Alfa-Max 100 cps Nature's Way Secom
Alfa-Max 100 cps Nature's Way Secom
Contribuie la protejarea sistemelor digestiv si cardiovascular.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 61 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 61 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,22 lei.
Alfa-Max 100 cps Nature's Way Secom
Contribuie la protejarea sistemelor digestiv si cardiovascular.
Beneficii:
-contine concentrat din Lucerna, 420mg/capsula
-contine extract din Lucerna, 105mg/capsula
-biodisponibilitate crescuta datorita inlaturarii celulozei nedigerabile
sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane
-protejarea sistemului digestiv
-imbunatatirea digestiei, reducerea balonarii, gretei, halenei
-protejarea mucoasei gastrointestinale: reducerea aciditatii gastrice si sangerarilor mucosei gastrice
-protejarea sistemului cardiovascular
-reducerea LDL-colesterolului (efect antiateromatos)
-mentinerea nivelului normal al tensiunii arteriale (efect diuretic moderat)
-reducerea sangerarilor
-aportul de vitamine si minerale cu absorbtie eficienta la nivelul tubului digestiv
-reducerea manifestarilor menopauzei (bufeuri, insomnie, transpiratii nocturne, ameteli, dureri de cap, palpitatii etc.)
-stimularea lactatiei in perioada alaptarii (efect galactogen)
-consolidarea structurii osoase: favorizarea mineralizarii osoase
-mentinerea unui pH alcalin la nivelul organismului.
Compozitie/2 capsule:
-Lucerna 840 mg
(Medicago sativa)(concentrat din tulpina, frunza, floare)
-Lucerna 210 mg
(Medicago sativa)(tulpina, frunza, floare)
-Componente bioactive
Calciu , Fosfor , Magneziu , Potasiu , Proteine , Vitamina C , Vitamina D , Vitamina E , Vitamina K , Fier , Clorofila , Aminoacizi , Saponine , Vitamina A (beta-caroten) , Toate Vitaminele B , Bioflavonoide , Enzime Digestive , Fitoestrogeni (izoflavone si Coumestani) , Canavanine.
Administrare:
Cate 2 capsule de 3 ori/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Rolul componentelor:
Incă de demult, medicii din China și India foloseau frunzele de lucernă și vîrfurile florilor în tratamentul pentru tulburările digestive. După unele izvoare din antichitate, lucerna a fost adusă prin anul 470 î.Hr. în Grecia și prin anii 150–50 î.Hr. în Italia. La propunerea lui Charles Darwin au fost aduși în 1885, bondari pentru a asigura polenizarea florilor de lucernă. De-a lungul timpului, lucerna s-a folosit pentru tratarea multor stări patologice și se folosea îndeosebi pentru efectul nutritiv și tonic asupra organismului.
Este o plantă furajeră din familia leguminoaselor. Are rădăcină pivotantă, lungă de 1-2 m, cu tulpini numeroase și stoloni scurți. Tulpina erectă, ascendentă sau întinsă, ușor muchiată, glabră sau dispers păroasă. Frunze foarte variabile ca formă și dimensiuni. Foliole obovat cuneate sau lanceolat cuneate, cu margini întregi sau la partea anterioară, mucronat dințate. Florile sunt grupate în inflorescențe racemoase axilare, alungite sau capituliforme. Fructul este o păstaie totdeauna glabră, răsucită cu 3 – 4 spire.
Planta conține flavone, saponine, săruri minerale, clorofilă, proteine, substanțe estrogene, carotenoide (motiv pentru care s-a folosit la prepararea vitaminei A). Are proprietăți hipocolesterolemiante, antianemice antihemoragice, coagulante.
Lucerna este cunoscută pentru efectul antiinflamator, analgzic și antipiretic datorită conținutului de saponozide- mono-, bi-, tridesmozide ale acidului medicagenic și derivații acestuia. Cercetăriile au arătat proprietatea antitumorală în carcinoame hepatice și de colon folosind extracte de lucernă bogate în compuși fenolici- acid p-cumaric, acid cafeic, cinamic și azotați- proteine, enzime, peptide. În medicna naturistă lucerna se folosește și ca diuretic deoarece are un conținut ridicat de flavonoide care cresc diureza prin stimularea filtrării glomerulare. Lucerna conține săruri minerale de Mn, Zn, K, Ca, Cu, Na, P și Si fiind astfel o plantă medicinală cu efect remineralizant. S-a dovedit că lucerna are efect asupra scăderii colesterolului, are acțiune antibacterienă împotriva bacteriilor gram negative precum Salmonella typhi, și conține cel puțin o proteină cu așa numita activitate antitumorală. Este benefică pentru tulburări de coloană, hemoragie și ajută funcția glandei pituitară. Este o sursă de vitamina K, fiind o plantă medicinală cu acțiune antihemoragică.
Lucerna are proprietăți estrogenice și poate fi utilizată în fitoterapie în problemele legate de menstruație și menopauză.