- -20%
Ceai Viroherb 20 plicuri Fares
Ceai Viroherb 20 plicuri Fares
Creat special ca suport în sezonul virozelor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Ceai Viroherb 20 plicuri Fares
Creat special ca suport în sezonul virozelor.
Efect complex
- Susține transpirația pe durata stărilor febrile (soc, tei)
- Ușurează expectorația (ciuboțica cucului, tei)
- Ajută la ameliorarea problemelor respiratorii (mușețel) și are efect balsamic, calmant asupra iritațiilor gâtului (soc, tei, ciuboțica cucului, mușețel, mentă, eucalipt)
- Ajută circulația sângelui și protejează sănătatea vasculară (Ginkgo, sulfina, ciuboțica cucului, tarhon)
- Susține sistemul imunitar (mentă, tei, mușețel, lemn dulce)
Ingrediente:
Flori de soc (Sambuci flos) 40%, flori de ciuboțica cucului (Primulae flos) 10%, flori de tei (Tiliae flos) 5%, cătușnică (Nepetae herba) 5%, mentă (Menthae herba) 5%, frunze de eucalipt (Eucalypti folium) 5%, flori de mușețel (Chamomillae flos) 5%, rădăcină de gențiană (Gentianae radix) 5%, frunze de Ginkgo biloba (Ginkgo folium) 5%, rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 5%, sulfină (Meliloti herba) 5%, tarhon (Dracunculi herba) 5%.
Mod de administrare:
Se beau 4-8 căni pe zi, în funcție de volumul necesar de transpirație și pentru a completa nivelul de lichide.
Durata curei: 3-7 zile. După această perioadă se continuă cu 2 căni pe zi, timp de 2-3 săptămâni.
Mod de preparare:
Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.
Atenționări: nu este indicat copiilor sub 3 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Rolul componentelor:
Socul este un arbust de 4-5 m, cu tulpina şi ramurile acoperite de o scoarţă cenuşiu-verzuie, având în interior o maduvă albă. Florile sunt de culoare albă, plăcut mirositoare iar fructele sunt mici, de culoare neagră, lucioase. Înfloreşte în lunile mai-iunie.
De peste 4000 de ani fitoterapeuţii s-au bazat pe florile de soc pentru a trata astmul şi alergiile. Azi mulţi doctori și oameni de știință redescoperă secretele acestei plante şi efectele sale benefice asupra organismului. În mod tradiţional este folosită pentru curele de detoxifiere a organismului. De asemenea, florile de soc pot ajuta la întărirea sistemului imunitar prin curăţarea ganglionilor limfatici.
Principiile active din florile de soc reduc inflamația căilor respiratorii, ajută la eliminarea secrețiilor în exces și măresc rezistența organismului în fața infecțiilor.
Socul conține flavonoide, componente responsabile de efectul diaforetic, de eliminare a toxinelor cu favorizarea eliminării acestora prin transpirație iar împreună cu acizii fenolici şi sărurile de K din compoziţie, socul prezintă şi un efect diuretic.Mucilagiile din florile de soc determină o acțiune emolientă asupra mucoaselor şi ţesuturilor iritate şi au un efect laxativ prin stimularea peristaltismului intestinal.
Studii recente au arătat faptul că extractul de soc prezintă acțiune antimicrobiană pe coci, atât gram pozitivi cât și gram negativi și de asemenea au efect eficient împotriva virusurilor de tip Influenzae.