Reishi + Shiitake + Maitake 60 cps DVR Pharm
Reishi + Shiitake + Maitake 60 cps DVR Pharm
Un produs super-concentrat și o combinație excepțională de ciuperci medicinale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 74 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 74 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,48 lei.
Reishi + Shiitake + Maitake 60 cps DVR Pharm
Reishi + Shiitake + Maitake este deopotrivă un produs super-concentrat și o combinație excepțională de ciuperci medicinale. De ce este atât de special acest trio de plante medicinale? Pentru că sunt surse fără egal de compuși ce stimulează activarea celulele limfocitare NK (natural killer) și macrofagelor, cu rol în imunitatea nespecifică. Ce fac aceste celule? Au un rol crucial – păzesc organismul de invazia microbiană ce declanșează infecții, dar și de celulele proliferative³ care au suferit mutații la nivel mamar, uterin¹, gastric², pancreatic, sanguin¹ etc.
Polihazaridele din cele 3 ciuperci Reishi + Shiitake + Maitake sunt cercetate și sub aspectul menținerii în limite normale a colesterolul din sânge. Dar și pentru acțiunea lor asupra inflamațiilor, circulației sanguine normale, rezistenței organismului chimio- / radio- tratata4 și/sau care a suferit intervenții chirurgicale.
Mod de utilizare
Câte 1-2 capsule pe zi, înainte de masă, sau conform recomandării consultantului de specialitate.
Acțiuni fiziologice:
- contribuie la menținerea funcției circulatorii sănătoase
- susține funcția inimii
- menține colesterolul din sânge în limite normale
- susține sistemul imunitar
- conține antioxidanți care pot proteja celulele de radicalii liberi în caz de aport insuficient sau excedentar de nutrienți
Prezentare:
Flacon cu 60 capsule.
Reishi + Shiitake + Maitake
¹Activitatea ciupercilor comestibile împotriva creșterii T uman4 Celulele canceroase leucemice, celulele canceroase de col uterin HeLa și Plasmodium falciparum; Alenka Lovy et. al; Jurnalul de ierburi, condimente și plante medicinale; 2000.
²Utilizarea lentinanului pentru tratarea cancerului gastric.; Ina K, Kataoka T, Ando T.; Agenți anticanceroși Med Chem. 2013.
³Activitatea antitumorală a extractelor din ciupercile medicinale Basidiomycetes cultivate Ganoderma lucidum, Lentinus edodes și Grifola frondosa.; Vetchinkina E, Shirokov A, et. al.; Int J Med ciuperci. 2016.
4Eficacitatea și siguranța Lentinula edodes extract de miceliu administrat oral pentru pacienții supuși chimioterapiei cancerului: un studiu pilot.; Yamaguchi Y, Miyahara E, Hihara J.; Am J Chin Med. 2011;
Ingrediente:
- extract din Reishi/Ganoderma (Ganoderma lucidum), conținând minimum 30% polizaharide: 135 mg;
- extract de Shiitake (Lentinus edodes), conținând minimum 30% polizaharide: 135 mg;
- extract din thal de Maitake (Grifola frondosa), conținând minimum 30% polizaharide: 135 mg;
- capsulă vegetală din orez;
- pulbere de Reishi/Ganoderma (Ganoderma lucidum): 30 mg;
- pulbere de Shiitake organică (Lentinus edodes), conținând 5% polizaharide: 30 mg;
- pulbere de Algă-calcaroasă (Lithothamnium calcareum): 23 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-Tămâie-sacră (Boswellia sacra): 4 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-Tămâie (Boswellia serrata): 3,5 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-Smirnă (Commiphora myrrha): 3,5 mg;
uleiuri esențiale de:
- Geranium (Pelargonium graveolens): 0,3 mg;
- Lemongrass (Cymbopogon flexuosus): 0,3 mg;
- Copaiba (Copaifera officinalis): 0,2 mg;
- Oregano (Origanum vulgare): 0,1 mg;
- Tarhon (Artemisia dracunculus): 0,1 mg.
