Ceai Lumanarica 50g Stefmar, Sistemul nervos
Ceai Lumanarica 50g Stefmar, Sistemul nervos

Ceai Lumanarica 50g Stefmar

Ceai Lumanarica 50g Stefmar
Lumanarica este o planta medicinala utilizata pentru proprietatile ei terapeutice inca din cele mai vechi timpuri.
Astfel in medicina populara tulpinile acestei plante se fierbeau in lapte si constituiau un remediu excelent pentru tratarea tusei.
3646
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
5,91 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.


 
Ceai Lumanarica 50g Stefmar
Lumanarica este o planta medicinala utilizata pentru proprietatile ei terapeutice inca din cele mai vechi timpuri.
Astfel in medicina populara tulpinile acestei plante se fierbeau in lapte si constituiau un remediu excelent pentru tratarea tusei.
Beneficii:
-este recomandat ca adjuvant in afectiunile respiratorii (faringita, laringita, bronsita, tuse, astm bronsic), hemoroizi, afectiuni ale vezicii urinare, oprirea caderii si stimularea cresterii parului.
-Emolient, expectorant, calmant, antiinflamator, cicatrizant.
Compozitie:
-Flori de Lumanarica-Verbasci flores.
Administrare:
Intern: infuzie din 1 lingurita planta la 200 ml apa, se beau 2 ceaiuri pe zi;
Extern: decoct din 1 lingurita planta la 250 ml apa, se fierbe 5 minute, se clateste parul pentru a impiedica degradarea si caderea lui; cataplasme caldute cu lapte pe zonele hemoroidale.
Rolul componentelor:
Lumânărica este o plantă erbacee care creste spontan pe terenuri nisipoase şi pietroase, pe lângă garduri sau la marginea pădurilor.
Puful sau perisorii care acoperă frunzele sunt deosebit de iritante; în timpul culesului se recomantă echipament special şi ferirea zonei ochilor şi a feţei.
În scop terapeutic se culeg florile începând din luna iunie şi până în septembrie, doar dimineaţa după ce se ridică roua şi până la pranz, orele 11- 12. După această oră florile se închid.
Cunoscută în popor şi sub denumirea de „lumânarea Domnului“ sau „ceaiul iernii“, lumânărica rămâne una dintre plantele medicinale cu un potenţial curativ de excepţie. Proprietăţile terapeutice ale acestei plante erau cunoscute de medicii greci încă din Antichitate. Dioscoride o recomanda în tratarea bolilor de plămâni, fiind folosită în acest scop timp de mai bine de 1800 de ani.
Este o specie originară din centrul și sudul Europei și vestul Asiei. Are tulpina erectă, frunze păroase pe ambele fețe, eliptice iar florile sunt galbene, mari, grupate într-un racem spiciform terminal. Florile de lumânărică (Verbasci flos), folosite în medicina naturistă, se recoltează dimineaţa, după ce s-a ridicat roua, pe timp frumos.
Produsul vegetal conține saponine, care determină o moderată acțiune expectorantă, iridoide și derivați flavonici, acestea fiind responsabile de efectul antireumatic, cicatrizant și diuretic al plantei medicinale. Mai conține carotenoide, acizi polifenolcarboxilici, ulei volatil, taninuri. Lumânărica este utilizată în mod deosebit în tratamentul răgușelii, în crize de tuse, astm, tuse convulsivă și în inflamațiile gâtului și ale căilor urinare datorită efectului calmant al mucilagiilor. Printre cele mai importante efecte se numără cele emoliente, expectorante, antiastmatice, antinevralgice, sudorifice, diuretice, antiinflamatoare, antihemoroidale, antispastice, antivirale, antimicrobiene, bacteriostatice, cicatrizante.
Se poate administra ca remediu naturist sub formă de infuzie, extract uleios, tinctură, decoct. Pentru uzul intern este recomandată în bronțită, astm, răgușeală, laringită, angine, gastroenterintă, tuberculoză, traheită iar pentru uz extern în hemoroizi, degerături, furuncule, plăgi atone (sub formă de băi locale, comprese).
Uleiul hidratant de lumânărică est eun tratament naturist mai puțin cunoscut. Se culeg flori de lumânărică și se pun într-un vas de ceramică. Se macerează în ulei de migdale timp de o săptămână după care se strecoară uleiul. Este bun pentru iritațiile pielii și este un excelent hidratant.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 g
Forma de prezentare
Cutie

Recoltarea plantelor medicinale se face din zona montana unde nu este nici un fel de poluare, in perioada optima cand continutul de substanta activa este maxim, dupa care se aduc la depozit unde urmeaza a fi uscate natural sau artificial, in functie de particularitatile fiecareia. De exemplu radacinoasele si fructele se usuca obligatoriu in cuptoare speciale, unde se asigura o ventilatie de aer rece sau cald in functie de cerintele de uscare a fiecarei plante.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare