Sirop Fier 200ml, SIROPURI
Sirop Fier 200ml, SIROPURI

Sirop Fier 200ml

Sirop Fier 200ml Ingerasul Dacia Plant

Contribuie la formarea globulelor roşii şi a hemoglobinei, oxigenarea țesuturilor și organelor, reducerea oboselii şi extenuării, metabolismul energetic normal, funcţionarea normală a sistemului imunitar, procesul de diviziune celulară.

39
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
40,08 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 40 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 40 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,80 lei.


 

Sirop Fier 200ml Ingerasul Dacia Plant

ÎNGERAȘUL SIROP CU FIER este un produs natural recomandat copiilor pentru menţinerea sănătăţii sangelui.
Ingrediente:
Măceş (Rosa canina) - suc proaspăt din fructe (12,5%); cătină (Hippophae rhamnoides) – suc proaspăt din fructe (4,17%); polen – extract moale (4,17%); pirofosfat de fier (dextrină –59%; pirofosfat de fier - 27,6%; lecitină - 1,3%; clorură de sodiu - 7,3%) (1,67%); morcov (Daucus carota) - extract 10:1 din rădăcină (0,833%); folaţi - sarea glucozaminică a acidului (6S)-5-metiltetrahidrofolic (0,0017%); fructoză (70%); apă purificată (6,6553%).
5 ml de sirop (o linguriţă) conţin 8,50 mg Fe şi 54 μg folaţi.
Valoarea Nutriţională de Referinţă (conform EFSA*) este de:
pentru fier 8 mg/zi (copii 6 -36 luni) și 12 mg/zi (copii 3-6 ani);
pentru acid folic/folaţi 80 μg/zi (copii 6-12 luni) și 100 μg/zi (copii 1-6 ani).
*EFSA: European Food Safety Authority (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor)
Recomandări:
FIERUL contribuie la: formarea globulelor roşii şi a hemoglobinei, oxigenarea țesuturilor și organelor, reducerea oboselii şi extenuării, metabolismul energetic normal, funcţionarea normală a sistemului imunitar, procesul de diviziune celulară.
SĂRURILE ACIDULUI FOLIC contribuie la: buna funcţionare a hematopoiezei (formarea celulelor sangelui), sinteza normală a aminoacizilor (substanțe care intră in componența proteinelor), metabolismul normal al homocisteinei, reducerea oboselii şi extenuării, funcţionarea normală a sistemului imunitar.
FITOCOMPLEXUL contribuie la: menţinerea sănătăţii sangelui, procesul de vitaminizare şi remineralizare al organismului, reducerea stărilor de oboseală şi epuizare, imbunătăţirea stării generale şi a rezistenţei organismului.
Contraindicaţii:
Hemocromatoză, talasemie, intoleranţă la polen, produse apicole sau la oricare dintre componentele produsului.
Precauţii:
Persoanele cu diabet zaharat trebuie să reducă din alimentaţia zilnică echivalentul de hidraţi de carbon corespunzător cantităţii de fructoză din sirop (5 ml sirop conţin 4,5 grame fructoză).
Mod de administrare:
Copii sub 1 an: cate 2,5 ml de 3 ori pe zi, la recomandarea medicului.
Copii 1-3 ani: cate 2,5 ml de 3 ori pe zi.
Copii 3-7 ani: cate 5 ml de 3 ori pe zi.
Copii 7-14 ani: cate 7,5 ml de 3-4 ori pe zi.
Siropul se administrează ca atare sau diluat in 50 ml de ceai sau apă, cu 30 de minute inaintea mesei.
Se recomandă administrarea pe o perioadă de minim 3 luni de zile.
Atenționări:
Pentru administrare orală. A se agita inainte de utilizare. Produsul conţine polen. A nu se lăsa la indemana și la vederea copiilor. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să inlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Condiții de păstrare:
A se păstra bine inchis, ferit de lumină, umiditate și căldură.
Mod de prezentare: flacon de plastic de 200 ml și linguriță dozatoare gradată.
Produs notificat SNPMAPS, notificare nr. AA7852/26.08.2014

Rolul componentelor:
Plantă indigenă în Europa, măceşul este un arbust ghimpos, de 2-3 m, cu ramuri arcuite, frunze penat-compuse cu marginile dinţate. Florile sunt mari, cu sepalele răsfrânte şi cu petalele roz. Fructul, măceaşa, este un fruct fals (se dezvoltă din caliciu), roşu, lunguieţ, închizând în interiorul său adevăratele fructe (achene), cu aspect de seminţe păroase.
Medicii antichităţii – Dioscorides, Plinius, Teophrastus, Hippocrates au încadrat măceşul în tezaurul lor medical.
Deja pe vremea lui Hippocrates era cunoscută ca un agent antiinflamator.
După Matthiolus (1626), măceşele se administrau în gonoree şi dizenterie. Cu miere se utilizau ca antihelmintice, împotriva calculilor urinari şi a dificultăţilor apărute la, urinare cauzate de aceştia.
Fructele de măceş au devenit oficiale în Farmacopeea Britanică în 1885. În cel de-al doilea război mondial Anglia a ajuns în imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a încurajat culegerea şi folosirea măceşelor ca sursă de vitamina C.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX aprecia în deosebi la măceşe bogăţia în vitamina C. Ceaiului de fructe de măceş i se mai atribuia un efect purgativ şi de combatere a stărilor catarale uşoare ale intestinului; extractul fluid de măceşe era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi şi vezicula fierei. Se considera că ceaiul de măceşe înlesneşte digestia, potoleşte setea şi produce diureză; iar acţiunea diuretică are marele avantaj că, chiar la o lungă întrebuinţare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe băşică, ceea ce-l face foarte indicat în bolile căilor urinare şi de rinichi.
Măceşele conţin foarte puţin ulei volatil, caroten, pectine, dextroză, acid citric şi acid malic şi taninuri; „seminţele” conţin urme de vanilină. Nu în ultimul rând, măceşele sunt bogate în vitamina C. Unele experimente au arătat că extracele din pulpă au efect bactericid asupra E. Coli.
Cercetările au demonstrat că mulţi compuşi din extractele de măceşe au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Fierul este un element care ar trebui să se regăsească în alimentaţia oricui, în orice etapă a vieţii. El este prezent în fiecare celulă din organism şi are un rol crucial în transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive în organele vitale ale corpului. În lipsa acestui mineral, sănătatea are mult de suferit.
Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Sănătăţii, lipsa de fier în organism reprezintă principala carenţă nutriţională din lume, peste 80% din populaţia globului suferă din pricina acesteia, cauza fiind reprezentată de consumul scăzut de alimente bogate în fier.
O alimentaţie bogată în fier asigură o bună circulaţie sanguină, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Fierul ajută şi la transformarea zahărului din sânge în energie, oferind astfel rezistenţă la efort. Producţia de enzime, care joacă un rol important în crearea de noi celule, aminoacizi, hormoni şi neurotransmiţători, este strâns legată de un nivel optim de fier din organism.
De aceea, este necesar să consumăm alimente bogate în fier în perioada de recuperare după o anumită afecţiune sau după un efort fizic prelungit. Sistemul imunitar şi glanda tiroidă depind şi ele de fier pentru a-şi asigura funcţionarea corectă.
În plus, în timpul sarcinii şi a copilăriei, este important să nu existe deficienţe de fier deoarece acest mineral ajută la dezvoltarea creierului şi previne anemia, afecţiune care creşte riscul de naştere prematură şi malformaţii congenitale.
Doza zilnică recomandată de fier variază în funcţie de vârstă: 10 mg la copiii între 1-14 ani, 15 mg la adolescenţi, 8 mg la bărbaţi şi 18 mg la femei cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi 8 mg pe zi la femei şi bărbaţi peste 51 de ani. În cazul gravidelor, necesarul de fier este mai crescut, putând ajunge până la 27 mg pe zi.
Însă, pentru că este insuficient aportul de fier preluat numai din alimentaţie, de multe ori sunt recomandate suplimentele cu fier care, atenţie, trebuie administrate numai la indicaţia medicului. Suplimentele cu fier luate după ureche, în cantităţi mari, pot deveni toxice pentru organism şi pot duce la apariţia stărilor de greaţă, scădere bruscă în greutate şi respiraţie îngreunată.
De regulă, toxicitatea cronică de fier apare la bolnavii nevoiţi să facă regulat transfuzii de sânge şi la cei care suferă de o tulburare genetică numită hemocromatoză - care creşte riscul de ciroză hepatică, diabet zaharat, boli endocrine şi insuficienţă cardiacă.
Deficitul de fier poate duce la apariţia unor simptome precum oboseală, slăbiciune musculară, căderea părului, dureri de cap, depresie, ameţeli, lipsa poftei de mâncare şi paloarea feţei. Dacă resimţiţi astfel de simptome, este indicat să mergeţi la medic pentru că puteţi suferi de anemie. Femeile care au menstruaţie abundentă, gravidele şi cele care alăptează, donatorii de sânge, sportivii de performanţă, vârstnicii şi vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse carenţei de fier.
Legenda spune că spanacul ar fi cea mai mai bună sursă de fier,  dar există numeroase alte alimente bogate în acest mineral. Important de precizat este faptul că există două tipuri de fier: hem şi non hem. Fierul hem este cel mai uşor de absorbit în organism şi poate fi găsit în alimente precum carnea de vită, organe, scoici, creveţi şi carne albă. În schimb, fierul non hem este ceva mai greu de asimilat şi se găseşte în principal în plante precum fasole verde, ciuperci,  linte, mazăre, cimbru şi germeni de cereale.
Alte surse importante de fier sunt: seminţele de chimion, de dovleac, de susan, brânza tofu, soia, măslinele, nucile şi gălbenuşul de ou. Reţineţi însă că prepararea termică a acestor alimente duce la scăderea conţinutului de fier, deci este important să le consumăm în stare cât mai naturală.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
200 ml
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare