SUC SFECLA ROSIE ECO 500 ml BIOTTA BIOSENS
SUC SFECLA ROSIE ECO 500 ml BIOTTA BIOSENS
Ideal pentru sporirea concentratiei si a rezistentei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
SUC SFECLA ROSIE ECO 500 ml BIOTTA BIOSENS
Ideal pentru sporirea concentratiei si a rezistentei.
Contine betacyan natural (care da sfeclei culoarea violet-rose).
Problemele din mediul inconjurator creeaza noi presiuni asupra sistemului imunitar. Betacyan-ul fortifica organismul si ii sustine functiile de aparare ducand astfel la cresterea imunitatii, precum si la mentinerea functiilor normale la nivel celular.
Sucul este preparat din sfecla rosie ecologica, recoltata proaspata.
Informatii nutritionale/100 ml contin in medie:
Calorii: 190 kJ (44 kcal)
Proteine: 1 g
Carbohidrati: 10 g
din care zaharuri din legume: 9 g
Grasimi: 0 g
Sare: 0 g
Rolul componentelor:
Sfecla roşie este o plantă bienală de cultură, cu o perioadă de vegetaţie de 100-130 de zile, originară din zona Mării Mediterane. Este cunoscută de foarte multă vreme şi cultivată începând din secolele XlV-XV.
Rădăcina este la început pivotantă, iar apoi se îngroaţă, prin depunerea substanţelor de rezervă, căpătând formă aproape sferică sau alungită şi culoare roşie.
În secţiune transversală, rădăcina prezintă mai multe cercuri concentrice, colorate roşu-intens sau mai slab. Din punct de vedere al calităţii, sunt apreciate rădăcinile care prezintă mai puţine cercuri concentrice de culoare deschisă.
Sfecla rosie se cultivă pentru rădăcinile îngroşate, care sunt foarte bune consumate proaspete, dar şi conservate.
Planta este utilizată în gastronomie în prepararea salatelor, în formă crudă sau fiartă, în diverse combinaţii cu alte legume, iar rădăcina este cea care este utilizată şi în scop fitoterapeutic.
Partea comestibilă (rădăcina) are o valoare alimentară ridicată, dată de conţinutul bogat în hidraţi de carbon, glucide, lipide, glucoă, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici (malic, oxalic, citric, succinic), fenoli, substanţe proteice, săruri minerale de fosfor, potasiu şi vitaminele A, B, C.
Sfecla este un remediu eficient tonic al ficatului, contine flavonoide ( ca şi varza rosie ) şi compuşi cu efecte antitumorale.
Sfecla (sub formă de suc sau consumată ca atare, în salate) este recomandată în cure de detoxifiere, anemie, convalescenţă, demineralizare, gută, osteoporoză, tulburări ale glandei tiroide, afectiuni renale, detoxifierea ficatului şi refacerea celulelor hepatice, hipertensine, gripă, amigdalită, bronşită, tuberculoză sau chiar pentru a preveni cancerul.
Folosită în gargară, sub formă de comprese locale, băi sau cataplasme, sfecla ameliorează simptomele leucoreei, vaginitelor, traumatismelor, hemoroizilor, contuziilor şi paradontozei.
- Stoc
- In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
- Cantitate
- 500 ml
- Forma de prezentare
- sticla