- La reducere!
Extract Pur de Portocale 50 ml
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 23 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 23 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,46 lei.
-Produs din ulei obtinut din coaja de portocale BIO, are o aroma fructata, proaspata si dulce-acrisoara.
-Poate fi folosit in loc de suc de portocale proaspat sau coaja de portocale dar poate inlocui cu success si lichiorurile de portocale din retete.
-Un mare ajutor pentru cei care isi fac probleme in legatura cu substantele pe care le pot ingera atunci cand consuma coaja de la portocale tratate.
-Diferența dintre extractul de portocale și esența de portocale: Extractul pur de portocale este 100% natural, esențele de portocale sunt o combinație de arome sintetice și ulei vegetal sau propilen glicol.
-Condiment alimentar de cea mai bună calitate, 100% natural, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor. Este obținut din ulei pur din coajă de portocale certificate BIO și are o aromă fructată, proaspătă, dulce-acrișoară.
-Datorită conținutului de pesticide și de substanțe de prezervare folosite pentru tratarea și depozitarea portocalelor, coaja nu este destinată consumului uman. Se folosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt de portocale sau coajă de portocale BIO pentru a obține sau intensifica aroma de portocale.
-Uleiurile pure din coaja de portocale certificate BIO folosite pentru obținerea extractului de portocale sunt certificate pentru consumul alimentar uman (certificare Food Grade) și sunt obținute printr-un proces de extracție la rece. Alcoolul difuzează foarte bine aromele și permite omogenizarea uleiurilor esențiale, care nu sunt solubile în apă. Datorită alcoolului, aroma este intensă iar în timpul procesului de gătire alcoolul se evaporă și rămâne gustul și mirosul plăcut de portocale.
-ulei pur din coajă de portocale BIO,
-alcool min. 85%.
Se poate adăuga în rețete cu fructe, dulcețuri, marmelade, înghețată, creme de patiserie, clătite, cozonaci, torturi, cocktailuri, muffins, cupcakes, prăjituri, sosuri. Se foslosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt sau coajă de portocale BIO pentru a intensifica aroma de citrice sau în rețete în care folosiți de obicei Grand Marnier, Cointreau sau alt lichior de portocale.
Rolul componentelor:
Arboraş sempervirescent din familia Rutaceae, nativ în Sud-Vestul Asiei, cu trunchiul rotund şi foarte ramificat, acoperit de o scoarţă lucioasă maroniu-verzuie; frunzele ovate, întregi, lucioase, acuminate, netede, acoperite cu glande oleifere foarte mici, străvezii, ce eliberează aroma la frecare; florile mari, albe, foarte aromate; fructele mari, intens luminos colorate, suculente, aromate şi în general cu gust acrişor reconfortant.
Genul Aurantium cuprinde mai mulţi arboraşi sempervirescenţi nativi în China şi India, în prezent complet aclimatizaţi în Sudul Europei şi pe ambele continente ale Americii în zonele calde. Pe lângă cele două varietăţi de portocale (dulci şi amare), genul mai cuprinde lămâile, limele, grapefruit-ul, bergamotele şi citrona (C. medica).
Majoritatea autorilor din ultimele două secole au căzut de acord că, din cauza lipsei totale a altor dovezi, singurul fruct Citrus citat de vechii greci este de fapt fructul „citron” (Citrus medica L.), lămâile şi portocalele fiind introduse în Europa Medievală de către arabi. În drumul cuceririlor lor din Asia şi Africa, departe de teritoriile influenţate de Imperiul Roman, arabii au devenit familiarizaţi cu portocalele (Citrus aurantium L.) care aparent au fost aduse din India în anii 920 pentru a fi cultivate în Oman, iar de aici au fost duse în Irak, Siria şi Egipt. Pe de altă parte, alţi autori cad de acord asupra faptului că portocalele, lămâile şi limele erau cultivate în Italia încă din secolul I, aceştia bazându-şi afirmaţiile pe mozaicurile şi picturile murale găsite în Pompeii şi Herculaneum.
Cuceritorii spanioli au introdus apoi portocalul în America de Nord, în Georgia şi Florida.
Florile de portocal produc prin distilare o mică cantitate de ulei, cu un parfum remarcabil, utilizat în parfumerie. O oarecare altă aromă se obţine dacă se distilează apa de pe florile de portocal la temperaturi moderate, apa în sine fiind bine impregnată cu ulei volatil aromat. Ambele preparate sunt produse în special în Italia şi Franţa din florile de portocală de Sevilla.
Coaja de portocală conţine un ulei esenţial care poate fi obţinut prin distilare sau presare, fiind folosit în parfumerie şi cofetărie. Coaja de portocal prezintă proprietăţi stimulente, carminative şi tonice, dar este utilizată în principal ca agent aromatizant pentru alimente şi băuturi, fiind, de exemplu, un ingredient primar în Curaçao Liquer. Mai este folosită şi pentru prepararea marmeladei. Foarte mult folosită în Statele Unite ca remediu pentru pierderea în greutate. Decoctul din frunze este tradiţional folosit ca tonic digestiv, sedativ, stimulent al apetitului, în dispepsie şi în curele de slăbire. Uleiul esenţial este folosit ca antispasmodic. Fructul abundă în vitamine şi minerale.
Medicina ştiinţifică românească de la mijlocul secolului trecut utiliza infuzia din frunze pentru proprietăţile sale antispasmodice şi digestive. Florile se preparau sub formă de apă de flori de portocal, aceasta fiind întrebuințată ca antispasmodică (calmantă) şi pentru aromatizarea poțiunilor sau a siropurilor. Cojile constituiau un tonic amar, fiind considerate stomahice şi aromatice, utilizate îndeosebi ca sirop de coji de portocale amare. Esenţa de flori de portocal sau de Neroli (ulei de flori de portocal) intra în prepararea Apei de Colonia (tinctură de esenţă de lămâie compusă).
Există standarde stricte referitoare la obținerea extractelor naturale ce prevăd cantitatea și concentrația minimă obligatorie pentru fiecare extract în parte. Majoritatea "rețetelor" găsite pe Internet vor genera în cel mai bun caz un alcool slab aromat și nu un extract.
Ingrediente de cea mai bună calitate vor produce extracte de cea mai bună calitate! În procesul de producție folosim doar uleiuri esențiale și boabe de cafea certificate BIO și cea mai bună vanilie.