• La reducere!
  • -10%
Zahar Brut 1Kg Sanovita, REDUCERI
Zahar Brut 1Kg Sanovita, REDUCERI

Zahar Brut 1Kg Sanovita

Zahăr brut din trestie 1kg SanoVita
Zahărul brut nu conţine coloranţi sau aditivi alimentari. Este obţinut prin procedee simple, bazate pe principiul păstrării melasei naturale a trestiei de zahăr şi nu pe rafinarea ei (melasa este un produs bogat în vitamine şi minerale: calciu, fier, potasiu şi magneziu). Nu conţine coloranţi sau aditivi alimentar.
2959
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
15,03 lei 16,70 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.


 

Zahăr brut din trestie 1kg SanoVita
Zahărul brut nu conţine coloranţi sau aditivi alimentari. Este obţinut prin procedee simple, bazate pe principiul păstrării melasei naturale a trestiei de zahăr şi nu pe rafinarea ei (melasa este un produs bogat în vitamine şi minerale: calciu, fier, potasiu şi magneziu). Nu conţine coloranţi sau aditivi alimentari. Ingrediente: zahăr brut nerafinat. Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Poate fi folosit în bucătărie pentru prepararea unor dulciuri delicioase, inclusiv dulceţuri, compoturi sau prăjituri.

