Plantusin pentru copii, R23, sirop tuse 12 plicuri Fares, SIROPURI
Plantusin pentru copii, R23, sirop tuse 12 plicuri Fares, SIROPURI

Plantusin pentru copii, R23, sirop tuse 12 plicuri Fares

Plantusin pentru copii, R23, sirop tuse (12 plicuri a câte 5 ml sirop) Fares

Formulă complexă cu principii active 100% naturale, din plante medicinale cu acţiune atât în  tusea productivă prin efect fluidifiant care favorizează expectoraţia, cât şi în tusea seacă prin efect calmant.

Mih3791
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
23,59 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 23 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 23 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,46 lei.


 

Plantusin pentru copii, R23, sirop tuse (12 plicuri a câte 5 ml sirop) Fares

Formulă complexă cu principii active 100% naturale, din plante medicinale cu acţiune atât în  tusea productivă prin efect fluidifiant care favorizează expectoraţia, cât şi în tusea seacă prin efect calmant.

Plantele din compoziţie au fost astfel selectate încât siropul Plantusin pentru Copii, este adecvat pentru administrare de la vârsta de 1 an.

Îndulcit natural, cu fructoză.

În peste 25 de ani, echipa de medici, farmaciști și biologi a dezvoltat continuu rețetele Plantusin.

Concentrația mare de ingrediente active naturale asigură efectul puternic antitusiv.

Recomandări:

  • tuse productivă;
  • tusea seacă

Tip produs: Supliment alimentar

Greutate netă: 60 ml

Condiții de păstrare: La loc uscat și la temperatura mediului ambiant, ferit de acţiunea directă a razelor solare

Ingrediente:

sirop de fructoză 79%; extracte apoase de plante: muguri de pin (Pini turiones), frunze de pătlagină (Plantaginis folium), cimbrişor (Serpylli herba), flori de tei (Tiliae flos), flori de salcâm (Robiniae pseudoacaciae flos), rădăcină de nalbă mare (Althaeae radix), trei frați pătați (Violae tricoloris herba), scai vânăt (Eryngii plani herba), Grindelia (Grindeliae herba), scaiul vântului (Eryngii campestris herba), extract uscat 4:1 de roua cerului (Droserae herba) - min. 20%, în proporţie variabilă; antioxidant: vitamina C; conservant: sorbat de potasiu.

Mod de administrare:

Copii 1-2 ani: 1-2 plicuri pe zi.

Copii 3-6 ani: 3-4 plicuri pe zi.

Durata unei cure obişnuite este de 7-14 zile. 

ATENŢIONĂRI:

Nu se recomandă în caz de diabet sau de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare sau interacţiuni medicamentoase.

SARCINĂ ŞI ALĂPTARE

Se poate consuma de către femeile însărcinate şi mamele care alăptează.

ASOCIERI RECOMANDATE:

Pentru eliminarea disconfortului respirator siropul Plantusin pentru copii-R23 se poate asocia cu unul sau cu mai multe dintre produsele: Biosept Forte soluție-A21, Biomicin soluție-A2, Hapciu solubil-R30, ceai Plantusin-R1.

Rolul componentelor:

Pinus sylvestris L. (Pinaceae) - Mugurii de pin au efecte terapeutice extraordinare asupra organismului uman, în special asupra aparatului respirator, rinichilor, oaselor şi muşchilor.

Mugurii de pin sunt cunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Utilizaţi atât intern, cât şi extern, aceştia au o putere terapeutică extraordinară, fiind un remediu excelent pentru organism.Conform unor papirusuri egiptene, medicii faraonilor obişnuiau să prescrie pinul pentru pneumonie şi alte afecţiuni pulmonare. Acesta are efect descongestionant asupra mucoaselor, fiind un bun inhalant în afecţiuni respiratorii.

