Tinctura Sanziene 30ml Fares
Tinctura Sanziene 30ml Fares
Ajută la eliminarea apei acumulate în ţesuturi şi a toxinelor prin diureză.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Tinctura Sanziene 30ml Fares
Ajută la eliminarea apei acumulate în ţesuturi şi a toxinelor prin diureză.
Beneficii:
-ajută la eliminarea apei acumulate în ţesuturi şi a toxinelor prin diureză
-ajută la menţinerea sănătăţii şi aspectului curat al pielii
-contribuie la reducerea disconfortului articular şi la eliminarea acidului uric din ţesuturi
-favorizează apariţia stării de calm şi relaxare prin efectul uşor sedativ
-tradiţional se mai foloseşte pentru sănătatea glandei tiroide.
Compozitie:
-extract de sânziene (Galii veri herba) 30%, alcool etilic min. 40% m/m.
Principalii constituenţi: flavonoide, taninuri, cumarine, heterozide fenolice, iridoide.
Administrare:
Copii peste 3 ani: 15-25 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Adulţi:30-40 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se fac cure de câte 1-3 luni, urmate de o lună de pauză.
Atentionari:
Conţine alcool etilic
Nu se recomandă copiilor sub 3 ani, persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, în caz hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare:
Se poate folosi de către femeile însărcinate şi mamele care alaptează.
Efecte secundare şi interacţiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Rolul componentelor:
Dacă nu stiați, sânziana este o plantă ce înflorește tocmai în această perioadă, având multe floricele galbene. De aceea Sânziana se mai numește și “Floarea Sfântului Ioan”.
In fiecare an, la 24 Iunie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este foarte veche la noi, la români, și se mai numește popular “Sânzienele”.
Legenda spune că Sânziana a fost o fată sărmană, rămasă orfană și de care nimeni nu avea grijă. Ea însă se ruga lui Dumnezeu să aibă milă și de ea și să ducă o viață mai bună. Dar, nu după mult timp, Sânziana se îmbolnăvi iar Sfânta Vineri, ce umbla pe pământ îmbrăcată ca o femeie simplă, o prefăcu într-o floare gingașă și firavă, după cum era și trupul ei tânăr, o floare galben-aurie, după cum îi erau și cosițele bălaie. Și fiindcă a fost binecuvântată chiar de Sfânta Vineri, florile Sânzienei apară de rău. Fiecare floricică a Sânzienei are patru petale mici, așezate în formă de cruce și de aceea are putere împotriva relelor.
Floarea de Sânziană este o floare de câmp cu inflorescenţe mărunte, pline de polen, frumos mirositoare, care înfloreşte în preajma solstiţiului de vară, în perioada coacerii cerealelor. În medicina populară, Sânziana are numeroase întrebuinţări, mirosul florii este asemănător cu cel al mierii de albine, deși gustul este amar, ceea ce ar explica beneficiile plantei în tratarea bolilor de ficat și bilă. Produsul vegetal este utilizat ca diuretic, diaforetic, antiinflamator și spasmolitic. Are o compoziție bogată în flavonoide, cumarine și taninuri, ultimele fiind responsabile de efectul cicatrizant după arsuri, iritații, acnee și de curățare al pielii.
Florile de sanziene au, în egală măsură, calități vindecătoare, de înfrumusețare și magice. Deși florile de sânziene au fost folosite ca remediu natural de sute de ani în tratamentul bolilor de ficat, reumatismului, bolilor tiroidiene, renale și nervoase, oamenii de știință n-au tratat-o cu atenția care poate i s-ar cuveni, de aceea în jurul acestei flori plutește un oarece mister.