YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC PENTRU BARBATI 17DZ Yogi Tea
YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC PENTRU BARBATI 17DZ Yogi Tea
Amestec ayurvedic cu ghimbir, ginseng și chili.
Un ceai pentru toată lumea cu putere de caracter.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC PENTRU BARBATI 17DZ Yogi Tea
Amestec ayurvedic cu ghimbir, ginseng și chili.
Un ceai pentru toată lumea cu putere de caracter.
Puternic dar dulce. Un profil robust, dar cu o latură moale. Plin de caracter – totuși neimpunător. Idealul nerealist al bărbatului modern? Nu vă faceți griji! Descriem doar ceea ce face ceaiul nostru pentru bărbați atât de irezistibil. Acest lucru se datorează unui amestec de ierburi și condimente prăjite, ginseng, chili și cuișoare. O inspirație pentru partea masculină din noi toți!
Ingrediente: ghimbir* (15%), cardamom*, lemn dulce*, roșcove*, scorțișoară*, malț din orz*, cicoare prăjită*, mentă*, schinduf*, fenicul*, cuișoare* (2%), anason*, rădăcină de ginseng* (2%), astragal*, rădăcină de turmeric*, ardei iute* (1%), ulei de scorțișoară*, piper negru*.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultură non-UE.
Conține lemn dulce. Persoanele hipertensive ar trebui sa evite consumul în exces.
Mod de preparare: turnați 250 ml apă fierbinte peste un plic cu ceai. Lăsați să infuzeze 7 minute.
Termen de valabilitate: vezi data inscripţionată pe ambalaj.
Rolul componentelor:
Cardamomul este un condiment obținut din semințele mai multor plante din genurile Elettaria și Amomum din familia Zingiberaceae. Ambele genuri sunt originare din subcontinentul indian și din Indonezia.
Aceste plante sunt recunoscute prin păstăile lor mici de semințe: triunghiulare în secțiune transversală și în formă de fus, cu o coajă exterioară subțire, ca de hârtie și semințe mici, negre. Păstăile Elettaria au culoarea verde deschis și mărimi mai mici, în timp ce păstăile Amomum sunt mai mari și au culoarea maro închis.
Aroma de cardamom este unică, dar greu de descris specific. Cardamomul verde (Elettaria) are o aromă plăcută, ușor lămâiosă. Cardamomul negru (Amomum) este proaspat si aromat, cu ușor gust de camfor.
Unul dintre cele mai scumpe condimente din lume este cardamomul verde, însă este nevoie de puțin pentru a da gust. Cel mai bine se păstrează în păstăi, deoarece semințele expuse sau măcinate își pierd rapid aroma.
Încă de la început babilonienii și asirienii au recunoscut avantajele pentru sănătate ale condimentelor.
Comerțul cu cardamom s-a deschis de-a lungul rutelor terestre și prin ruta interconectată a Golfului Persic controlată de la Dilmun încă din mileniul III î.Hr. în Asia de Vest și lumea mediteraneană.
Vechii greci credeau foarte multe despre cardamom, iar medicii greci, Dioscoride și Hipocrate au scris despre proprietățile sale terapeutice, identificându-l bun pentru digestie. Datorită cererii din Grecia antică și Roma, comerțul cu cardamom s-a transformat într-o afacere de lux. Cardamomul a fost unul dintre condimentele eligibile pentru taxa de import în Alexandria în anul 126 d.Hr.
În epoca medievală, Veneția a devenit principalul importator de cardamom în vest. Cardamom alături de piper, cuișoare și scorțișoară erau condimentele schimbate cu comercianții din Levant pentru sare și produse din carne.
În China, Amomum a fost o parte importantă a economiei în timpul dinastiei Song (960-1279). În 1150, geograful arab Muhammad al-Idrisi a observat importața cardamomului în Aden, Yemen, India și China. [5]
Mai târziu, în secolul al XVI-lea, portughezii s-au implicat în comerț, când au cucerit coasta de vest a Indiei, dar industria nu a devenit de interes major la scară mai largă pentru europeni până în secolul al XIX-lea.
În prezent, cardamomul este folosit pentru aromă în cafea, ceai, mâncăruri și deserturi.
