CEAI DE PAPADIE 50GR Dorel Plant
CEAI DE PAPADIE 50GR Dorel Plant
Susține sistemul digestiv, dischinezii biliare cu tulburări intestinale, obezitate, gută, reumatism ateroscleoză, varice, ulcer varicos.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.
CEAI DE PAPADIE 50GR Dorel Plant
Contribuie la: Susține sistemul digestiv, dischinezii biliare cu tulburări intestinale, obezitate, gută, reumatism ateroscleoză, varice, ulcer varicos.
Mod de preparare și administrare: Se pune o linguriță cu vârf de plantă mărunțită în 250 ml apă clocotită, se lasă la macerat 12 ore, dimineața se încălzește până la fierbere și se strecoară, după care se bea pe parcursul a 10 – 15 minute. Se beau 2 căni pe zi dimineața și seara, după mesele principale.
Precauții și contraindicații: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.
Ambalaj: 50 g
Rolul componentelor:
Papadia este o plantă mică, ierboasă, cu o rădăcină care ajunge până la 20 cm lungime.
Creşte în locuri necultivate, de la şes până în zonele subalpine, înflorind din martie până în noiembrie.
Primăvara frunzele au cantitatea cea mai mare de substanţe active.
Tijele se recoltează în timpul înfloririi, iar rădăcinile primăvara devreme (martie – mai).
În lunile iulie-august rădăcinile conţin cantităţi mai mari de principiu amar (taraxacină), maximum fiind în luna noiembrie.
Papadia conţine un principiu amar,taraxacina, inulină (cu concentraţie mare în luna august), pectine, fluor, vitamine B şi C, D, acid nicotinic,fitosteroli, tanin.
Este o plantă folosită foarte mult în medicină dar şi în bucătărie.
Este sub influenţa planetelor Jupiter, Saturn şi Marte, plantă “ de foc “ care devine “ aer”.
Echilibrează secreţia biliară şi secreţiile gastrice, este tonifiantă, antiinflamatoare, uşor diuretică şi laxativă, stimulează funcţia depurativă a ficatului. Infuzia adăugată în apa de baie pentru picioare ameliorează circulaţia venoasă.
Este binefăcătoare în stările febrile provocând transpiraţia.
Consumarea frunzelor fragede şi a mugurilor de păpădie în salate este detoxifiantă şi revigorantă.