Componentul principal al mugurilor de pin este uleiul volatil format din pinen, limonen şi silvestren, drept componenţi predominanţi cantitativ. Pe lângă uleiul volatil, mugurii de pin mai conţin şi acid ascorbic. taninuri, fitoncide, substanţe antibiotice, bioflavonoizi.

Prin conţinutul lor, mugurii de pin se recomandă în bronşite, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, fluidifică secreţiile bronşice fiind astfel un bun expectorant şi calmant al tusei. Se administrează sub formă de infuzie şi sirop fiind recomandat şi în combaterea infecţiilor urinare, ca antiseptic al căilor urinare. Uleiul esenţial de pin este folosit şi ca aromatizant sau pentru a corecta gustul neplăcut al unor medicamente. Intră, de asemenea, în diferite produse cosmetice sau fricţiuni pentru calmarea durerilor musculare sau articulare.

Acţiunea sa antiseptică ajută la vindecarea infecţiilor urinare şi respiratorii. Studii finlandeze efectuate în 2000 au descoperit că pinul este eficace împotriva mai multor specii de bacterii, ca şi împotriva Candidei albicans, ciuperca responsabilă pentru apariţia candidozei orale şi vaginale.

Pătragina este o plantă erbacee, perenă, cu rizom scurt, din care se dezvoltăfrunze dispuse într-o rozetă bazală şi o tulpină dreaptă la capătul căreia se formează o inflorescenţă sub formă de spic.

Dacii o numeau spioox – spioac şi o foloseau intern pentru combaterea tusei, a răcelilor, bolilor de piept, a ofticii (tuberculoza) şi durerilor de stomac, iar extern contra rănilor şi tăieturilor pe care se puneau frunze pentru a opri sângerarea şi a grăbi vindecarea, şi contra furunculelor.

Dioscorides şi Plinius o recomandau pentru probleme precum tumorile maligne, ulcere, probleme bronhice, febră, contra sângerărilor, rănilor infectate, muşcăturilor şi inflamaţiilor pustuloase.

Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX, a constatat pentru pătlagină proprietăţi depurative (curăţă sângele) şi hemostatice; apoi fluidifiantă a secreţiilor mucoase, anticonvulsivantă, antifebrilă, stomahică (tonifiază stomacul), şi cicatrizantă. Aceste calităţi sunt datorate faptului că această buruiană conţine acid silicic, substanţă amară, tanin, mucilagiu şi săruri minerale.

Constituenţii chimici ai pătlaginei sunt bine documentaţi, cei mai importanţi fiind mucilaliige, glicozidele iridoide (aucubină şi catalpol), esteri ai acidului cafeic (acteozidă) şi taninuri. Astfel, bine cunoscutele proprietăţi antihemoragice pot fi atribuite taninurilor.

Aucubina are şi ea rol cicatrizant şi antibacterian, iar efectele anti-inflamator şi de vindecare a rănilor au fost atribuite concentraţiilor mari de acizi clorogenic şi neoclorogenic.. Acţiunea antitusivă este atribuită mucilagiilor. Acetozida şi plantamajozida prezintă acţiune antiinflamatoare.

Aucubigeninul, agliconul aucubinei, s-a dovedit a fi responsabilul principal pentru activitatea antibacterială a drogului, sau extractului de pătalgină.

Aucubina, catalpolul şi acetozida prezintă efecte spasmolitice, în dependenţă de doză.

Polizaharidele (mucilagiile) cresc activitatea imunostimulatoare a organismului.

A fost documentată o acţiune hipotensivă la câini normotensivi anesteziaţi, şi de asemenea o acţiune de reducere a lipidelor plasmatice, a colesterolului, a b-lipoproteinelor şi trigliceridelor la iepuri cu aterioscleroză experimentală.

Pe lângă aceasta, a mai fost documentată o activitate bronhostatică în urma studiilor preclinice şi preliminare clinice, pătlagina dovedindu-se eficientă în tratamentul bronşitelor cronice de natură spastică sau non-spastică.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
5 ml / plic
Forma de prezentare
Plic
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare