YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC DIGESTIV 17DZ Yogi Tea, CEAIURI DOZE
YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC DIGESTIV 17DZ Yogi Tea, CEAIURI DOZE

YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC DIGESTIV 17DZ Yogi Tea

YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC DIGESTIV 17DZ Yogi Tea

Conform tradiţiei Ayurvedice, echilibrarea aromelor aduce după sine echilibrul interior.

Mih2047
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
21,32 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.


 

YOGI ORGANIC-CEAI ECOLOGIC DIGESTIV 17DZ Yogi Tea

Cardamom, Fenicul şi Ghimbir.

17 pliculeţe a 1,8 g pentru mai multă savoare, ambalate individual.

Conform tradiţiei Ayurvedice, echilibrarea aromelor aduce după sine echilibrul interior.

Ceaiul Digestiv Yogi Tea îmbină dulceaţa feniculului cu aroma intensă a mentei şi a coriandrului. Sunt mai apoi combinate cu cardamom şi ghimbir pentru a crea o companie delicioasă momentelor de serenitate.

Ingrediente: cardamom* (17%), fenicul* (17%), coriandru*, malţ din orz*, lemn dulce*, mentă*, ghimbir* (6%), scorţişoară*, piper negru*, cuişoare*. *din culturi certificate ecologic

Mod de preparare: turnați 250 ml apă fiartă dar nu clocotită peste un plic de ceai. Lăsați să infuzeze 5-6 minute sau mai mult pentru o aromă mai puternică. Adăugați îndulcitori după gust.

Mod de păstrare: într-un loc uscat și răcoros.

Termen de valabilitate: vezi data inscripţionată pe ambalaj.

Rolul componentelor:

Fenicul - Cunoscut ca plantă medicinală şi condiment peste tot în lume, începând chiar din perioada antică datorită aromei sale plăcute, feniculul, sau molura, este o specie ierbacee, bienală sau perenă, la noi exclusiv de cultură, cu tulpina ce ajunge până la 1-2m, ramificată de la bază, frunze de 3-4 ori sectate, cu fragmente filiforme. Florile mici, galbene, grupate în umbele. Fructele alungite, grupate câte două, cu 5 coaste proeminente fiecare, şi plăcut aromate.

Citat de Theophrastus, Plinius şi Columella; după Dioscorides iarba şi fructul stimulează secreţia lactată. În cartea de reţete a lui Marcellus Empiricus din Bordeaux (aprox. secolul V D.H.) era recomandat ca remediu pentru tuse.

În majoritatea cărţilor mai vechi sau mai noi de specialitate, feniculul este prezentat ca şi carminativ, stimulent, galactogog, diuretic şi diaforetic, cu utilizare în colici însoţite de flatulenţă, amenoree şi hiposecreţie lactată, şi de asemenea pentru corectarea gustului pe lângă alte substanţe cu gust neplăcut.

Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX, consideră că feniculul este cel mai preferabil mijloc de stimulare a secreţiei lactate. În plus are o acţiune carminativă şi înlesneşte expectoraţia. De asemenea, un ceai de fenicul este eficace în combaterea convulsiilor şi deci indicat în tusea măgărească (convulsivă), astm, precum şi în catarurile bronhiale cronice; în plus, stimulează apetitul şi va combate diverse tulburări stomacale.

Efectele antispasmodice, antiinflamatoare, secretomotoare şi antibacteriane ale uleiului esenţial de fenicul au fost demonstrate în studii in vitro şi în studii pe animale. Tot studiile pe animale au demonstrat şi efectele secretolitic şi expectorant ale anetolului şi fenconei, cât şi ale infuziei din fructele de fenicul in vitro.

Activitatea estrogenică este pusă pe seama trans-anetolului.

În studii experimentale in vitro sau in vivo au mai fost evidenţiate şi alte efecte ale feniculului: hepatoprotector, hipotensiv, hipoglicemic şi anestezic local.

Cardamomul este un condiment obținut din semințele mai multor plante din genurile Elettaria și Amomum din familia Zingiberaceae. Ambele genuri sunt originare din subcontinentul indian și din Indonezia.

Aceste plante sunt recunoscute prin păstăile lor mici de semințe: triunghiulare în secțiune transversală și în formă de fus, cu o coajă exterioară subțire, ca de hârtie și semințe mici, negre. Păstăile Elettaria au culoarea verde deschis și mărimi mai mici, în timp ce păstăile Amomum sunt mai mari și au culoarea maro închis.

Aroma de cardamom este unică, dar greu de descris specific. Cardamomul verde (Elettaria) are o aromă plăcută, ușor lămâiosă. Cardamomul negru (Amomum) este proaspat si aromat, cu ușor gust de camfor.

Unul dintre cele mai scumpe condimente din lume este cardamomul verde, însă este nevoie de puțin pentru a da gust. Cel mai bine se păstrează în păstăi, deoarece semințele expuse sau măcinate își pierd rapid aroma.

Încă de la început babilonienii și asirienii au recunoscut avantajele pentru sănătate ale condimentelor.

Comerțul cu cardamom s-a deschis de-a lungul rutelor terestre și prin ruta interconectată a Golfului Persic controlată de la Dilmun încă din mileniul III î.Hr. în Asia de Vest și lumea mediteraneană.

Vechii greci credeau foarte multe despre cardamom, iar medicii greci, Dioscoride și Hipocrate au scris despre proprietățile sale terapeutice, identificându-l bun pentru digestie. Datorită cererii din Grecia antică și Roma, comerțul cu cardamom s-a transformat într-o afacere de lux. Cardamomul a fost unul dintre condimentele eligibile pentru taxa de import în Alexandria în anul 126 d.Hr. 

În epoca medievală, Veneția a devenit principalul importator de cardamom în vest. Cardamom alături de piper, cuișoare și scorțișoară erau condimentele schimbate cu comercianții din Levant pentru sare și produse din carne.

În China, Amomum a fost o parte importantă a economiei în timpul dinastiei Song (960-1279).  În 1150, geograful arab Muhammad al-Idrisi a observat importața cardamomului în Aden, Yemen, India și China. [5]

Mai târziu, în secolul al XVI-lea, portughezii s-au implicat în comerț, când au cucerit coasta de vest a Indiei, dar industria nu a devenit de interes major la scară mai largă pentru europeni până în secolul al XIX-lea.

În prezent, cardamomul este folosit pentru aromă în cafea, ceai, mâncăruri și deserturi.

Din pasiunea pentru arome și combinații surprinzătoare, Luado Chocolate folosește cardamom de calitate înaltă pentru înghețata de ciocolată albă cu cardamom și pralinele Byzantine.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
17 doze
Forma de prezentare
Punga

Categoriile vizate au fost alimentele, suplimentele alimentare și cosmeticele: toate trebuiau să fie ”fără E-uri” dacă urmau să aibă loc în portofoliul Pronat.

În cei 9 ani de activitate, firma a schimbat de trei ori locația, iar a treia locație, mai mare, mai modernă și cu mai multe facilități, corespunde creșterii înregistrate precum și proiecțiilor viitoare care sunt în planul de dezvoltare al firmei, între care intensificarea activității de producție și ambalare.

Actualmente Pronat are peste 90 de furnizori, în întregime din zona comunitară, peste 500 de parteneri recurenți și cateva milioane de produse vândute. Piața internă este dată de mixul de canale de distribuție: comerțul bio specializat, lanțurile internaționale și de asemenea comerțul online.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare