Fier + C + Histidina + Acid Folic 30 cpr DoppelHertz
Fier + C + Histidina + Acid Folic 30 cpr DoppelHertz
Doppelherz aktiv Fier + C + Histidina + Acid folic, prin compozitia complexa, care include Acid folic si Histidina este unul dintre cele mai eficiente suplimente alimentare din gama minerale si vitamine si, in egala masura, ca unul dintre suplimentele recomandate femeilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
Fier + C + Histidina + Acid Folic 30 cpr DoppelHertz
Doppelherz aktiv Fier + C + Histidina + Acid folic, prin compozitia complexa, care include Acid folic si Histidina este unul dintre cele mai eficiente suplimente alimentare din gama minerale si vitamine si, in egala masura, ca unul dintre suplimentele recomandate femeilor.
Beneficii:
-Combinatia de Fier si Vitamina C sprijina organismul prin aportul necesar de Fier, combinat cu “agentul de recuperare a fierului” – Vitamina C.
-Compozitia complexa, care include Acid folic si Histidina recomanda Doppelherz® aktiv Fier + C + Histidina + Acid folic ca unul dintre cele mai eficiente suplimente alimentare din gama minerale si vitamine si, in egala masura, ca unul dintre suplimentele recomandate femeilor.
Compozitie:
-Fier 10 mg
-Vitamina C 200 mg
-Acid Folic 300 μg
-Histidina 100 mg
-Vitamina B12 3 μg
Administrare:
Se administreaza un comprimat zilnic, cu suficient lichid.
Suplimentul alimentar complex pe baza de Fier, Vitamina C, Acid folic si Histidina se recomanda in perioada de crestere, in perioada de sarcina si de alaptare, dar si in cazul persoanelor in varsta. De asemenea, combinatia de minerale si vitamine este recomandata si persoanelor care tin o dieta exclusiv vegetariana sau dezechilibrata sau care contine alimente cu risc de producere de dezechilibru, precum cafeaua sau ceaiul negru.
Rolul componentelor:
Fierul ajuta la formarea normala a hemoglobinei si a globulelor rosii. De asemenea, Fierul sustine functionarea normala a sistemului imunitar, contribuie la procesul de diviziune celulara, sustine metabolismul energetic normal si asigura transportul normal al oxigenului ȋn corp. Carenta de Fier se traduce prin anemie, scaderea vitalitatii si poate merge chiar pana la limitarea cresterii.
Vitamina C este importanta pentru functionarea normala a sistemului imunitar, in timpul exercitiilor fizice intense, dar si după acestea. Aportul adecvat de Vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a vaselor de sange, a sistemului osos si a ligamentelor. In egala masura, un aport corect de Vitamina C este important pentru functionarea normala a sistemului nervos si mentinerea sanatatii psihice.
Acidul folic este una dintre principalele substante recomandate pentru sanatatea sistemului nervos. Mai mult decat atat, administrarea acidului folic in timpul sarcinii a devenit o recomandare des intalnita din partea medicilor specialisti. Dozajul adecvat de acid folic trebuie sa tina cont si de alimentatie si de stilul de viata.
Histidina este un aminoacid, care printr-o reactie de decarboxilare se transforma in histamina,o substanta activa din punct de vedere biologic, implicata in transmiterea impulsurilor nervoase, dar si in reactiile imune.
Lipsa unui aport suficient de Histidina poate duce, printre altele, la acumualrea de metale grele.
Vitamina B12 este importanta pentru functionarea normala a sistemului nervos, ajutand la formarea tecii de mielina ce inveleste fibrele nervoase, esentiale pentru transmiterea de implusuri nervoase in tot corpul. Unul dintre beneficiile asociate cu Vitamina 12 este acela de ajutor pentru formarea normală a globulelor roșii, responsabile pentru transportul oxigenului ȋn sânge. De asemenea, are un rol important in procesul de diviziune celulara si contribuie la reducerea oboselii si extenuarii.
O alimentaţie bogată în fier asigură o bună circulaţie sanguină, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Fierul ajută şi la transformarea zahărului din sânge în energie, oferind astfel rezistenţă la efort. Producţia de enzime, care joacă un rol important în crearea de noi celule, aminoacizi, hormoni şi neurotransmiţători, este strâns legată de un nivel optim de fier din organism.
Doza zilnică recomandată de fier variază în funcţie de vârstă: 10 mg la copiii între 1-14 ani, 15 mg la adolescenţi, 8 mg la bărbaţi şi 18 mg la femei cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi 8 mg pe zi la femei şi bărbaţi peste 51 de ani. În cazul gravidelor, necesarul de fier este mai crescut, putând ajunge până la 27 mg pe zi.
Deficitul de fier poate duce la apariţia unor simptome precum oboseală, slăbiciune musculară, căderea părului, dureri de cap, depresie, ameţeli, lipsa poftei de mâncare şi paloarea feţei. Dacă resimţiţi astfel de simptome, este indicat să mergeţi la medic pentru că puteţi suferi de anemie. Femeile care au menstruaţie abundentă, gravidele şi cele care alăptează, donatorii de sânge, sportivii de performanţă, vârstnicii şi vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse carenţei de fier.
Legenda spune că spanacul ar fi cea mai mai bună sursă de fier, dar există numeroase alte alimente bogate în acest mineral. Important de precizat este faptul că există două tipuri de fier: hem şi non hem. Fierul hem este cel mai uşor de absorbit în organism şi poate fi găsit în alimente precum carnea de vită, organe, scoici, creveţi şi carne albă. În schimb, fierul non hem este ceva mai greu de asimilat şi se găseşte în principal în plante precum fasole verde, ciuperci, linte, mazăre, cimbru şi germeni de cereale.