Din pasiunea pentru arome și combinații surprinzătoare, Luado Chocolate folosește cardamom de calitate înaltă pentru înghețata de ciocolată albă cu cardamom și pralinele Byzantine.
Ghimbirul este o specie originară din Asia tropicală; perenă, cu rizom cărnos, ramificat ca o mână cu degete, cu tulpini aeriene ierboase ce se reînnoiesc anual, unele fiind înalte cu frunze, altele scurte, reproducătoare, purtând florile.
Denumirea provine de la grecescul zingiber, cuvânt de origine sanscrită.
Plantă medicinală cunoscută din vechime, ghimbirul a fost utilizat ca remediu în medicina tradiţională chineză şi indiană de mai bine de 2500 de ani. În medicina Ayurvedică a fost folosit ca remediu natural carminativ, anti-colitic, pentru stimularea digestiei, pentru hemoroizi, boli cronice ale pielii, obezitate şi sângerări anormale după naştere. În Medicina Tradiţională Chineză a fost şi este recomandat în balonare, tuse, vomă, diaree şi reumatism.
În Europa ghimbirul a fost menţionat în secolul I de către medicul grec Dioscorides, pentru proprietăţile sale digestive, pentru stimularea intestinală şi ca util pentru stomac. Din jurul anilor 1100 a fost utilizat în toate ţările europene. În lucrările medicale europene vechi, scrise de Harpestreng cca.1200, Lonicerus 1564, Matthiolus 1626, Bentley şi Trimen 1880, ghimbirul este descris ca util pentru stimularea apetitului şi a digestiei, pentru intestin şi pentru infecţii bucale şi gingivale. Monografiile ghimbirului au fost şi încă sunt parte din majoritatea farmacopeelor europene şi non-europene [Imbesi 1964; Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005; Farmacopeea Ayurvedică Indiană; Farmacopeea Indiană 2007] şi bineînţeles din Farmacopeea Europeană 7. Farmacopeea Chineză recomandă ghimbirul în senzaţii de rece, vomă şi diaree însoţite de extremităţi reci şi puls slab; pentru dispnee şi tuse cu expectoraţie abundentă.
Rădăcina de ghimbir conţine ulei esenţial cu peste 100 de compuşi identificaţi, în principal compuşi terpenoidici. Principiile responsabile de gustul picant, sau constituenţii non-volatili, ai ghimbirului, sunt considerate responsabile pentru proprietăţile aromatice ale acestuia, şi pentru activitatea farmacologică. Printre acestea: gingerolii, shagaolii, gingerdione, paradol, vallinoide, galanali A şi B, şi zingerona. Alţi compuşi ai ghimbirului constau în carbohidraţi, grăsimi, minerale, oleorezine, vitamine, ceruri, enzime proteolitice. Rizomul de ghimbir conţine venilil-cetone pungente, incluzând (6)-gingerol şi (6)-paradol, pentru acestea raportându-se activitate puternic antiinflamatoare precum şi proprietăţi antitumorale.
Pe lângă aceste proprietăţi bine cunoscute, datorită cărora găsim ghimbirul individual sau în combinaţii în produsele naturiste de la noi, acesta mai posedă proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive (siropuri de tuse), antioxidante, cardiotonice, imunomodulatoare şi chiar hipocolesterolemiante. Ghimbirul, fiind un agent termogenic, poate fi considerat ca agent funcţional pentru restaurarea unei balanţe energetice pozitive, şi ca urmare poate fi util în terapia naturistă a obezităţii.
Categoriile vizate au fost alimentele, suplimentele alimentare și cosmeticele: toate trebuiau să fie ”fără E-uri” dacă urmau să aibă loc în portofoliul Pronat.
În cei 9 ani de activitate, firma a schimbat de trei ori locația, iar a treia locație, mai mare, mai modernă și cu mai multe facilități, corespunde creșterii înregistrate precum și proiecțiilor viitoare care sunt în planul de dezvoltare al firmei, între care intensificarea activității de producție și ambalare.
Actualmente Pronat are peste 90 de furnizori, în întregime din zona comunitară, peste 500 de parteneri recurenți și cateva milioane de produse vândute. Piața internă este dată de mixul de canale de distribuție: comerțul bio specializat, lanțurile internaționale și de asemenea comerțul online.