Zinc + Seleniu cu Vitamina C 60 + 30 cps DVR Pharm
Zinc + Seleniu cu Vitamina C 60 + 30 cps GRATUIT DVR Pharm
Împreună, aceste oligoelemente sunt printre cele mai puternice imunostimulente, antitumorale și reglatoare ale activității hormonale cunoscute.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 33 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 33 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,66 lei.
Zinc + Seleniu cu Vitamina C 60 + 30 cps GRATUIT DVR Pharm
Împreună, aceste oligoelemente sunt printre cele mai puternice imunostimulente, antitumorale și reglatoare ale activității hormonale cunoscute. Apoi, zincul și seleniul, extrase din drojdia de bere, sunt în momentul de față cele mai active și mai bine tolerate forme de administrare a acestor oligoelemente, la ele adăugându-se vitamina C naturală, extrasă din fructe de Acerola.
Are rol benefic in:
-Infecții (gripale, urinare, digestive etc.) – cercetări făcute la institutul american Linus Pauling, arată că 10-20 de miligrame de zinc, administrate zilnic, asociate cu vitamina C reduc perioada de vindecare a infecțiilor virale.
-Tratamente cu antibiotice și antivirale – efectele imunostimulente ale zincului, seleniului și ale vitaminei C naturale le recomandă pentru creșterea eficienței tratamentelor cu antibiotice și antivirale.
-Alergie – vitamina C și zincul natural au un efect de reglare a reacției sistemului imunitar, calmând reacțiile alergie cu manifestări respiratorii, cutanate sau digestive. Acest supliment este recomandat și în cazul astmului și a rinitei alergice.
-Întârzieri de creștere și de dezvoltare intelectuală la copii – zincul și vitamina C naturală ajută la dezvoltarea normală a sistemului osos și muscular la copii, precum și a funcțiilor cognitive ale creierului. Seleniul este cel care asigură protecția copiilor la disfuncții endocrine (la nivelul tiroidei, gonadelor, suprarenalelor).
-Sindrom de hiperactivitate și deficit de atenție / ADHD – două studii, făcute în 2009 în Croația și în 2004 în Turcia, pe aproximativ 800 de copii cu ADHD, au arătat îmbunătățiri extraordinare ale gradului de atenție, ale capacității de socializare și ale comportamentului pe ansamblu, după administrarea zincului vreme de 12 săptămâni.
-Depresie, depresie bipolară, sindrom depresiv anxios – zincul și seleniul sunt stimulente al secreției de dopamină – neurotransmițătorul responsabil pentru stările de tonus psihic, optimism, relaxare.
-Acnee, psoriazis, dermatite alergice – studiile făcute de dermatologi au arătat că administrarea seleniului și zincul contribuie la normalizarea proceselor trofice la nivelul pielii, la vindecarea infecțiilor, în timp ce vitamina C naturală ajută la reglarea reacțiilor imunitare.
-Prostată – studiile arată că seleniul și zincul sunt foarte eficiente în prevenirea și tratarea adenomului, dar și a cancerului de prostată.
-Potență, fertilitate masculină – zincul și seleniul îmbunătățesc potența, previn instalarea andropauzei premature, normalizează apetitul sexual. Ele determină creșterea concentrației de spermatozoizi, ajutând la dezvoltarea lor normală (din punct de vedere morfologic și funcțional) și la creșterea motilității lor.
-Fertilitate la femei – cura cu zinc și seleniu previne apariția așa-numitelor menstre anovulatorii (fără eliminarea ovulelor), dar ajută și la maturizarea completă a ovulului, așa încât acesta să fie apt de procreere în timpul ovulației.
-Boala canceroasă – zincul și, mai ales, seleniul se află, în prezent, pe lista suplimentelor propuse pentru chimio-prevenția și chimio-terapia cancerului. -Rezultate bune s-au constatat contra cancerului de prostată, la sân, la colon, ovarian, la plămâni, de piele (inclusiv melanom), precum și în leucemie.
-Degenerecență maculară, cataractă – studiile au arătat că administrarea zincului și a vitaminei C previne apariția acestor două afecțiuni, încetinește evoluția hipermetropiei, îmbunătățește vederea nocturnă.
-Pubertate – produsul ajută la refacerea echilibrului hormonal la copii și adolecenți. Curele cu aceste minerale previn apariția ulterioară a infertilității, dar și apariția pubertății precoce sau a tulburărilor hormonale care pot veni o dată cu pubertatea.
-Noduli tiroidieni, afecțiuni tiroidiene în general – seleniul și vitamina C naturală sunt niște reglatoare extraordinare ale activității tiroidei, acțiunii lor hormonale adăugându-se și un efect antitumoral intens, util în cazul afecțiunilor tiroidiene cu potențial de malignizare.
Compoziție:
-Drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae), uscată și inactivată,pulbere: 276mg; -gelatină, capsulă tare;
-Acerola (Malphigia glabra), fructe, extract apos cu min. 17% acid ascorbic*: 60mg; -Drojdie de bere (Saccharomices cerevisiae), extract cu min.100000ppm Zinc*: 50mg; -Drojdie de bere (Saccharomices cerevisiae), extract cu min. 2000ppm Seleniu* 14mg
-porția zilnică recomandată aduce 20,4mg vitamina C, reprezentând 25,5%VNR;
-10mg Zinc, reprezentând 100% VNR;
-56mcg Seleniu, reprezentând 102 %VNR;
VNR=Valori Nutriționale de Referință cf. Regulament 1169/2011).
Zincul și seleniu de sinteză sunt procesate industrial, fiind combinate cu diferiți acizi (sulfuric, picolinic, gluconic etc.) sau legat (chelatat) de aminoacizi. Aceasta, în timp ce zincul și seleniul natural sunt asimilate, în timp, de către drojdia de bere, fiind combinate cu substanțe naturale complexe și asociat unor vitamine și minerale, numite cofactori.
Conform, studiilor reputatului savant dr. J.C. King, expert în biologia microelementelor, aceste minerale naturale au mari avantaje fata de cele de sinteză:
-Sunt mult mai ușor asimilabile.
-Sunt mai eficiente în terapie, datorită așa-numiților co-factori (vitaminele B, aminoacizii).
-Sunt practic lipsite de orice toxicitate.
De regulă, administrarea acestui complex mineralo-vitaminic trebuie făcută zilnic, vreme de 12 săptămâni neîntrerupt, timp în care se vor administra câte două-patru capsule pe zi. O cură este urmată de 15-30 de zile de pauză, după care se poate relua.
În perioada infecțiilor acute (gripe, cistite, pneumonii, viroze digestive etc.) doza va fi mărită 2-3 ori. O mărire a dozei se recomandă și după intervenții chirurgicale sau în periodele cu stres intens.
Zincul extras din drojdia de bere este, în momentul de față, cea mai activă și cea mai bine tolerată formă de zinc. Este un eficient stimulent imunitar, un reglator al secreției de hormoni, precum și un excelent stimulent al creșterii și al dezvoltării copiilor.
Precauții și contraindicații: Contraindicat persoanelor alergice la produsele apicole sau la oricare dintre celelalte ingrediente.
Rolul componentelor:
Seleniul este un mineral cu propritati antioxidante, cu rol in stimularea imunitatii, ajuta fertilitatea masculina, reduce riscul de sarcini oprite din evolutie si contribuie la sinteza hormonului tiroidian.
Seleniul este esential pentru o mutime de functii ale organismului si sustine organismul in lupta cu bolile de inimia si cu cancerul. In sinergie cu vitamina E, seleniul incetineste procesul de imbatranire si reduce din efectele negative ale oxidarii. Fiind esential pentru organism, se afla in majoritatea tesuturilor corpului, dar exista cantitati mai mari de selenium in rinichi, ficat, splina si pancreas. In cazul barbatilor, aproximativ jumatate din cantitatea de selenium din corp este concentrata in testicule, canalele seminale si in zona prostatei. Seleniul este vital pentru mobilitatea spermatozoizilor, de aceea sporeste sansele de concepere si are efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Deficitul de seleniu este asociat cu boli cardiovasculare si alte afectiuni care produc inflamatie in corp.
Seleniul, impreuna cu vitaminele C si E, ajuta la fortifierea imunitatii si asigura protectie impotriva infectiilor virale. Unele studii arata ca seleniul este de ajutor in controlul virusului herpetic, iar altele sustin ca reduce riscul de a face boala SIDA dupa infectarea cu virusul HIV, deoarece acesta reduce din forta de replicare a virusului in organism. Mai mult, persoanele infectate cu HIV, care au deficit de selenium au un risc mai mare cu 20% de a face boala comparativ cu persoanele infectate care au un nivel optim de selenium in organism. Din acest motiv, seleniul este considerat necesar ca adjuvant in terapia HIV-SIDA.
Seleniul este implicat in functionarea corecta a tiroidei, datorita faptului ca este o componenta activa a unei enzime care regleaza activitatea tiroidei. Daca organismul nu are suficient selenium, se poate ajunge la difunctii tiroidiene si se poate ajunge la hipotiroidism. De asemenea, s-a observat ca un aport optim de selenium reduce din complicatiile date de diabet precum neuropatia, retinopatia si cataracta. Efectul benefic se explica prin faptul ca seleniul suplineste deficitul de insulina din corp.
Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Unele dintre aceste metaloenzime au ca si componenta principala de baza ionul de zinc.
Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.
Vitamina A depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Acest mineral influenteaza de asemenea cresterea si dezvoltarea si in alte moduri. Atat hormonul stimulator folicular hipofizar (FSH), cat si hormonul luteinizant hipofizar (LH), ambele influentate de actiunea zincului, sunt importante pentru functionarea normala a testiculelor si pentru spermatogeneza. Zincul ajuta la mentinerea in buna stare a prostatei si previne hipertrofiile benigne ale prostatei.
Sus
Asigurarea cantitatii zilnice necesare de zinc ajuta la prevenirea a numeroase complicatii. Unui adult ii sunt necesare aproximativ 0.2 mg/kg corp de zinc pe zi; nu este permisa depasirea acestei cantitati. Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale – sarcina sau lactatie.
Sus
Aproximativ 70% din zincul obtinut din alimentatie provine din produsele de origine animala. Carnea macra, ficatul, ouale, cerealele imbogatite si fructele de mare (in special stridiile) sunt adevarate resurse de zinc. Deoarece din multe diete vegetariene lipsesc aceste alimente, la vegetarieni, absorbtia zincului se produce in general lent. Se apreciaza ca vegetarienilor le este necesar un aport de doua ori mai mare decat celor care consuma alimente nonvegetariene.