Precauții și contraindicații:
A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează și de către persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Atenționări:
A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj (ziua, luna, anul).
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului,
Notificare nr.16658/11.07.2023
Rolul componentelor:
Ganoderma, sau reishi, este o ciupercă de origine orientală, cu o istorie îndelungată de utilizare pentru susţinerea sănătăţii şi a longevităţii în China, Japonia, şi alte ţări din Asia. Considerată acum rară în natură în China şi Japonia, este pe larg cultivată. Ganoderma creşte pe buşteni sau buturugi, şi prezintă un aspect lucios, compact şi asimetric, variind la culoare de la galben la negru.
Numeroasele legende ce înconjoară această ciupercă sunt atestate de o înregistrare istorică ce se întinde de-a lungul a 2000 de ani şi se consideră că începuturile utilizării sale se duc în urmă cu 4000 de ani. A fost foloosită tradiţional în China de către călugării Taoişti pentru a-şi menţine o stare de calm şi linişte pentru a-şi îmbunătăţi practicile meditative şi pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Familia imperială chineză, căutând longevitatea, a păstrat această ciupercă la loc de cinste, imortalizând-o în cultura chineză prin intermediul picturilor, statuetelor, tapiseriilor de mătase şi a modelelor de pe robele împăraţilor. Cunoscută în diferite moduri, ca „ciuperca importalităţii”, „ciuperca-100-de-ani” şi „ciuperca puterii spirituale”, Ganoderma lucidum a fost utilizată timp de multe secole în medicina tradiţională a Chinei şi Japoniei pentru proprietăţile sale imunomodulatoare şi adaptogenice. În cultura japoneză era considerată cea mai importantă din clasa acestor ciuperci medicinale (din grupul Polyporelor).
În cea mai cuprinzătoare carte materia medica din China, ‘Ben Cao Gang Mu’, publicată în 1578AD, reishi a fost specificată ca fiind cea mai respectată plantă din 120 „plante superioare” (shang pin). Plantele superioare erau clasificate ca fiind cea mai înaltă categorie de plante medicinale având în vedere că ele prelungeau viaţa, preveneau îmbătrânirea, sporeau energia (qi), şi făceau corpul mai uşor şi mai flexibil.
Ganoderma mai are de asemenea o tradiţie îndelungată de utilizare în medicina chineză pentru tratamentul bronşitelor cronice, iar un studiu a arătat o acţiune a ciupercii de reducere semnificativă a activităţii colinesterazei serice sugerând o reducere în excitabilitatea nervilor parasimpatici, la bolnavii de bronşită.
Cercetările moderne au arătat că Ganoderma prezintă proprietăţi antialergice, antioxidante, antitumorale, antivirale, cardiotonice şi hepatoprotectoare.
Efectele acestei ciuperci au la bază în primul rând prezenţa unor polizaharide cu masă moleculară ridicată şi a antioxidanţilor; ganoderma mai conţine elemente precum potasiu, magneziu, calciu şi germaniu. Este mult utilizată acum în China şi Japonia în tratamentul cancerului şi pentru stimularea sistemului imunitar după radio- şi chimioterapie. Este utilizată de asemenea în tratamentul miasteniei gravis şi a lupusului eritematos sistemic, ambele boli autoimune. Tot în Japonia şi China este utilizată de asemenea pentru tratarea simptomelor infecţiilor virale precum răcelile, gripa, aftele şi hepatita. Cercetările ştiinţifice au evaluat şi dovedit multe din efectele cunoscute ale ciupercii, pe lângă acestea evidenţiind şi un efect de reducere a glicemiei şi un un efect de interferenţă cu procesul de agregare plachetară, care poate fi luat în considerare ca un efect împotriva accidentelor vasculare cerebrale şi a aterosclerozei.
De multă vreme deja, ganoderma a pătruns în domeniul Health and Wellness din viaţa modernă a popoarelor europene.
Shiitake este cea mai cultivată ciupercă medicinală din lume, fiind foarte apreciată chiar şi pentru gustul său, în gastronomia japoneză. Ciupercile Shiitake au crescut în sălbăticie din timpuri preistorice. Valoarea lor terapeutică a fost descoperită în ţările asiatice, de unde acestea sunt originare. Ciupercile Shiitake au un rol important în tradiţiile medicale asiatice şi au fost menţionate în primele cărţi de medicină naturistă, scrise în urmă cu mii de ani.
Datorită profilului lor nutriţional bogat, aceste ciuperci au devenit foarte populare, mai ales în Statele Unite. În prezent, China este cea mai mare producătoare de ciuperci Shiitake din lume, acoperind 80% din cantitatea de ciuperci vândute în scop comercial. Alte ţări producătoare de ciuperci Shiitake sunt Japonia, Korea, Taiwan, Statele Unite şi Brazilia.
Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia, datorită multitudinii de beneficii pe care le aduc sănătăţii şi profilului lor nutriţional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite în medicina chineză de peste 6.000 ani.
Ciupercile shiitake sunt folosite, în special, pentru că întăresc sistemul imunitar şi, recent, s-a descoperit că ne protejează împotriva bolilor de inimă.
Shiitake conţine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier şi aminoacizi esenţiali.
Ciupercile Shiitake au efect imunomodulator, anticancerigen, antiviral, detoxifiant şi antifungic.
Cel mai bine documentat aport adus sănătăţii de ciupercile Shiitake este sprijinul imunitar. Pe de o parte, acestea stimulează răspunsul sistemului imunitar în diferite circumstanţe, iar pe de altă parte îi limitează activitatea excesivă, când este cazul.
Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea şi neutralizarea potenţialelor celule canceroase din corp. Pentru a îndeplini această funcţie, celulele macrofage trebuie stimulate. Ciupercile Shiitake îndeplinesc acest rol de a ajuta celulele macrofage să lupte împotriva celulelor cancerigene.
Aşadar, se poate spune că ciupercile Shiitake cresc imunitatea împotriva cancerului. Acest fapt se datorează conţinutului de polizaharide care este util şi în scăderea nivelului colesterolului total. Astfel, se face trecerea la beneficiile aduse de Shiitake în bolile cardiovasculare.
Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului total. De asemenea, şi beta-glucanul contribuie la acest efect.
Ciupercile Shiitake previn aderarea unui număr prea mare de celule imunitare la pereţii vaselor de sânge, blocând parţial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sânge sunt protejate.
Ciupercile Shiitake conţin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar şi un alt compus antioxidant care stimulează producerea de energie în celulele inimii.
Unele studii de laborator au demonstrat faptul că, pe lângă polizaharide, ciupercile Shiitake conţin şi alte substanţe cu efecte anti-tumorale, fiind astfel foarte importante în lupta împotriva cancerului.
Maitake (Grifola Frondosa) este o ciupercă perenă care creşte în acelaşi loc, succesiv, un anumit număr de ani. Ea are în subteran un tubercul cam de mărimea unui cartof iar trunchiul este format dintr-un grup de tulpini deseori alipite, adunate la bază, cu pălariile de culoare cenuşiu-maro ondulate sau în formă de lingură.
În Japonia, ea poate ajunge să crească la o greutate de 20 kg, această ciupercă gigant luând titlul de “rege al Ciupercilor.” Maitake este una dintre cele mai utilzate ciuperci în bucătăria asiatică.
În japoneză, maitake înseamnă ciuperca dansatoare. Acum multă vreme în Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte preţios şi valorau greutatea lor în argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul că japonezii le găseau delicioase, ci şi faptul că se folosea la tratarea eficientă a unor boli serioase.
Maitake conţine polizaharidele 1.3 şi 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului.
Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire celulară a oxigenului, creşte eficienţa tratamentelor antivirale.
Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).