Rolul componentelor:
Trestia de zahar este o planta erbacee perena din familia Poaceae sau Poacee care constituia inainte de inceputul sec. al XIX-lea materia prima pentru obtinerea zaharului. Ca aspect general planta se aseamana putin cu bambusul, in alte tari chiar era comparata cu acesta, ea are tulpina cilindrica inalta de cel mult 6 m si diametrul destul de mare de 5 cm, iar maduva moale. Daca ne-am lua dupa forma frunzelor ei am putea sa o comparam cu porumbul, are frunzele mari si largi la fel ca acesta, dispuse alternativ si opuse. De asemenea inflorescenta trestiei de zahar este interesanta, mare si in forma de panicul piramidal, lung de 50-80 cm, florile sunt asemanatoare cu cele de la grau si ovaz.
Nu se stie cu exactitate de pe ce meleaguri provine, insa se banuieste ca ar fi originara din Asia tropicala, India si Noua Zeelanda, dar si unele insule din jur, din Polinezia. Cu timpul a ajuns si in Indonezia, Filipine, Indochina, India, China si Malaiezia. In prezent trestia de zahar este cultivata in multe tari ale lumii si se prezinta sub mai multe soiuri, toate foarte rezistente la boli si daunatori. Dintre principalele soiuri de trestie de zahar fac parte: trestia de zahar chineza (numita Saccharum sinense Roxb), sau trestia de zahar gigant (numita Saccharum robustum Grassl.), ori trestia de zahar salbatica (numita Saccharum spontaneum L.). Fiecare soi in parte are un anume colorit caracteristic, in general nuantele variaza de la verzui, galbui la rosiatic si usor violet. Cultivatorii de soiuri de trestie de zahar urmaresc cateva obiective in munca pe care o depun si anume: sa obtina un randament ridicat cu specia de planta pe care o cultiva, un procent mare de zaharoza, planta sa creasca repede, sa fie rezistenta la daunatori si boli, la seceta si variatii de temperatura, sa se adapteze bine la solul in care este cultivata. Fiind foarte multe soiuri, ei au in vedere diferentele acestora ce tin de caracteristicile economice dar si morfologia lor, iar selectarea lor se face in functie de scopul dorit, de ce vor sa obtina (procent ridicat de zahar, sirop, etc).
In India in cultivarea trestiei de zahar se foloseste gunoiul de grajd si astfel randamentul este mare, ea poate fi cultivata in acelasi loc 4 ani la rand. Planta se inmulteste prin butasi, are nevoie de un climat cald si umed, ca in tarile tropicale. Solul in care se va cultiva trestia de zahar trebuie pregatit cu 2 luni inainte, el trebuie ajutat sa pastreze umezeala. Inainte cu o luna se aplica gunoiul de grajd sau alte ingrasaminte, astfel solul va fi bogat si va ajuta la dezvoltarea normala a plantei. In multe tari tropicale trestia de zahar se planteaza cu putin timp inainte de sezonul ploios sau cum este si de asteptat chiar dupa ce acesta se termina, cand ploile s-au oprit. Procesul de recoltare implica taierea tulpinei, indepartarea varfurilor si a frunzelor, deoarece puritatea sucului in timpul prelucrarii dar si cantitatea de zahar este redusa daca se folosesc si frunzele. Procesul de obtinere a zaharului cuprinde cateva etape si anume: extragerea sucului si extractia de zaharoza, filtrarea sucului, etapa de curatare a sucului, ingrosarea lichidului si evaporarea deci obtinerea siropului, fierberea siropului si cristalizarea zaharozei, separarea melasei de cristalele de zahar prin centrifugare, uscarea cristalelor si deci a zaharului brut, etapa de ambalare si apoi la final depozitarea.
Tulpina trestiei de zahar contine 12-15% zaharoza ceea ce este destul de mult, iar uneori ajunge si la un procent mai mare de 20%. De regula nu se foloseste partea superioara a tulpinei, pentru ca aceasta este saraca in zaharoza si nu are rost sa fie prelucrata. De asemenea contine celuloza pana la 17%, apa foarte multa in jur de 63-75%, amidon, proteine, grasimi, sare si altele.
Trestia de zahar a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri si cultivata pentru continutul sau de zaharoza. Ea era un ,,furnizor” preferat si eficient de zahar, mai mult decat atat era usor de cultivat, de recoltat, de depozitat si prelucrat. In vechile poeme indiene sunt descrise beneficiile zaharului si in mitologie are chiar atributii divine. In Vechiul Testament este scris ca evreii importau zahar obtinut din trestie de zahar din China si India. Cu multi ani in urma scriitorii antici au amintit in operele lor despre zahar – acea substanta alba care putea fi utilizata atat in nutritie cat si in medicina.
Astazi se incearca utilizarea rationala a trestiei de zahar, din ea se obtin diferite produse care se cer pe piata – suc de trestie de zahar, zahar brut, zahar rafinat, melasa, bauturi racoritoare, rom si alte preparate care contin zahar. In India aproximativ 30% din tulpina trestiei de zahar este folosita pentru obtinerea zaharului alb, iar restul in alte scopuri. Zaharul alb pur este un produs comercializat pe piata mondiala in cantitate mare, iar principalele tari care il produc sunt India si Cuba.
Principalele tari cultivatoare de trestie de zahar sunt India, Egipt, China, Tanzania, Cuba, Coasta de Fildes, Brazilia, Mexic, Australia, Columbia, Argentina.
Din punct de vedere terapeutic radacina de trestie de zahar este folosita in ameliorarea durerilor de intestin si stomac. In medicina traditionala din Thailanda trestia de zahar este folosita pentru ca are un continut mare de zaharoza care da energie corpului. In China planta este considerata o adevarata delicatesa. Ea isi are aplicatii atat in medicina populara cat si in forma proaspata, dar nu se mananca ci doar se mesteca. Nu trebuie decat sa fie extras sucul dulce, care este o combinatie de apa cu zaharoza. Acest proces de mestecare ajuta in procesul de consolidare dar si de curatare a dintilor. Sucul din trestie de zahar poate fi amestecat cu sucuri din fructe sau folosit la obtinerea unor cocktail-uri sau altor bauturi alcoolice. Acest suc din trestie de zahar ajuta in tratamentul persoanelor care sufera de afectiuni cardiace. In medicina zaharul din trestia de zahar este folosit in stimularea digestiei, ameliorarea durerii din piept, prevenirea deshidratarii buzelor si reducerea caldurii corpului.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
1 kg
Forma de prezentare
Punga
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare