Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
- La reducere!
- -15%
Scortisoara Ceylon Pulbere Ecologica 60g Niavis
Scortisoara Ceylon Pulbere Ecologica 60g Niavis
Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
Scortisoara Ceylon Pulbere Ecologica 60g Niavis
Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr. Scorțișoara a devenit una dintre primele mărfuri tranzacționate între Orientul Apropiat și Europa.
Beneficii:
-Scortisoara este un condiment obtinut prin uscarea scoartei interioare a arborelui Cinnamomum zeylanicum, fiind foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive.
-Aceasta este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman.
-ajută la menţinerea concentraţiei normale de glucoză în sânge;
-ajută la greutatea corporală normală.
Compozitie:
100% pulbere de Scorţişoară Ceylon* (Cinnamomum zeylanicum)
Ingredient provenit din agricultura ecologica .
Administrare:
Se recomandă o linguriţă de pulbere pe zi la o cană de apă fierbinte sau se poate utiliza după preferintă.
Atentionari:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic
Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.
Acesta este un produs din ingredient natural, ca atare pot exista anumite diferenţe între loturi în ceea ce priveşte: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compoziţia, reflectând condiţiile de creştere şi variaţiile sezoniere.
Contraindicat in sarcină, alăptare, intoleranţă la Scorţisoară.
Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr. Scorțișoara a devenit una dintre primele mărfuri tranzacționate între Orientul Apropiat și Europa.
Beneficii:
-Scortisoara este un condiment obtinut prin uscarea scoartei interioare a arborelui Cinnamomum zeylanicum, fiind foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive.
-Aceasta este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman.
-ajută la menţinerea concentraţiei normale de glucoză în sânge;
-ajută la greutatea corporală normală.
Compozitie:
100% pulbere de Scorţişoară Ceylon* (Cinnamomum zeylanicum)
Ingredient provenit din agricultura ecologica .
Administrare:
Se recomandă o linguriţă de pulbere pe zi la o cană de apă fierbinte sau se poate utiliza după preferintă.
Atentionari:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic
Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.
Acesta este un produs din ingredient natural, ca atare pot exista anumite diferenţe între loturi în ceea ce priveşte: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compoziţia, reflectând condiţiile de creştere şi variaţiile sezoniere.
Contraindicat in sarcină, alăptare, intoleranţă la Scorţisoară.
Rolul componentelor:
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.
Nicio recenzie