SIROP DE CIMBRISOR 250 ml Favisan
SIROP DE CIMBRISOR 250 ml Favisan
Protejeaza corpul de microorganisme patogene ( bacterii, virusuri, fungi, paraziti).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.
SIROP DE CIMBRISOR 250 ml Favisan
Beneficii:
- protejeaza corpul de microorganisme patogene ( bacterii, virusuri, fungi, paraziti)
- atenueaza simptomele racelilor, calmeaza tusea, jena in gat, raguseala, fluidifica secretiile bronsice
- elimina senzatia de balonare, ajuta la eliberarea sucurilor digestive
- asigura o buna diureza, normalizeaza peristaltismul uretrelor, tranzitul calculilor sau cristalelor dislocate.
Nu contine conservanti si arome sintetice.
Ingrediente/100ml: sirop simplu invertit, extract apos 1:10 din cimbrisor (Serpylli herba), acidifiant acid lactic.
100% din totalul ingredientelor sunt de origine naturala
Mod de administrare: Adulti: 3 x 1 linguri/zi; Copii: 3 x 1 lingurite/zi.
Se poate folosi, cu rezultate bune, si ca bautura racoritoare, preparata prin diluare cu apa plata (1:5) sau cu apa minerala
Mod de pastrare: la 15-25° C, ferit de lumina. Pentru a evita deteriorarea produsului, se inchide ermetic flaconul dupa fiecare utilizare.
Eventualele depuneri sau tulbureli nu influenteaza calitatea produsului. A se agita inainte de folosire.
Produs in Romania
Recomandari: gripa si raceala, sistem digestiv, imunitate
Rolul componentelor:
Cimbrişorul „acţionează ca emenagog, diuretic, expectorant, analgezic, [...] fiind util pentru plămâni, ficat, splină şi stomac. [...] Principalul ingredient activ al plantei este uleiul esenţial, care este un dezinfectant puternic. [...] Serpyllum este un bun tonic, expectorant, prezintă proprietăţi gastrice”.
G. Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938
În Evul Mediu cimbrişorul trecea drept o iarbă a războinicului, dătătoare de curaj şi de vitejie în luptă.O arată obiceiul cavalerilor şi al cruciaţilor de a-şi împodobi scuturile cu cimbrişor.
Sau obiceiul domniţelor de a broda crenguţe de cimbrişor, înconjurate de albine, pe eşarfa dăruită cavalerului lor care pleca în cruciade, eşarfă care avea menirea de a-i da tărie şi curaj.
Cimbrişorul este un subarbust cu ramuri culcate la pământ, care fac rădăcini din care cresc numeroase tulpini. Înflorește în perioada mai-septembrie.
Componenta principală a cimbrişorului este uleiul volatil compus din timol, carvacrol, α-pinen, limonen, linalol, geraniol, β-bisabolen. Pentru susţinerea proprietăţilor terapeutice s-au descoperit şi alte componente cum sunt flavonoidele, acizii polifenolcarboxilici (acid cafeic, acid rosmarinic), taninurile, saponinele, o substanță amară (serpilină) şi sărurile minerale.
Cimbrișorul are proprietatea de a descongestiona căile respiratorii şi de a elimina mucozităţile, fiind cu succes utilizat în sinuzite sau congestia urechii, de a dezinfecta intestinele fiind un bun antiseptic şi de a îmbunătăţi circulaţia, inclusiv cea cerebrală. Acțiunea antispasmodică asupra musculaturii netede, face ca cimbrișorul sa ajute la ameliorarea durerilor menstruale.
Studiile experimentale pe animale, au demonstrat un efect antihormonal şi hormon like tiroidian pe glanda pituitară. Cercetătorii au concluzionat în urma diverselor studii eficienţa uleiului volatil de cimbrişor împotriva unor micotoxine, având un puternic efect inhibitor asupra acestora, efect ce poate fi determinat de sinergia efectelor date de componentele uleiului volatil.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai se recomandă cu prudenţă femeilor însărcinate.
Se poate consuma pe durata alăptării.