- La reducere!
- -20%
Calciu Magneziu Zinc Vitamineral 60 cpr Alevia
Calciu Magneziu Zinc (Ca-Mg-Zn) Vitamineral 60 comprimate Alevia
Asigură un aport optim de vitamine şi minerale în situaţia unei alimentaţii neechilibrate, solicitări fizice şi activităţi sportive, stil de viaţă nesănătos.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 33 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 33 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,66 lei.
Calciu Magneziu Zinc (Ca-Mg-Zn) Vitamineral 60 comprimate Alevia
Asigură un aport optim de vitamine şi minerale în situaţia unei alimentaţii neechilibrate, solicitări fizice şi activităţi sportive, stil de viaţă nesănătos.
Actiuni:
-Îmbunătăţeşte sănătatea sistemului osteoarticular
-Protejează sănătatea sistemului cardiovascular, muscular şi nervos
-Combate deficienţele de substanţe nutritive din organism
-Efect benefic în combaterea stresului şi relaxarea sistemului nervos şi muscular
-Asigură un aport optim de vitamine şi minerale în situaţia unei alimentaţii neechilibrate, solicitări fizice şi activităţi sportive, stil de viaţă nesănătos.
Beneficii:
-Calciul este principalul mineral din oase, iar absorbţia sa este facilitată de vitamina D.
-Magneziul este constituent al matricei oaselor şi menţine homeostazia calciului.
-Zincul este constituent al matricei osoase.
-Vitaminele B sunt co-factori în formarea matricei osului; pot reduce nivelul homocisteinei.
-Vitamina K activează proteinele din os ajutând la mineralizarea osoasă.
-Vitamina C este necesară pentru sintetizarea colagenului din structura osului.
Compoziție/3 comprimate:
Calciu 800mg,
Magneziu 300mg,
Zinc 12mg,
Vitamina C 150mg,
Vitamina D 7,5μg,
Vitamina K 109,8μg,
Vitamina B1 3,3 mg,
Vitamina B2 4,2mg,
Vitamina B6 4,2mg,
Vitamina B12 7,5μg,
Biotină 150μg,
Acid pantotenic 18mg,
Acid folic 600μg,
Vitamina PP 48mg
Administrare:
Câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, în timpul meselor.
Atentionari:
Acest produs este un supliment alimentar.
Este bine să știi că suplimentele alimentare nu înlocuiesc un regim alimentar variat și echilibrat.
Îți recomandăm un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație sănătoasă, exerciții fizice și doi litri de apă zilnic.
Desi calciul este unul dintre cel mai frecvent intalnite minerale din organism, multi oameni au deficit de calciu. Acest lucru se intampla, intrucat multi oameni consuma doar jumatate din cat au nevoie (aproximativ 500-700 mg pe zi).
Calciul este esential pentru multe dintre functiile corpului, inclusiv pentru:
-reglementarea batailor inimii
-transmiterea impulsurilor nervoase
-stimularea secretiilor hormonale
-coagularea sangelui
-construirea si mentinerea sanatatii oaselor.
Calciul este un mineral care se gaseste in compozitia mai multor alimente. Este important sa i se ofere organismului cantitati suficiente din acest mineral, intrucat organismul uman nu-l poate fabrica.
Expertii recomanda ca adultii sa asimileze 1000-1200 mg de calciu in fiecare zi. Desi hrana este cea mai buna sursa de calciu, majoritatea oamenilor nu reusesc sa acumuleze suficient calciu din aceasta. Ca atare, deficitul poate fi echilibrat prin intermediul administrarii de suplimente de calciu sau alimente fortificate cu calciu.
Calciul din oasele noastre actioneaza ca o rezerva a organismului, la care acesta apeleaza cand valorile calciului sunt reduse. Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca acest mineral este important pentru constructia dintilor si oaselor puternice - 99% din calciul din corpul nostru se regaseste in oase si dinti. Restul de 1% se gaseste in sange si alte tesuturi si este util pentru:
-coagularea sangelui
-controlul tensiunii arteriale
-producerea de enzime si hormoni care echilibreaza digestia, nivelul de energie si metabolismul grasimilor
-controlul celulelor si al tesuturilor conjunctive
-contribuie la reglarea procesului de transfer al nutrientilor, prin peretii celulelor
-prevenirea bolilor gingivale
-mentinerea normalitatii functiei nervoase
-contractarea muschilor.
