ENZIMELE  DIGESTIVE – PRIETENII TUBULUI DIGESTIV

În corpul nostru se găsesc mii de enzime diferite, fiecare cu rolul ei bine stabilit. Starea generala de sănătate este direct legată de capacitatea corpului nostru de a produce enzimele necesare și de a le folosi conform proceselor metabolice.
Un rol important îl au enzimele digestive, ele participând activ la digestia alimentelor, acestea fiind produse de către glandele salivare, stomac, intestin, pancreas, ficat. Cercetările făcute au demonstrat ca organismul nostru are o capacitate limitta de a produce enzime, atât digestive cât și alte tipuri.
În mod normal, în dieta omului preistoric enzimele din alimentele nepreparat termic asigurau digestia făcând sistemul digestiv sa lucreze mai eficient, economisind enzimele produse de organism. În cazul în care alimentatia este saraca în enzime – consumul scăzut de alimente crude (fructe, legume) și crescut de alimente procesate industrial- organismul uman este supus unui stres suplimentar și pot apărea diferite simptome printre care : indigestii, baloari, oboseala, acnee, infectii, vindecarea dificila a ranilor, diverse alergii, insomnie etc.
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat de asemnea ca o dieta saraca în enzime poate duce la imbatranire prematura, boli cronice degenerative, diabet, boli cardiovasculare și ale sistemului digestiv și chiar la un risc crescut de cancer.
Suplimentarea cu enzime, în special în cazul hranei industralizate, ajuta în special digestia și în general starea de sănătate. Având o digestie mai buna, nutrientii din mâncare ajung într-o mai mare proportie în sânge și în final, în toate tesuturile.
În urma studiilor făcute pe grupuri de persoane s-a constatat o imbunatatire semnificativa a starii de sănătate doar prin introducerea enzimelor ca suplimente alimentare la fiecare masa, lasand neschimbate compozitia meselor și modul în care se face mișcare.
S-a demonstrat de asemnea beneficiul consumului de enzime digestive în cazul celor care vor sa crească în greutate și au nevoie de cantitati crescute de alimente. Multe cazuri de subponderabilitate sunt cauzate de diferite deficite enzimatice și deci de o absrbtie deficitara a nutrientilor din alimente.
Alimentele aduc în dieta macronutrienti (în special proteine) cărora în hrana supraprocesata le lipsesc enzimele care în alimentatia „naturala” exista în mod obișnuit.
Un exemplu foarte bun este cel al sportivilor, aceștia necesita un aport crescut de proteine fata de omul obișnuit și este cu atât mai importamta suplimentarea dietei cu enzime digestive, pentru a proteja pe cât posibil organismul de efort suplimentar și pentru a-i permite sa își îndeplinească în mod optim functiile. De asemenea prin preparatele enzimatice folosite conform indicatiilor specialistilor, se poate controla cu succes și procesul de slabire al sportivilor. Pe de alta parte, prin suplimentarea hranei cu enzime digestive, organismul este degrevat partial de aceasta sarcina, secretia celorlalte tipuri de enzime facandu-se mai ușor.


În urma studiilor indelungate enzimele sunt folosite ca tratament alternativ și complex, pentru diferite afectiuni metabolice sau asociate cum ar fi artrita, rinita alergica, oboseala cronica, boli cardiovasculare, mirene etc. De asemnea unele enzime intra in compozitia unor produse destinate recuperarii după efort, antrnamente și accidentari sau chiar interventii chirurgicale.
În oferta plantilia.ro găsiți suplimente alimentare enzimatice care contin atât enzime de origine animala (extract de bila bovina sau cuticula de pipota) cât și de origine vegetala(extrase din papaya, ananas).
Din dorința de a va oferi produse cât mai complexe la standarde cât mai inalte ne imbogatim oferta cu cele mai bune produse romanesti si de import. Unele dintre produsele cu efecte dovedite și foarte cerute de către clientii noștri ar fi :
Redigest capsule – Combinatie de pulbere din cuticula de pipota și pulbere din fructe de armurariu
Redigest plus comprimate – Combinatie de cuticula din pipota și extracte de armurariu, topinambur și zmeur
Reglacid capsule – Combinatie de cuticula din pipota, catina și extracte vegetale cu rol în reducerea aciditatii gastrice
Cosm Enzime – Complex de 7 enzime digestive – extr de bila bovina, pepsina,lipaza, amilaza, proteaza , papaina și bromelaina  
Super Enzymes – combinatie complexa foarte concentrata de enzime digestive și extracte vegetale ce asigura suport pentru digestia tuturor categoriilor de nutrienti – carbohidrati, lipide și glucide
Acestea sunt doar o mica parte din oferta  plantilia.ro, pentru toată oferta vizitati sectiunea Sanatatea aparatului digestiv .

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare