Bulgur 500g AdNatura
Bulgur 500g AdNatura
Bulgurul este un ingredient care se gătește similar cu orezul sau cușcușul. Se poate lăsa la înmuiat în diverse lichide calde (apă, supe, sucuri), sau se fierbe timp de 10 minute. Bulgurul este bogat în vitamine, beta-caroteni, aminoacizi, acizi grași, carbohidrați, minerale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.
Bulgur 500g AdNatura
Bulgurul este un ingredient care se gătește similar cu orezul sau cușcușul. Se poate lăsa la înmuiat în diverse lichide calde (apă, supe, sucuri), sau se fierbe timp de 10 minute. Bulgurul este bogat în vitamine, beta-caroteni, aminoacizi, acizi grași, carbohidrați, minerale.
Produs 100% natural
Compozitie:
Boabe de grâu măcinate mare
Valori nutriționale / 100g produs
-Valoare energetică 372kcal,
-proteine 12.1g,
-fibre 25.6g,
-carbohidrați 75g,
-grăsimi 1.5g
Bulgurul este un ingredient care se gătește similar cu orezul sau cușcușul. Se poate lăsa la înmuiat în diverse lichide calde (apă, supe, sucuri), sau se fierbe timp de 10 minute. Bulgurul este bogat în vitamine, beta-caroteni, aminoacizi, acizi grași, carbohidrați, minerale
A se păstra la loc uscat și răcoros (max 250 C)
Termen de valabilitate: 24 luni.
Rolul componentelor:
Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul.
De asemenea, este folosit în tabbouleh (salată arăbească cu pătrunjel, roşii, ceapă, rodii, bulgur şi suc de lămâie), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe, burgeri fără carne sau supe. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.
Bulgurul se lasă la înmuiat în apă minim o oră şi jumătate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia şi în supă, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.
O altă variantă ar fi să-l pui într-o oală cu apă şi, după ce a clocotit, lasă-l să fiarbă 10 minute. Apoi, răstoarnă-l pe un platou şi lasă-l să se răcească puţin.
Beneficii pentru sănătate
-Este o sursă bogată de carbohidraţi, care îţi oferă energie. 200 gr de bulgur este echivalentul a 33,80 gr de carbohidraţi, iar doza zilnică recomandată este de 130 gr.
-Conţine câteva fibre solubile, iar în procent de 90% se găsesc fibre insolubile, acestea fiind cele care ajută alimentele să treacă prin tractul digestiv şi previn constipaţia.
-Corpul reţine majoritatea resurselor de fier, dar tot ai nevoie de ceva rezerve pentru a-l înlocui pe cel pierdut. Fierul este cunoscut pentru transportul oxigenului în sânge şi este o componentă esenţială a enzimelor şi proteinelor, ajutând la formarea colagenului care susţine pielea, muşchii şi sistemul imunitar. Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi, iar bărbaţii doar de 8 mg. O porţie de 200 gr de bulgur are 1,75 mg de fier.
-Vitaminele din grupul B activează enzime care au diferite roluri, inclusiv metabolizarea alimentelor în energie. De exemplu, vitamina B6 şi acidul folic (vitamina B9) îndepărtează un aminoacid, numit hemocisteină, din fluxul sangvin. Dacă nu le ai în cantitate suficientă, nivelul de hemocisteină poate creşte şi astfel creşte şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. În 200 gr de bulgur vei găsi 8-10% din necesarul zilnic de tiamină, niacină, acid folic şi vitamina B6.
-Bulgurul este şi o bună sursă de magneziu (un mineral esenţial pentru o bună funcţionare a creierului şi nervilor), asigurând un aport de 1,11 mg (55,5 % din necesarul zilnic)/ 200 gr.
Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.