IOD 10 ml Favisan
IOD 10 ml Favisan
Iodul contribuie la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea sănătății pielii, contribuie la producția normală de hormoni tiroidieni și la funcționarea normală a glandei tiroide.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.
IOD 10 ml Favisan
Ingrediente: iodură de potasiu, apă distilată; 1 picătură (0,05 ml) conține 200 µg iod (133%) – valoarea dintre paranteze reprezintă %DZR – doza zilnică recomandată conform Directivei 2008/100/EC
Mod de utilizare: 1 picătură pe zi, dizolvată în apă, de preferință dimineața, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă
Doza zilnică recomandată: 1 picătură pe zi
Iodul contribuie la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea sănătății pielii, contribuie la producția normală de hormoni tiroidieni și la funcționarea normală a glandei tiroide.
Este antisclerotic (ocrotitor vascular, face suple vasele grase), hipotensor, antitoxic, depurativ. Iodul este indispensabil funcționării tiroidei. Calmează și liniștește sistemul nervos. Creierul funcționează mai bine când organismul este alimentat cu cantitatea de iod de care are nevoie. Să nu uităm aspectul depozitării grăsimii nedorite; iodul este unul dintre cei mai activi catalizatori de oxidare. Este un important factor de creștere, de folos în dezvoltarea normală a copiilor.
În caz de supradozare sau când nu este bine tolerat, poate provoca iodism (dureri de cap, amețeli, hipertrofia glandelor submaxilare).
Rolul componentelor:
Iodul se gaseste in cantitati mici (15 mg) in corpul uman, aproximativ trei sferturi din acesta fiind depozitat in glanda tiroida. Iodul este vital pentru sanatatea si functionarea normala a tiroidei. Acest mineral ajuta tiroida sa regleze metabolismul, avand impact direct asupra starii si dezvoltarii fizice si psihice, afectand nervii, muschii, circulatia si procesele de la nivelul celulelor. Iodul are un rol semnificativ in reglarea nivelurilor de colesterol si prevenirea anemiei, in mentinerea sanatatii sistemului limfatic si in protejarea creierului de unele substante nocive.
Deficitul de iod, care apare cand se ingera mai putin de 20 mcg/zi, se manifesta, de cele mai multe ori, prin aparitia gusei, afectiune in care glanda tiroida se mareste foarte mult in volum. Folosirea sarii iodate are o contributie importanta la reducerea incidentei acestei afectiuni. Deficitul de iod a fost descoperit si in cazul copiilor cu retard mintal. De curand, deficitul de iod a fost asociat cu aparitia cancerului de san.
Excesul de iod din dieta produce gust metalic, rani bucale, voma si umflarea glandelor salivare.
Surse naturale de iod sunt fructele de mare, spanac, morcovi, pere, rosii, ananas, vegetale crescute in soluri bogate in iod, macris, usturoi, ceapa, ciuperci, cartofi, germeni, sare de mare, peste, ulei din ficat de peste, vinete.
Persoanele care traiesc in zone cu sol sarac in iod trebuie sa suplimenteze cantitatea ingerata prin folosirea sarii iodate sau a suplimentelor alimentare ce contin iod.
Hipotiroidism: iodul se foloseste in hipotiroidism, fiind important in producerea de hormoni T4 si T3 esentiali pentru procesele de crestere, dezvoltare, termogeneza, oxidare, mielinizare la nivelul SNC si metabolism la nivel tisular.
Preventia ADHD-ului: studii realizate de-a lungul a peste 15 ani au demonstrat legatura dintre nivelul scazut al iodului din organismul mamei in perioada sarcinii si aparitia tulburarilor de atentie si hiperactivitate.
Fibroza mamara si prevenirea cancerului de san: cercetatorii au concluzionat in urma mai multor studii ca suplimentarea cu iod a dietei poate reduce durerea, tensiunea si fibroza de la nivelul sanului, dar si incidenta cancerului de san.