Fara calciu muschii nu se misca. Daca nu aveti cantitati normale de calciu, pot sa apara crampe musculare sau muschii se vor afla in imposibilitatea de a trasmite impusurile nervoase necesare pentru contractarea muschilor. Atunci cand nivelul de calciu din sange este prea mic, va fi utilizat calciul din oase pentru a se ajunge la cantitatea de care organismul are nevoie in sange. Cand nu este funizat suficient calciu prin dieta, in timp, poate sa apara osteoporoza.
Magneziul participă la procesul de digestie căci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzimă de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamnă că pe lângă misturirea mistuirea alimentelor ajută şi la absorbirea nutrienţilor în organism. De asemenea, stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului.
Acidul folic este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă) a cărei origine vine de la cuvântul latin „folium“ („frunză“), întrucât prima dată a fost obţinut, în condiţii de laborator, din frunze de spanac. Vitamina se distruge uşor în procesul pregătirii alimentelor, mari cantităţi pierzându-se în timpul prelucrării şi conservării legumelor şi măcinării grâului. Acesta se găseşte în mod natural în drojdia de bere, în ficat, în frunzele zarzavaturilor.
Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.
Deci, această vitamină este extrem de necesară organismului pentru producerea celulelor noi: celulele pielii, celulele părului, celulele albe imune ale sângelui, celulele roşii ale sângelui etc. Dar acidul folic participă şi la eliminarea grăsimii depuse în ficat şi la transformarea unui aminoacid în altul în vederea resintezei proteinelor organismului, întrucât aminoacizii sunt doar părţi componente ale altor structuri.
Orice femeie aflată la vârsta fertilă ar trebui să ia suplimente cu acid folic, mai ales în cazul în care îşi doreşte să devină mamă. Specialiştii susţin că această substanţă este deosebit de importantă pentru dezvoltarea normală a bebeluşilor, iar administrarea încă dinainte de a rămâne însărcinată este chiar mai importantă decât în primele luni de sarcină.
Acidul folic este o formă a vitaminei B9, ce are un rol extrem de important în formarea celulelor, şi mai ales a celor roşii. Atunci când nu este prezent în cantitate suficientă în dieta zilnică, se poate ajunge la anemie şi alte probleme. Pentru femeile însărcinate însă este şi mai important, întrucât previne defectele congenitale la bebeluşi, cum ar fi spina bifida şi alt defect de tub neural, malformaţii faciale precum buza de iepure sau gura de lup.
Dacă ceva nu este în regulă, anomaliile menţionate se formează în primele săptămâni de sarcină, când femeia de multe ori nici nu bănuieşte că urmează să devină mămică. Specialiştii avertizează că organismul nostru nu este capabil să stocheze acidul folic de la o zi la alta, astfel că avem nevoie de o alimentaţie zilnică extrem de bogată în această substanţă sau, mai simplu, să ne asigurăm doza zilnică necesară din suplimente sub formă de tablete sau capsule. Iată de ce este importantă administrarea acidului folic tuturor femeilor în perioada fertilă.
Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc.
Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Unele dintre aceste metaloenzime au ca si componenta principala de baza ionul de zinc.
Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.
Vitamina A depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Acest mineral influenteaza de asemenea cresterea si dezvoltarea si in alte moduri. Atat hormonul stimulator folicular hipofizar (FSH), cat si hormonul luteinizant hipofizar (LH), ambele influentate de actiunea zincului, sunt importante pentru functionarea normala a testiculelor si pentru spermatogeneza. Zincul ajuta la mentinerea in buna stare a prostatei si previne hipertrofiile benigne ale prostatei.
Sus
Asigurarea cantitatii zilnice necesare de zinc ajuta la prevenirea a numeroase complicatii. Unui adult ii sunt necesare aproximativ 0.2 mg/kg corp de zinc pe zi; nu este permisa depasirea acestei cantitati. Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale – sarcina sau lactatie.
Sus
Aproximativ 70% din zincul obtinut din alimentatie provine din produsele de origine animala. Carnea macra, ficatul, ouale, cerealele imbogatite si fructele de mare (in special stridiile) sunt adevarate resurse de zinc. Deoarece din multe diete vegetariene lipsesc aceste alimente, la vegetarieni, absorbtia zincului se produce in general lent. Se apreciaza ca vegetarienilor le este necesar un aport de doua ori mai mare decat celor care consuma alimente nonvegetariene.
Alevia este o marcă românească de suplimente alimentare pentru adulți și copii care oferă o gamă foarte diversificată de produse. De asemenea, în portofoliul lor se regăsesc sucuri și ceaiuri din plante medicinale ambalate atât la vrac, cât și la pliculețe. Produsele pe bază de plante adaptogene sunt disponibile în flacoane premium sau în pachete 1+1 Gratis. Producătorul se adresează nevoilor fiecărui client și unor bugete variate.