alte scopuri, cum ar fi cel cosmetic. Este un ingredient ideal pentru infrumusetarea tenului! O idee grozava este adaugarea turmericului in masca de fata sau poti sa faci o masca de fata acasa preparata.
Se adaugă în supe, tocănițe,orez, la preparatele din legume, sosuri și salate. Poate fi folosit ca înlocuitor mai ieftin al șofranului.
Turmericul poate fi utilizat si in alte scopuri, cum ar fi cel cosmetic. Este un ingredient ideal pentru infrumusetarea tenului! O idee grozava este adaugarea turmericului in masca de fata sau poti sa faci o masca de fata acasa preparata.
Produsul este procesat intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza mustar, nuci, alune, seminte de susan.
Rolul componentelor:
Curcuma longa L. - Plantă perenă originară din Asia, cu rizom ovat-cilindric, voluminos, de culoare portocalie intensă la interior.
Curcuma longa L. - Plantă perenă originară din Asia, cu rizom ovat-cilindric, voluminos, de culoare portocalie intensă la interior.
Turmericul, alături de alte specii ale genului Curcuma, creşte spontan în pădurile Asiei de Sud în India, Indonezia, Indochina şi unele insule din Pacific. În toate aceste zone planta este tradiţional utilizată atât în domeniul culinar cât şi în cel medical, din timpuri străvechi. A fost folosită în ceremoniile religioase, semnificând viaţa, puritatea şi prosperitatea.
În sistemul de medicină indiană tradiţională ayurveda, turmericul este cunoscut pentru îmbunătăţirea digestiei, a florei intestinale, pentru eliminarea viermilor intestinali şi reducerea balonării, pentru detoxifierea ficatului şi susţinerea funcţionării acestuia şi a vezicii biliare, normalizarea menstruaţiei, pentru reducerea inflamaţiilor şi a disconfortului cauzat de artrite, ca şi purificator al sângelui, în tuse şi astm, şi de asemenea în aplicaţii locale pentru arsuri, luxaţii, tăieturi, contuzii, muşcături de insecte, ca antibacterian şi antifungic acolo unde este cazul.
Locuitorii băştinaşi din insulele Hawaii, demult, îl utilizau în cazul infecţiilor sinusale, infecţiilor în ureche, şi ulcerelor gastrointestinale.
Turmericul este extensiv utilizat în medicina tradiţională chineză, este oficial în Farmacopeea Republicii Populare Chineze şi de asemenea şi în Codexul Fito-Medical Japonez, având mai multe indicaţii terapeutice printre care balonare abdominală, dureri renale, amenoree.
Grecii antici cunoşteau turmericul, dar utilizarea sa era sporadică, şi în special pentru prepararea de coloranţi galben-portocalii. În 1870 chimiştii au descoperit faptul că pulberea galben-portocalie din rădăcinile de turmeric virează în maron-roşietic atunci când este expusă în mediul alcalin, această descoperire ducând la dezvoltarea hârtiei de turmeric utilizată pentru testul de alcalinitate.
Cărţile europene medicale vechi aduc puţine menţiuni privind turmericul. Marco Polo face referire la turmeric ca fiind un şofran indian folosit pentru colorarea hainelor. Medicii eclectici îl foloseau în preparatele medicinale mai mult pentru a le conferi culoare acestora. Există menţiuni care susţin că era considerat tratament pentru icter, dar pe lângă aceste utilizări a fost aproape ignorat în Europa, până târziu, în secolul XX. Cercetările serioase asupra rizomului de turmeric au început în 1920 în Germania, sescviterpenele din acesta au fost prima dată izolate în 1926, cărora le-a şi fost atribuită activitatea terapeutică, iar mai târziu, în 1936, au fost comparate materialul vegetal, cu extractul total, ca şi cu constituenţii izolaţi. Rezultatele experimentelor efectuate au arătat că turmericul, prin compuşii săi, stimulează fluxul biliar, în parte prin stimularea contracţiilor vezicii biliare, în parte prin creşterea secreţiei de bilă. Independent, cercetările din Asia au validat aceleaşi proprietăţi ale turmericului, dar interesul s-a extins aici şi în aria efectului hepatoprotector, aducând descoperiri importante în această privinţă.
Până acum, în privinţa turmericului s-au demonstrat în special activitatea antihepatotoxică, efectul de a preveni fluctuaţii mari ale colesterolului după mese, potenţialul antiinflamator realizat printr-un mecanism adrenal.
Rizomii de turmeric conţin carbohidraţi, curcuminoide, polipeptide, proteine, ulei esenţial şi ulei gras, cărora li se atribuie în prezent proprietăţi digestive, coleretic-colagoge, antiinflamatoare cu potenţial benefic în cazul artritelor, hepatoprotectoare, antibiotice, antiaterosclerotice, antidiabetice, antistres, de vindecare a rănilor.
Nicio recenzie