Sare roz de Himalaya Grunjoasa 500 g Sarea roz este extrasă din munții Himalaya, iar culoarea este dată de bogăția mineralelelor, în special a fierului. Este o sare pură, neiodată, cu granulație mare, putând fi întrebuințată în orice preparat culinar. Ingrediente: sare roz de Himalaya. Avand nuante de la alb la roz si cenusiu, si fiind una dintre cele mai pure din lumea sarea din Himalaya este o sursa de beneficii pentru sanatate. Minele de unde se extrage sarea se gasesc intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, din Pakistan. Despre beneficiile acestei sari se stie inca de acum mii de ani. Cristalele de sare de Himalaya contin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a functiona normal, iar proportia acestora este perfecta adaptata la nevoile metabolismului uman. Efectele curative, energizante, revigorante si de detoxifiere pe care o au in mod special cristalele de sare din Himalaya au fost dovedite cu multa vreme in urma. Sarea din Himalaya este pura, necontaminata si nepoluata, este complet lipsita de metale grele, elemente radioactive, aditivi sau chimicale.
Rolul componentelor: Sarea roz de Himalaya este o sare pura, obtinuta prin extractie manuala din mina, si este considerata cea mai pura forma de sare disponibila. Cristalele de sare au o gama variata de culori incepand de la alb pur pana la diferite nuante de roz, pan la rosu inchis, datorita continutului bogat in minerale si fier. Sarea roz de Himalaya este folosita cu succes in bucatarii de top, spa-uri, profesionisti si terapeuti din domeniul sanatatii sau de catre persoane fizice pentru proprietatile nutritive si terapeutice deosebite. In prepararea alimentelor poate fi folosita la fel ca o sare normala, avantajul fiind ca este mai pura si are un continut considerabil mai mare de minerale. Extern, sarea roz de Himalaya poate fi folosita pentru a stimula circulatia, a va relaxa, a scadea tensiunea arteriala, a calma durerile musculare si a elimina toxinele din organism. Foloseste cu incredere sarea roz de Himalaya in retetele de sare de baie, body scrub-uri preparate in casa, aromoterapie sau sapun de acasa. 84 de minerale si oligoelemente, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, cupru si fier, se regasesc in sarea roz de Himalaya. Consumul regulat de sare roz ofera organismului uman minerale esențiale, oligoelemente, electroliți solduri, sustine absorbtia substantelor nutritive corespunzatoare, elimina toxinele, echilibreaza pH-ului organismului, normalizeaza tensiunea arteriala si creste circulația si conductivitate. Acesta poate ajuta, de asemenea, in ameliorarea artritei , eruptiilor cutanate, psoriazisului , herpesului, si poate reduce simptomele febrei si gripei. Sarea de Himalaya este bogata in mod natural in iod, asa ca acesta nu mai trebuie adaugat artificial, cum este cazul sarii fine din supermarketuri. In plus, datorita structurii de cristal mai mare a sarii roz, dar si a volumului, vom consuma mai putin sodiu atunci cand folosim sare de Himalaya in mancare. Sarea rafinata, comerciala, nu numai ca este curațata de toate mineralele sale, in afara de sodiu si clorura, dar este, de asemenea, curațata chimic, inalbita si incalzita inutil la temperaturi ridicate. In plus, acesta este tratata cu agenți antiaglomeranți care previn sare sa se amestece cu apa in recipientul de sare. Acesti agenți previn, de asemenea, dizolvarea sarii in organism ceea ce duce la acumularea si apoi depunerea ei in organe si țesuturi, cauzand in timp probleme grave de sanatate. In cele din urma, iodul care se adauga in sare este de obicei sintetic, asadar dificil pentru corpul uman de a fi procesat in mod corespunzator. Poate nu este valabil in orice tara, dar in SUA pana la 2% din sare de masa poate fi formata din aditivi. Chiar daca alegi o sare alba din supermarketuri, macar cumpara una natural iodata, nerfinata, preferabil grunjoasa. Si daca alegi sarea roz de Himalaya depoziteaza-o in incaperi racoroase si uscate, unde poate rezista pana la 4-5 ani. Cea mai mare parte a sarii roz de Himalaya provine din Pakistan.
|