Ciuperca de cerneala – Buretele cu peruca 60 cps DVR Pharm
Ciuperca de cerneala – Buretele cu peruca 60 cps DVR Pharm
Susține sănătatea tractului gastro-intestinal.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 83 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 83 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,66 lei.
Ciuperca de cerneala – Buretele cu peruca 60 cps DVR Pharm
Susține sănătatea tractului gastro-intestinal.
Mod de utilizare
Câte 1-2 capsule pe zi, în timpul mesei, sau conform recomandării consultantului de specialitate.
Acțiuni fiziologice:
- susține sănătatea tractului gastro-intestinal
- conține antioxidanți care pot proteja celulele de radicalii liberi
- ajută la echilibrul fiziologic al zaharurilor
- contribuie la transmiterea impulsului nervos și la contracția musculară
- susține sistemul imunitar
- contribuie la funcționarea normală a vezicii biliare
Prezentare:
Flacon cu 60 capsule.
Ciuperca de cernală - Buretele cu perucă
Ingrediente:
- Extract apos 6-8:1 din corp fructifer de Ciupercă-de-cerneală (Coprinus comatus) cu minimum 30% polizaharide: 450 mg;
- capsulă vegetală din orez;
- pulbere din corp fructifer de Ciupercă-de-cerneală (Coprinus comatus): 114 mg;
- pulbere de Algă-calcaroasă (Lithothamnium calcareum): 22,92 mg;
- pulbere din rașină de Arbore-de-Tămâie-sacră (Boswellia sacra): 4,8 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-tămâie (Boswellia serrata): 3,6 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-Smirnă (Commiphora myrrha): 3,6 mg;
uleiuri esențiale de:
- Geranium (Pelargonium graveolens): 0,36 mg;
- Lemongrass (Cymbopogon flexuosus): 0,24 mg;
- Copaiba (Copaifera officinalis): 0,24 mg;
- Oregano (Origanum vulgare): 0,12 mg;
- Tarhon (Artemisia dracunculus): 0,12 mg
Precauții și contraindicații:
A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează și de către persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Atenționări:
A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj (ziua, luna, anul).
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului,
Notificare nr.16650/06.07.2023
Rolul componentelor:
Coprinus comatus (Christian Hendrik Persoon, 1797), sin., între altele, Agaricus cylindricus (Jacob Christian Schäffer, 1774), sau Agaricus comatus (Otto Friedrich Müller, 1780), din încrengătura Basidiomycota în familia Agaricaceae și de genul Coprinus este o ciupercă comestibilă, cunoscută în popor sub denumirea burete cu perucă, burete de cerneală sau căciula șarpelui. Ea este o specie saprofită care crește în România, Basarabia și Bucovina de Nord pe sol bogat în substanțe organice în grupuri mari, pe marginea de drumuri pietruite, în păduri, prin pajiști, fânețe, grădini și parcuri, de la câmpie până la munte, din aprilie până în noiembrie.
Ordinul Agaricales este de diversificare foarte veche (între 178 și 139 milioane de ani), începând din timpul perioadei geologice în Jurasic în diferență de exemplu cu genul Boletus (între 44 și 34 milioane de ani).
Coprinus comatus
Cu excepția aici descrisului Coprinus comatus ciupercile al genului Coprinus/Coprinopsis pot provoca la un consum suplimentar de alcool o reacție de incompatibilitate, așa numitul sindrom coprinian.Cea mai cunoscută specie în această privință este Coprinus atramentarius sin. Coprinopsis atramentaria (burete de cerneală).
C. atramentaria, otrăvitor cu alcool
Pălăria: are un diametru de 5-8 x 2-4 cm, este la început aproape cilindrică, apoi ia forma de clopot foarte ascuțit, deschizând-se o data cu maturitatea. Ciuperca are o margine striată fin, crăpată radial și ușor răsfrântă in sus. Cuticula este albă și acoperită de numeroși solzi zbârliți de ocru-deschis, care îi dau un aspect lânos.
Lamelele: sunt foarte dese, subțiri, înalte, și neaderente la picior. Fiind albe la început, ele trec repede către roz apoi în negru. Odată cu maturitatea, lamelele buretelui se dizolvă pur și simplu, începând de la marginea pălăriei spre centru, transformându-se în numai puține ore într-o substanță neagră și gelatinos-lipicioasă care deține sporii. Acest proces se numește autoliză.
Piciorul: are o înălțime de 8-15 (18) cm și o lățime de 1-2,5 cm, este relativ lung, cilindric, alb cu reflexe mătăsoase și găunos în interior. Baza sa bulboasa este înfășurată într-un fel de volvă subțire. Manșeta este membranoasă și foarte fragedă.
Carnea: este albă, moale, foarte fragilă, cu miros și gust abia perceptibil. Ciuperca reacționează chimic, colorându-se pe suprafață în verde-albăstrui în urma reacției cu o tinctură de Guaiacum și în contact cu Sulfat de fier (II) în auriu. Imediat după cules piciorul trebuie rupt de la pălărie pentru a reduce viteza descompunerii.
Caracteristici microscopice: are spori elipsoidali, netezi, negri cu un por de germen mai deschis, având o mărime de 10-15 x 6-8,5 microni.
Reacții chimice: Ciuperca reacționează chimic, colorându-se pe suprafață în verde-albăstrui în urma reacției cu o tinctură de Guaiacum și în contact cu Sulfat de fier (II) în auriu.
Buretele este un inamic natural al nematodelor. El capturează viermii cilindrici cu organele sale de captură, constând din mici structuri sferice cu excrescențe spinoase, excretând o toxină care paralizează nematodele. Apoi, viermii sunt colonizați de miceliul ciupercii care îi digeră după câteva zile în întregime.