SIROP DE MACESE 250 ml Favisan
SIROP DE MACESE 250 ml Favisan
Calmeaza tusea, jena in gat, raguseala.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.
SIROP DE MACESE 250 ml Favisan
Beneficii:
- stimuleaza sistemul imunitar, ajutand la refacerea organismului in urma unor boli
- vitaminizant, reconfortant, tonic al organismului in caz de aboseala cronica, astenie, stres
- vitamina C ajuta la functionarea glandelor cu secretie interna a ficatului, splinei, creierului, cordului
- intervine in procesul de eliminare a toxinelor
- potenteaza activitatea antivitala a interferonului
- tonifica peretii vaselor sanguine
Nu contine conservanti si arome sintetice
Ingrediente/100ml: extract apos 1:6 din macese (Cynosbati fructus) 45g, sirop simplu invertit, acid lactic.
100% din totalul ingredientelor sunt de origine naturala
Mod de administrare: Adulti: 3 x 5 linguri/zi; Copii: 3 x 5 lingurite/zi.
Se poate folosi, cu rezultate bune, si ca bautura racoritoare, preparata prin diluare cu apa plata (1:5) sau cu apa minerala
Mod de pastrare: la 15-25° C, ferit de lumina. Pentru a evita deteriorarea produsului, se inchide ermetic flaconul dupa fiecare utilizare.
Eventualele depuneri sau tulbureli nu influenteaza calitatea produsului. A se agita inainte de folosire.
Produs in Romania
Recomandari: astenie,stres, detoxifiere, imunitate
Rolul componentelor:
Plantă indigenă în Europa, măceşul este un arbust ghimpos, de 2-3 m, cu ramuri arcuite, frunze penat-compuse cu marginile dinţate. Florile sunt mari, cu sepalele răsfrânte şi cu petalele roz. Fructul, măceaşa, este un fruct fals (se dezvoltă din caliciu), roşu, lunguieţ, închizând în interiorul său adevăratele fructe (achene), cu aspect de seminţe păroase.
Medicii antichităţii – Dioscorides, Plinius, Teophrastus, Hippocrates au încadrat măceşul în tezaurul lor medical.
Deja pe vremea lui Hippocrates era cunoscută ca un agent antiinflamator.
După Matthiolus (1626), măceşele se administrau în gonoree şi dizenterie. Cu miere se utilizau ca antihelmintice, împotriva calculilor urinari şi a dificultăţilor apărute la, urinare cauzate de aceştia.
Fructele de măceş au devenit oficiale în Farmacopeea Britanică în 1885. În cel de-al doilea război mondial Anglia a ajuns în imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a încurajat culegerea şi folosirea măceşelor ca sursă de vitamina C.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX aprecia în deosebi la măceşe bogăţia în vitamina C. Ceaiului de fructe de măceş i se mai atribuia un efect purgativ şi de combatere a stărilor catarale uşoare ale intestinului; extractul fluid de măceşe era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi şi vezicula fierei. Se considera că ceaiul de măceşe înlesneşte digestia, potoleşte setea şi produce diureză; iar acţiunea diuretică are marele avantaj că, chiar la o lungă întrebuinţare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe băşică, ceea ce-l face foarte indicat în bolile căilor urinare şi de rinichi.
Măceşele conţin foarte puţin ulei volatil, caroten, pectine, dextroză, acid citric şi acid malic şi taninuri; „seminţele” conţin urme de vanilină. Nu în ultimul rând, măceşele sunt bogate în vitamina C. Unele experimente au arătat că extracele din pulpă au efect bactericid asupra E. Coli.
Cercetările au demonstrat că mulţi compuşi din extractele de măceşe au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.